Ο ομογενής πυγμάχος Θεόδωρος Παπάζοφ κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή της Ασίας

 


Ο Ρώσος πυγμάχος με ελληνική ποντιακή καταγωγή Θεόδωρος Παπάζοφ νίκησε τον Ακζόλ Σουλαϊμανμπέκ Ουουλού από την Κιργιζία. Ο θεαματικός αγώνας πραγματοποιήθηκε στο Γιεκατερινμπούργκ της Ρωσίας το Σάββατο, στο τουρνουά υπό την αιγίδα της εταιρείας RCC Boxing Promotions, στην αρένα της ακαδημίας πολεμικών τεχνών (Akademiya Yedinoborstv Rmk) της πρωτεύουσας της περιοχής των Ουραλίων.

Ο Θεόδωρος Παπάζοφ κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή Ασίας στην κατάταξη της WBC στην κατηγορία ελαφρών βαρών.

Ο αγώνας ήταν δύσκολος και αμφίρροπος· τελικά επικράτησε η τακτική του Θεόδωρου Παπάζοφ, ο οποίος απέδειξε ότι βρίσκεται σε άριστη φυσική κατάσταση μετά από μήνες σκληρής προετοιμασίας.

Από την άλλη, ο Ακζόλ Σουλαϊμανμπέκ Ουουλού θεωρείται υπολογίσιμος αντίπαλος. Στον αγώνα για τον τίτλο WBA Gold του 2020 για πρώτη φορά στην καριέρα του ηττήθηκε από τον Μαρκ Ουρβάνοφ και έκτοτε προσπαθεί να κάνει δυναμική επιστροφή. Τον Απρίλιο του 2021 ισοφάρισε νικώντας τον Νικήτα Κουζνετσόφ. Όμως το Σάββατο η νίκη δόθηκε και πάλι στον αντίπαλο του, τον Θεόδωρο Παπάζοφ.

Ο ποντιακής καταγωγής πυγμάχος τον Αύγουστο του 2021 αγωνίστηκε εναντίον του Αρσλάν Μαγκομέντοφ από τη Μαχατσκαλά του Νταγκεστάν στον Βόρειο Καύκασο, στην κατηγορία των 61,2 κιλών. Τότε ξεκίνησε τον αγώνα με φόντο την κίτρινη σημαία με τον μονοκέφαλο αετό και νίκησε με μεγάλη διαφορά στέλνοντας τον αντίπαλο σε νοκ άουτ.

Άλλωστε, ο Θεόδωρος Παπάζοφ συνηθίζει να βγαίνει στο ρινγκ με τα διαχρονικά ελληνικά σύμβολα: την ιστορική σημαία του Πόντου με τον μονοκέφαλο αετό και τη γαλανόλευκη. Αυτή τη φορά ο ομογενής αθλητής από την πόλη Τουαψέ της παρευξείνιας Ρωσίας αγωνίστηκε με τη σημαία του Βυζαντίου με τον δικέφαλο αετό.

Επαγγελματίας πυγμάχος, ξεκίνησε την καριέρα του στην πόλη Γιεκατερινμπούργκ όπου φέτος πήρε τον τίτλο του πρωταθλητή Ασίας. Στους πρώτους του αγώνες στη Ρωσία μετά την καριέρα του στην Ελλάδα εμφανιζόταν ως Έλληνας αθλητής.

Γνωστός ως «Άνθρωπος νοκ άουτ», ο Θεόδωρος Παπάζοφ συμμετείχε στους 27 αγώνες. Νίκησε 23 φορές, τις 13 με νοκ άουτ. Κατέχει τον παγκόσμιο τίτλο IBO και είναι 5ος στη λίστα των πυγμάχων στην κατηγορία ελαφρών βαρών σε όλη τη Ρωσία, και 32ος στην παγκόσμια κατάταξη.

Βασίλης Τσενκελίδης


Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details