Οι Αγρότισσες Στο Μπλόκο Της Νίκαιας

 


Η Ομάδα Γυναικών Καλλιθήρου «Αγγελική Φυτσιλή» συμπαρατάσσεται με τους αγρότες στο δίκαιο αγώνα τους, που είναι και δικός μας αγώνας, έναν αγώνα που γίνεται για τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν για την επιβίωσή μας.

Κάθε χρόνο βλέπουμε πως παράγουμε με ακόμη μεγαλύτερη δυσκολία. Το   κόστος παραγωγής αυξάνεται  σε σημείο που πλέον όλο και περισσότερο αδυνατούμε να καλλιεργήσουμε, με τις  τιμές που δίνουμε τα προϊόντα μας να μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, φέρνοντας τεράστια κέρδη στις μεγάλες επιχειρήσεις. Ενώ εμείς θα κληθούμε σε δύο μήνες να ξεκινήσουμε τις εργασίες μας με τεράστιο κόστος σε κάθε προμήθεια (πετρέλαιο, ρεύμα, λιπάσματα, σπόρους κλπ), οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι επιδοτούνται με πακτωλό χρημάτων, για να αυγατίσουν τα κέρδη τους.

Ιδιαίτερα στην περιοχή μας το τελευταίο διάστημα βιώσαμε τη συνειδητή, από κάθε κυβέρνηση,  εγκατάλειψη της όποιας αντιπλημμυρικής θωράκισης, ενώ οι αποζημιώσεις που πήραμε, όσες  πήραμε, δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε στο ελάχιστο την απώλεια του εισοδήματός μας.

Κάθε γυναίκα της υπαίθρου βιώνει μέσα από την καθημερινότητα τα προβλήματα αυτά και χρειάζεται τώρα να ενώσει τη φωνή της με τη φωνή των αγροτών συμμετέχοντας και στηρίζοντας τους αγώνες, ξεκινώντας από το μπλόκο στη Νίκαια. Να είμαστε όλες εκεί.

Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details