Οι ληστές του Διστόμου σκόνταψαν στο Νέο Μοναστήρι!

Πρωτοσέλιδο είναι σήμερα η επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και η σύλληψη των δύο από αυτών!
 Προηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής η αναγνώριση  σε σούπερ μάρκετ του Βόλου ενός  απο τους καταζητούμενος και αμέσως άρχισε η παρακολούθηση . Οι κακοποιοί κατά τις 12 το μεσημέρι επιχείρησαν να ληστέψουν το υποκατάστημα της Πειραιώς στο Νέο Μοναστήρι έγιναν όμως αντιληπτοί και απομονώθηκαν στον προθάλαμο της τράπεζας, όπου και αποχώρησαν σε λίγα λεπτά για το κρησφύγετο τους στην Χρυσή ακτή Παναγιάς όπου και πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η επιχείρηση των ΕΚΑΜ
ακολουθεί η περιγραφή

 Πληροφορίες για τον Παλαιοκώστα είχε η αστυνομία αλλά βρέθηκε μπροστά στους "ληστές του Διστόμου"
- Ένας από τους συλληφθέντες, ο Γρηγόρης Τσιρώνης, αποδείχθηκε πως είναι μέλος της συμμορίας των "ληστών με τα μαύρα" - Προσπάθησε να παραπλανήσει την αστυνομία
- Με Καλάσνικοφ αυτοκτόνησε ο Σπύρος Δραβίλας 
- Ετοίμαζαν ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στη Λάρισα
- Υποψίες για εμπλοκή του Δραβίλα στη δολοφονία – εκτέλεση του σωφρονιστικού στη Λαμία
- Οι ληστές είχαν στην κατοχή και... Τζάγκουαρ
- Όλο το χρονικό της επιχείρησης στη Νέα Αγχίαλο του Βόλου 

Υποκατάστημα τράπεζας στο Νέο Μοναστήρι της Λάρισας φαίνεται πως ετοιμάζονταν να ληστέψουν οι "ληστές του Διστόμου" και ο... "ληστής με τα μαύρα". Μια μέρα μετά την επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής και ΕΚΑΜ στη Νέα Αγχίαλο του Βόλου, έρχονται στο φως νέα στοιχεία για τη δράση των καταζητούμενων ληστών αλλά και όσα έγιναν πριν τη δραματική σύλληψή τους.
Όπως είπε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Δημήτρης Τσακνάκης, κατά την ενημέρωση για την υπόθεση, η Αντιτρομοκρατική είχε αναπτυχθεί στην περιοχή μετά από στοιχεία και πληροφορίες που έφτασαν στα χέρια της πως στις δύο πρόσφατες ληστείες στην περιοχή της Λάρισας (σε Φαρκαδόνα την 2 Απριλίου και σε Αμπελώνα την 30 Απριλίου) συμμετείχε και άτομο που καταζητείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και ότι διαμένει και κινείται στην ευρύτερη περιοχή.

Υπήρχαν, αναφέρει το ρεπορτάζ, πληροφορίες πως στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Αγχιάλου κινούνταν ο καταζητούμενος δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας. Όμως ίχνη του δεν βρέθηκαν πουθενά. 

Η παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή, όμως, έβαλε... λαβράκι αφού οι αστυνομικοί που έψαχναν τον Παλαιοκώστα "έπεσαν" πάνω στους "ληστές του Διστόμου". Το πρωί της Παρασκευής, αστυνομικοί είδαν τον Σπύρο Δραβίλα να ψωνίζει σε σούπερ μάρκετ στο Βόλο.

Αμέσως τον αναγνώρισαν τον 34χρονο συνεργό του Βασίλη Παλαιοκώστα και άρχισαν την παρακολούθηση. Ο ύποπτος και οι δυο συνεργοί του επιβιβάστηκαν το Nissan Navara με τις πλαστές πινακίδες και ξεκίνησαν για το κρησφύγετό τους. Φορτηγό ίδιας μάρκας και ίδιου μοντέλου είχε εντοπιστεί και στις ληστείες σε Φαρκαδόνα και Αμπελώνα. 

Ο Δραβίλας τους "οδήγησε" στο κρησφύγετο και αμέσως άρχισε η επιχείρηση για τη σύλληψή τους. Η διώροφη κατοικία, με τον μαντρότοιχο ύψους δυο μέτρων κοντά στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Καρδίτσας-Βόλου, τέθηκε υπό αστυνομικό κλοιό. 

