Πρακτικά Σεμινάρια Ψαλτικής

Ο Σύλλογος Γυναικών Νέου Μοναστηρίου  σὲ συνεργασία μὲ το ωδείο Ευθυμιάδη διοργανώνει ἀπὸ φέτος Πρακτικὰ Σεμινάρια Ψαλτικῆς τόσο γιὰ τοὺς κληρικοὺς ὅσο καὶ γιὰ ὅσους ἐκ τῶν λαϊκῶν ἐπιθυμοῦν νὰ μάθουν πρακτικῶς νὰ πλαισιώνουν τὰ ἀναλόγια τῶν Ἱερῶν Ναῶν.
Τὰ Πρακτικὰ αὐτὰ σεμινάρια θὰ ξεκινήσουν στὶς 7 Μαίου 2017, καὶ θὰ πραγματοποιοῦνται στὴν αἴθουσα τοῦ Συλλόγου , απογευματινές ώρες.
Ὅσοι  ἐπιθυμοῦν νὰ ἐγγραφοῦν σὲ αὐτὰ τὰ σεμινάρια μποροῦν νὰ περεβρεθούν στις 7 Μάιου στις 18:00  στο Νέο Μοναστήρι όπου και θα γίνει οι εγγραφές.
τηλέφωνο επικοινωνίας:  6973728112
Λίγα λόγια για το ωδείο:
Επί δεκαετίες λειτουργεί στο Ωδείο Ευθυμιάδη η αναγνωρισμένη από το Κράτος Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, προσφέροντας διπλωματούχους και πτυχιούχους κατηρτισμένους Ιεροψάλτες και Ιερείς στο νομό Καρδίτσας αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Η πρακτική και θεωρητική κατάρτιση Ιεροψαλτών και Ιερέων αποτελεί και φέτος έναν από τους στόχους του Νίκου Ευθυμιάδη. Στο νέο υπερσύγχρονο κτίριο του «Ωδείου Καρδίτσας-Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης» λειτουργεί η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής που δίδει Πτυχία και Διπλώματα αναγνωρισμένα από το Κράτος για εικοσιέξι (26) χρόνια.
Στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής διδάσκουν αποκλειστικά και μόνον Καρδιτσιώτες καθηγητές Μουσικής και Ιεροψάλτες με σημαντική θεωρητική, πρακτική και παιδαγωγική κατάρτιση. Νεαρά παιδιά αλλά και ενήλικες έχουν την δυνατότητα να σπουδάσουν σε ολιγομερή τμήματα ή και σε ατομικά μαθήματα για την ταχύτερη και ορθότερη εκμάθηση της Βυζαντινής Μουσικής.
Ενισχυτικά λειτουργούν ειδικά τμήματα ορθοφωνίας από διπλωματούχους και καταρτισμένους καθηγητές στην φωνητική μουσική και στην παραγωγή του ήχου και της φωνής, που είναι απαραίτητα αυτά τα μαθήματα για τους ψάλτες και τους ιερείς. Στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής διδάσκονται παράλληλα και παραδοσιακά όργανα, για όσους το επιθυμούν, σε συνεργασία με την Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου.
Πάρα πολλοί Ιεροψάλτες του Νομού Καρδίτσας έχουν διατελέσει μαθητές του μακαριστού Πρωτοψάλτη Κωνσταντίνου Ευθυμιάδη και των καθηγητών του Ωδείου, και αποτελεί αυτό δείγμα του τεράστιου εκπαιδευτικού έργου που έχει επιτελέσει το Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης στο Νομό Καρδίτσας στον ευαίσθητο τομέα της ψαλτικής τέχνης.
Η Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό (Ευρώπη-Η.Π.Α) υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Καρδίτσας Κωνσταντίνου Ευθυμιάδη, εκπροσωπώντας την Ελλάδα και την Καρδίτσα σε Διεθνή Φεστιβάλ.
Στα εικοσιέξι (26) χρόνια επίσημης λειτουργίας του Ωδείου πολλοί Ιεροψάλτες είχαν την δυνατότητα να αποκατασταθούν επαγγελματικά χάριν της αναγνωρισιμότητας και του κύρους των πτυχίων και των διπλωμάτων Βυζαντινής του αναγνωρισμένου από το κράτος Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης σε όλη την Ελλάδα, τόσο στη Δημόσια όσο και στην Ιδιωτική Εκπαίδευση. Τα πτυχία, τα διπλώματα, τα αποφοιτήρια και βεβαιώσεις σπουδών του Ωδείου έχουν αναγνωρισιμότητα και νομική ισχύ για όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details