Η τίγρης με τη συνοδεία του BBC στις ΗΠΑ!

Η τίγρης με τη συνοδεία του BBC στις ΗΠΑ!


 alt
Η πανβρετανική και πανελλήνια κίνηση σωτηρίας του Φοίβου, οδεύει στο τέλος της, αισίως. Η μοναδική εναπομείνασα τίγρης που φιλοξενούταν στον Ζωολογικό Κήπο Τρικάλων, σήμερα αργά το απόγευμα άρχισε το ταξίδι της για το Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ.
Εκεί, όπου βρίσκεται το μοναδικό θεραπευτικό κέντρο, ικανό να φροντίσει τη δυσπλασία του ισχίου της. Μια ασθένεια που την ταλαιπωρεί, όπως ταλαιπωρούσε και την Αθηνά, την αδελφή του, η οποία, όμως, πέθανε πέρυσι. Έτσι ο Φοίβος, διέμενε μόνος και με πιθανή κατάθλιψη στο περιβάλλον του Ζωολογικού Κήπου Τρικάλων.
Οπότε, την περασμένη άνοιξη ο κ. David Barnes, τέως διευθυντής του Animalaction (τέως Ελληνικού Ταμείου Μέριμνας Ζώων, GreekAnimalsWelfareFund– GAWF), ξεκίνησε μια διαδικτυακή προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων. Φίλοι των ζώων από όλον τον κόσμο και δη από τη Μ. Βρετανία συγκέντρωσαν το ποσό των 7.779 λιρών Αγγλίας και πλέον, με τα υπόλοιπα να διατίθενται από το BBC (απαιτούνταν περί τις 11.500 λίρες), ο Φοίβος ήταν έτοιμος να ξεκινήσει για την Καλιφόρνια. Κάτι που έγινε από σήμερα, όταν ομάδα ειδικών με παρουσία κτηνιάτρου, επιχείρησε να μεταφέρει τον Φοίβο στο κλουβί μεταφοράς του. Ηταν αδύνατον όμως να μπει σε αυτό, οπότε αναγκάστηκαν να τον κοιμίσουν.
Ολόκληρη η προσπάθεια αυτή υποστηρίχθηκε από το e-trikala ΑΕ, την αναπτυξιακή εταιρία του Δήμου Τρικκαίων, ενώ τη φροντίδα είχε αναλάβει το προσωπικό του Ζωολογικού Κήπου Τρικάλων. Το πρωί, επίσης, συνεργείο του BBC μαζί με τον κ. Barnes, επισκέφθηκαν τον δημαρχεύοντα κ. Χρήστο Αναστασίου, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη. Οι Βρετανοί θα προβάλλουν όλη αυτή τη διαδικασία σε ώρα υψηλής τηλεθέασης στο παγκόσμιο αυτό δίκτυο, το πρωί της Παρασκευής 12 Δεκεμβρίου 2014.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details