Όταν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και των ΕΚΑΜ κάλεσαν τους ληστές να παραδοθούν, μέσα από το σπίτι ακούστηκε η ριπή από Καλάσνικοφ. Ήταν ο τρόπος που επέλεξε ο Σπύρος Δραβίλας για να αυτοκτονήσει ώστε να μη συλληφθεί. 



Αμέσως μόλις ακούστηκε η ριπή, ο Γρηγόρης Τσιρώνης εμφανίστηκε στο μπαλκόνι του σπιτιού με ένα Καλάσνικοφ στα χέρια και ένα σάκο στον ώμο. "Θέλουμε να παραδοθούμε", είπε στους αστυνομικούς, αποκαλύπτοντας πως "ένας από εμάς αυτοκτόνησε". Για να παραδοθεί ο ίδιος και ο συνεργός του, ο Τσιρώνης είπε: "Θέλουμε να μας διασφαλίσετε τη σωματική μας ακεραιότητα". 

Όπως κι έγινε 10 λεπτά αργότερα, με συνέπεια οι δυο καταζητούμενοι Γρηγόρης Τσιρώνης και Σπύρος Χριστοδούλου, άοπλοι πια, να παραδοθούν στους αστυνομικούς. 

Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι και βρήκαν τον Δραβίλα νεκρό. Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι στη Χρυσή Ακτή Παναγιάς βρέθηκαν: 

- Τρία Kalashnikov
- Τέσσερα πιστόλια
- Τέσσερις κάλυκες
- Τρία αυτοκίνητα είχαν κλαπεί από περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα:

VW PASSAT CC, το οποίο είχε κλαπεί από 12-05-2015,
JAGUAR X-TYPE, το οποίο είχε κλαπεί από 21-12-2013 και
NISSAN NAVARA , το οποίο είχε κλαπεί από 19-01-2015

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

"Συστήθηκε" ως Δραβίλας


Μπορεί να παραδόθηκε αλλά ο Γρηγόρης Τσιρώνης δεν ήταν πρόθυμος να αποκαλύψει άμεσα στους αστυνομικούς ποιος ήταν. Εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως ο Δραβίλας, που λίγο πριν είχε αυτοκτονήσει βάζοντας το καλάνικοφ στο στόμα του, δεν μπορούσε να αναγνωριστεί, ο Τσιρώνης είπε στους αστυνομικούς πως εκείνος ήταν ο Δραβίλας. 

Όμως το "παιχνίδι" του δεν ήταν δυνατόν να κρατήσει πολύ. Από τα αποτυπώματά του αποδείχθηκε πως δεν ήταν ο συνεργάτης του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη αλλά ο καταζητούμενος "ληστής με τα μαύρα" Γρηγόρης Τσιρώνης. 

Σε βάρος του 37χρονου εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για ληστεία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράβαση του Νόμου περί όπλων και εκρηκτικών, για παράνομη βία και άλλα αδικήματα. Μάλιστα, το 2009 είχε επικηρυχθεί για τη δράση του, μαζί με δύο ακόμα άτομα, με το ποσό των 600.000€.

Σε βάρος του 45χρονου Σπύρου Χριστοδούλου εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε ληστείες, παραβάσεις του Νόμου περί όπλων, εκρηκτικών και ναρκωτικών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και άλλα αδικήματα.

Η τράπεζα στη Λάρισα και η εκτέλεση του σωφρονιστικού


Τις προηγούμενες μέρες, οι αστυνομικοί είχαν διαπιστώσει ότι οι ύποπτοι "ερευνούσαν" υποκατάστημα τράπεζας στο Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδος, το οποίο πιθανότητα να ήθελαν να ληστέψουν. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η Αντιτρομοκρατική "ανοίγει", μετά τις συλλήψεις στο Βόλο, ξανά το φάκελο της δολοφονίας του σωφρονιστικού υπαλλήλου στη Λαμία. Το τελευταίο διάστημα είχαν φτάσει στην ασφάλεια πληροφορίες πως πίσω από τη δολοφονία – εκτέλεση βρίσκονταν τρομοκράτες και ποινικοί, με κυρίαρχο ύποπτο τον Σπύρο Δραβίλα.

Από την πρώτης στιγμή της δολοφονίας του σωφρονιστικού υπαλλήλου, οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες πως οι δράστες είχαν διαφύγει από την περιοχή με ένα αυτοκίνητο παρόμοιο με το σκούρο Passat που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών στο Βόλο. Το αυτοκίνητο αυτό έχει ήδη μπει στο μικροσκόπιο και θα εξεταστεί εξονυχιστικά στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details