Γιορτάστηκε η Πανσέληνος στο Δήμο Δομοκού!

Με τον Παντελή Θαλασσινό και την ανερχόμενη Νάνα Μπινοπούλου γιορτάστηκε η Αυγουστιάτικη πανσέληνος στην Αρχαία Πρόερνα στο Ν Μοναστήρι.
Ο Δήμος Δομοκού  για μια ακόμα φορά ξεπέρασε τον εαυτό του αφού κατάφερε να συγκεντρώσει στον αρχαιολογικό χώρο πάνω από 3000 θεατές και να δημιουργήσει νέο ρεκόρ προσέλευσης.
Η εκδήλωση εντάχθηκε στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού στην Αυγουστιάτικη Πανσέληνο με εκπρόσωπο του την ΙΔ Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας.
Την εκδήλωση τίμησαν ο Δήμαρχος Δομοκού Δημήτριος Τζιαχρήστας  με την σύζυγο του ο Αντιπερειφερειάρχη Φθιώτιδος κ Καραίσκος , ο Βουλευτής Φθιώτιδος  κ Κυριακάκης, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο  με τον Πρόεδρο του, κ Νικόλαο Καλημέρη, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δομοκού κ Μίνα Κατσακιώρη, η Πρόεδρος της ΤΚ κ Αφέντρα Βουβαλούδη η εκπρόσωπος της ΙΔ Εφορείας Φθιώτιδας κ Ψαρογιάννη, η Δρ Φανουρία Δακορώνεια.
Πριν την εκδήλωση προηγήθηκε η ανακοίνωση της απόφασης του ΔΣ για την τιμητική ονομασία τοπικής οδού προς τιμή της Αρχαιολόγου Φανουρίας Δακορώνειας με το όνομα της και η βράβευση της για την προσφορά της απο τον Δήμαρχο Δομοκού.
από την ομιλία του Πρόεδρου ΔΣ κ Καλημέρη Νικόλαο:
ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ, ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ, ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ,ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ , ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ….
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, γιορτάζει το Σάββατο, 29 Αυγούστου, την αυγουστιάτικη πανσέληνο και συνδιοργανώνει εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο!
Την προσπάθεια αυτή του Υπουργείου Πολιτισμού , αγκάλιασε και φέτος με την συμμετοχή του ο Δήμος Δομοκού, συμμετέχοντας με ένα από τα καλύτερα μουσικά σχήματα της Ελλάδος και ένα μεγάλο έντεχνο τραγουδιστή τον Παντελή Θαλασσινό!
Εκτός όμως από την χαρά που έχουμε, να βρίσκετε κοντά μας ο μεγάλος αυτός τραγουδιστής και συνθέτης, απόψε έχουμε την τιμή ,να έχουμε μαζί  μας και μια μεγάλη Αρχαιολόγο..Επιστήμονα.. Την δρ Φανουρία Δακορώνια!
Η Φανουρία Δακορώνια κατάγετε από ναυτική οικογένεια της Σαντορίνης και έκανε αισθητή την παρουσία της την δεκαετία του 1970 στην αρχαιολογική έρευνα στην Φθιώτιδα.
Με πολλή αγάπη για την αρχαιολογία αλλά και σκληρή δουλειά κατάφερε να αναδείξει την περιοχή μας , και να την φέρει στο προσκήνιο της παγκόσμιας βιβλιογραφίας . Σε αυτήν οφείλουμε εξάλλου την ίδρυση και λειτουργία δύο ακόμα αρχαιολογικών μουσείων στο Νομό μας , στη Λαμία και την Αταλάντη, καθώς επίσης και το καινοτόμο Κέντρο Ιστορικής ενημέρωσης Θερμοπυλών , για το οποίο το όραμα της ήταν η κινητήριος δύναμη για την υλοποίηση του.
Στις 28 Ιουλίου του 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο Δομοκού ,  με την 168 απόφαση του ,  ομόφωνα ,αποφάσισε ,  τη μετανομασία κοινοτικής οδού προς τιμή της αρχαιολόγου κας Φανουρίας  Δακορώνιας για την επί χρόνια σημαντική προσφορά της στο χώρου του πολιτισμού.
 Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι και ο εντοπισμός και η ανάδειξη της Ακρόπολης της Αρχαίας Πρόερνας στο Νέο Μοναστήρι, εύρημα που χρονολογείται στην ελληνιστική περίοδο.
Για την παραπάνω προσφορά,  της κα Φανουρίας Δακορώνιας και για το συνολικό της έργο, προτάθηκε και αποφασίστηκε η μετανομασία της παρόδου Ανδρούτσου που αρχίζει από την οικία της Ζητούδης Δήμητρας και Στέργιου Στουγιαννούδη και συνεχίζει προς την Ακρόπολη της Αρχαίας Πρόερνας σε πάροδο Φανουρίας Δακορώνειας.!!!















ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: ΤΑΣΟΣ ΤΣΙΜΠΕΡΟΥΔΗΣ
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details