Κινητικότητα ενόψει των πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων



Αναβρασμός επικρατεί στον αγροτικό κόσμο ενόψει της προγραμματισμένης εξόδου των τρακτέρ στις εθνικές οδούς, την ερχόμενη Τρίτη. Η συντονιστική επιτροπή των αγροτών της Θεσσαλίας θα παραχωρήσει σήμερα συνέντευξη τύπου, ενώ η πολιτική ηγεσία του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης αναζητά τρόπους να ικανοποιήσει έστω και μερικώς τα αγροτικά αιτήματα, ενόψει της επίσκεψης του υπουργού στην Θεσσαλία.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνέντευξη τύπου των μελών της κοινής συντονιστικής επιτροπής των αγροτών, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τερψιθέας, του νομού. Λίγο πριν την επίσκεψη του νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη στη Λάρισα, την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στα Τρίκαλα, την Κυριακή, και την έξοδο των τρακτέρ στην εθνική οδό, τα μέλη της συντονιστικής θα εμφανιστούν για πρώτη φορά μπροστά στα ΜΜΕ για να δώσουν συγκεκριμένα νούμερα, σχετικά με το πρώτο αίτημα τους περί ενίσχυσης του αγροτικού εισοδήματος.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον ενωτικό αγώνα, επαναλαμβάνοντας την πρόσκληση συμμετοχής -στον αγώνα τους- προς τους «κόκκινους» αγροτοσυνδικαλιστές, με σύνθημα «όλοι μαζί για να ξαναζήσουμε μέρες του '95 και του ‘97», ενώ θα δώσουν περισσότερα στοιχεία για τη μορφή της κινητοποίησης της Τρίτης 20ής Ιανουαρίου.

Μετά τη συνέντευξη, τα μέλη της ΠΑΣΕ θα συνεχίσουν τις περιοδείες τους στο Νομό και συγκεκριμένα θα επισκεφτούν τη Νίκαια (12 μ), την Αμυγδαλή (1:15 μ.μ.), την Αμυγδαλέα ( 7 μ.μ.), την Κοιλάδα (7:15 μ.μ.) και τη Χάλκη (7:30 μ.μ.).

Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details