Νέες ηλεκτρονικές -ψηφιακές υπηρεσίες από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας-ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΑΔΕΙΕΣ

 Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνεχίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, θέτοντας σε πλήρη λειτουργία και διάθεση στον πολίτη, ηλεκτρονικές -ψηφιακές υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών.



Μέσω τις αξιοποίησης των σύγχρονων τεχνολογιών, δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες, να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους εύκολα και γρήγορα, να ελαχιστοποιούν την ταλαιπωρία τους, να εφαρμόζουν την εξ αποστάσεως γρηγορότερη εξυπηρέτηση τους, να ελαχιστοποιούν τις επισκέψεις στις υπηρεσίες και τελικά να υπάρχει μια ενιαία αντιμετώπισή τους σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, με απώτερο σκοπό φυσικά, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας.
Επίσης η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έθεσε σε εφαρμογή την υπηρεσία Ηλεκτρονικού ραντεβού των πολιτών και πράξεις, που αφορούν τα τμήματα Αδειών Κυκλοφορίας, Τεχνικό και Αδειών Οδήγησης, με τις Δ/νσεις Μεταφορών & Επικοινωνιών όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, καθώς και για τα αποκεντρωμένα τμήματα, Θήβας και Αταλάντης, μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Επίσης μέσω του gov.gr και τις Δ/νσεις Μεταφορών των Περιφερειακών Ενοτήτων, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι διαθέσιμες στους πολίτες οι παρακάτω υπηρεσίες :
Άδειες οδήγησης
 Ανανέωση άδειας οδήγησης
 Αντίγραφο άδειας οδήγησης λόγω κλοπής / απώλειας, φθοράς
 Αντικατάσταση άδειας οδήγησης με νέου τύπου
 Προσωρινή άδεια οδήγησης

Άδειες κυκλοφορίας
 Επισκόπηση και πληροφορίες άδειας κυκλοφορίας οχήματος , Αντίγραφο άδειας κυκλοφορίας οχήματος λόγω απώλειας, κλοπής φθοράς

Όλοι οι πολίτες μπορούν να εισέρχονται είτε:
α) από την ηλεκτρονική εφαρμογή : https://drivers-vehicles.services.gov.gr
β) από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ακoλουθώντας τη διαδρομή –βήματα :
i. Ηλεκτρονικά Αιτήματα,
ii. Ψηφιακή πλατφόρμα για άδειες οδήγησης του Υπουργείου Υποδομών – Μεταφορών
iii. Μετάβαση στην εφαρμογή

και ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται, να υποβάλουν την αίτηση και να προβαίνουν στις ενέργειες που απαιτούνται για τη διεκπεραίωση των παρακάτω διαδικασιών (1).
(1)Για την είσοδο των ενδιαφερομένων στην εφαρμογή απαιτείται αυθεντικοποίησή τους με χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων Taxisnet.



Επισημαίνεται ότι η εν λόγω δυνατότητα ενεργοποιείται στην πλατφόρμα μόνο όταν έχει λήξει η ισχύς τουλάχιστον μίας (1) κατηγορίας της άδειας οδήγησης του ενδιαφερομένου ή πρόκειται να λήξει εντός του επομένου διμήνου.
Σχετικές πληροφορίες περιέχονται στην ανωτέρω ΚΥΑ (ΑΔΑ:6ΥΝ4465ΧΘΞ-Δ1Κ) αλλά και στον σύνδεσμο:
https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/metakineseis/ananeose-adeias-odegeses
όπου υπάρχει σύνδεσμος με αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης αλλά και σύνδεσμος με τις προδιαγραφές για τις φωτογραφίες και υπογραφές που απαιτούνται στην διαδικασία ανανέωσης.
Με αφορμή τη λειτουργία των ψηφιακών εφαρμογών, ο. Αντιπεριφερειάρχης , Δημήτρης Βουρδάνος δήλωσε:
«Συνεχίζουμε ώστε ο ψηφιακός μετασχηματισμός που είναι το μεγάλο στοίχημα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, να επεκταθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες της, διευκολύνοντας τον πολίτη στην διεκπεραίωση του αιτήματός του, συμβάλλοντας έτσι στην εξοικονόμηση χρόνου και πόρων. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, βελτιώνουμε την καθημερινότητα και των πολιτών και των εργαζομένων.

πηγή: https://news-ta.gr/nees-ilektronikes-psifiakes-ypiresies-apo-tin-perifereia-stereas-elladas/
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details