«Εις Μελιτίαν πόλιν»- Κυκλοφόρησε η έκδοση

 


Κυκλοφόρησε η έκδοση με το Έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας 2016-2021. Μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνεται η έκθεση αρχαιολογικής φωτογραφίας με τίτλο «Εις Μελιτίαν πόλιν» που πραγματοποιήθηκε το 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελιταίας και αποτελούσε μια συνεργασία της τοπικής Εφορείας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελιταίας. Την έκθεση συνέθεταν 23 έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες και διαρθρώνονταν σε έξι ενότητες οι οποίες αφορούσαν την προϊστορική εποχή, την ανασκαφική έρευνα ενός ιερού, τις ανασκαφές στην ακρόπολη, τα νεκροταφεία της αρχαίας πόλης, τις ανασκαφικές εργασίες μιας ρωμαϊκής έπαυλης και τα τυχαία ευρήματα που εντοπίστηκαν και παραδόθηκαν στην αρχαιολογική υπηρεσία από κατοίκους της περιοχής.



Μέσα από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό το οποίο περιελάμβανε ευρήματα, ανασκαφικές εργασίες, έγραφα και μελετητές που σχετίζονται με την αρχαιολογική έρευνα στην Μελιταία, ο επισκέπτης έκανε μια βουτιά στον χρόνο από την Νεολιθική Εποχή μέχρι και την Ρωμαϊκή Περίοδο. Ο στόχος της έκθεσης ήταν διττός με το να προβληθεί το έργο της αρχαιολογικής υπηρεσίας στην περιοχή από τη μια μεριά και να τονιστεί η διαχρονικότητα της ανθρώπινης παρουσίας στον χώρο της αρχαίας Μελιταίας από την άλλη.


Παράλληλα επιτεύχθηκε μέσα από τις πτυχές της τοπικής ιστορίας και της μνημειακής τοπογραφίας να γίνει γνωστός ο αρχαιολογικός χώρος στο ευρύ κοινό και να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία ως προς τη διάσωση των αρχαιοτήτων.

Ancient Melitaia / Αρχαία Μελιταία
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details