Ο Χριστόδουλος Αυλώνος στο Δομοκό!Με λαμπρότητα εορτάσθηκε το διήμερο 25 και 26  Ιουλίου η μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής στην καθέδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Θαυμακού, στον ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Δομοκού.
Στους εορτασμούς προεξήρχε κατόπιν αδείας και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Αυλώνος κ. Χριστόδουλος.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό αναφέρθηκε στην αγία Παρασκευή χαρακτηρίζοντάς την ως ένα πνευματικό αστέρι που εμπνέει και φωτίζει όλους μας και μας καλεί όπως εκείνη υψώθηκε από τη γη εις τον ουρανό έτσι και εμείς να υψωθούμε, ακολουθώντας το παράδειγμά της. Ο άνθρωπος δεν είναι αυτόφωτος. Πηγή του πνευματικού του φωτός είναι ο Τριαδικός Θεός. Πνευματικό κάτοπτρο, καθρέπτης είναι η Αγία Παρασκευή στην οποία αντανακλάτε το Φως του Ηλίου Χριστού και φωτίζει τα μάτια της ψυχής μας δια τον ουρανό.   
Στο τέλος της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την ευλογία να προστή των ιερών ακολουθιών, βαθύτατα συγκινημένος εδόξασε τον Θεό διότι αξιώθηκε να λειτουργήσει για πρώτη φορά ως Αρχιερεύς στη μνήμη της Αγίας, στον ιστορικό αυτό Ναό και την κωμόπολη του Δομοκού στην οποία έζησε από τα παιδικά του χρόνια μέχρι και την ενηλικίωση του.   
Το απόγευμα της Κυριακής τελέσθηκε Μεθεόρτιος Εσπερινός και πραγματοποιήθηκε η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Παρασκευής στους δρόμους της κωμοπόλεως προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Χριστοδούλου με τη συμμετοχή ιερέων της περιοχής, τη συνοδεία φιλαρμονικής και την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχου Φθιώτιδος κ. Ευθυμίου Καραΐσκου, του Βουλευτού Φθιώτιδος κ. Αποστόλου Καραναστάση, του Δημάρχου Λαμιέων κ. Νικολάου Σταυρογιάννη, του Δημάρχου Δομοκού κ. Δημητρίου Τζιαχρήστα και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των τέως Βουλευτών κ. Ελένης Μακρή και κ. Θεόδωρου Χειμάρα, των Διοικητών της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Στρατού της περιοχής, εκπροσώπων των πολιτιστικών φορέων της περιοχής και πλήθους πιστών.  
φωτογραφίες: Δημήτρης Ανάγνου & imfth.gr

Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details