Ανασκαφή Σκοτούσας 2015 - Άφιξη Ιταλικής αποστολής - Έναρξη αρχαιολογικών εργασιών

Ανασκαφή Σκοτούσας 2015 - Άφιξη Ιταλικής αποστολής - Έναρξη αρχαιολογικών εργασιών

skotoussa1
    Την περασμένη Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015, έφθασε στα Φάρσαλα η πρώτη ομάδα της 23μελούς ιταλικής αρχαιολογικής αποστολής του πανεπιστημίου της Messina της Ιταλίας, που στελεχώνει το ερευνητικό πρόγραμμα της αρχαίας Σκοτούσας και έγινε θερμά δεκτή από το Δήμαρχο Φαρσάλων και τους συνεργάτές του.
    Είναι η δεύτερη χρονιά που εκπονείται το εν λόγω φιλόδοξο πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί προϊόν της συνεργασίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και του Πανεπιστημίου της Messina της Ιταλίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Φαρσάλων. 
    Ο Δήμος για να στεγάσει την ιταλική αποστολή και να δημιουργήσει μια βάση εργασίας και μελέτης, ανακαίνισε το κτήριο του παλαιού Δημοτικού σχολείου της Σκοτούσας κατά την περσινή χρονιά, ενώ φέτος, που αυξήθηκε ο αριθμός των συμμετεχόντων αρχαιολόγων, ανακαίνισε για τον ίδιο σκοπό και το κτήριο του παλαιού Δημοτικού σχολείου του Αγίου Κωνσταντίνου.
   Ο εκπρόσωπος της ιταλικής ομάδας, καθηγητής Alessio Toscano Raffa ευχαρίστησε εγκάρδια τον Άρη Καραχάλιο για τη διαρκή υποστηρικτική στάση του Δήμου, που ξέρει να δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν μεγάλα επιστημονικά εγχειρήματα, ενώ μετέφερε και τους φιλικούς χαιρετισμούς του Διευθυντή της ανασκαφής, καθηγητή Francesco La Torre.
   Τη διεύθυνση του ελληνο-ιταλικού προγράμματος της Σκοτούσας θα έχουν από κοινού η Σοφία Καραπάνου και ο Francesco La Torre, ενώ εκ μέρους του Δήμου Φαρσάλων θα λάβει μέρος η ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου Βάσω Νούλα.
    Ο Άρης Καραχάλιος δήλωσε απολύτως ικανοποιημένος για την ελληνο- ιταλική  συνεργασία και τη συνέχιση των αρχαιολογικών ερευνών σε ακόμη μία θέση εντός των ορίων του Δήμου, γεγονός που ανταποκρίνεται στις βασικές επιδιώξεις του για την ανάδειξη και προβολή της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορίας, μια προβολή για την οποία αυτός και οι συνεργάτες του εργάζονται επίμονα. Ευχήθηκε καλή ευόδωση των εργασιών και καλά ευρήματα, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο Δήμος θα είναι σταθερά και έμπρακτα αρωγός όλων των προσπαθειών.
    Εν συνεχεία η ιταλική ομάδα, συνοδευόμενη από τους Αντιδημάρχους Λάκη Παπαγεωργίου και Γιάννη Βασιλείου, καθώς και την αρχαιολόγο Βάσω Νούλα μετέβη στη Σκοτούσα και στον Άγιο Κωνσταντίνο και εγκαταστάθηκε στους χώρους των σχολείων. Τα μέλη της δήλωσαν επανειλημμένως, υπέρ το δέον ευχαριστημένα για το χώρο φιλοξενίας τους.
    Ο Δήμος Φαρσάλων ευχαριστεί θερμά το ζεύγος Θανάση Χουλιαρόπουλου, που για δεύτερη χρονιά ανταποκρίθηκε στο αίτημα του και παραχώρησε αφιλοκερδώς την οικία του στον Άγιο Κωνσταντίνο για τη φιλοξενία των πέντε Ιταλών καθηγητών.
    Οι εργασίες στο ανασκαφικό πεδίο άρχισαν άμεσα, εντατικά και προσφέρουν ήδη τα πρώτα αποτελέσματα.

skotoussa2
skotoussa3
skotoussa4
skotoussa5
skotoussa6
skotoussa7
skotoussa8
skotoussa9

Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details