Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δομοκού,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
11.11.2014

ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ
Υπό την προεδρία του Δημάρχου Δομοκού κ. Δημητρίου Τζιαχρήστα και την παρουσία της Διευθύντριας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κας Ζωβοϊλη Αθανασίας συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δομοκού, σήμερα Τρίτη 11η Νοεμβρίου και ώρα 11:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού. Θέμα της συνεδρίασης: Απολογισμός Αντιπυρικής Περιόδου – Σχεδιασμός Δράσεων Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της χειμερινής περιόδου σε τοπικό επίπεδο.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης: ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Γκούβας Αθανάσιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Οικονόμου Κωνσταντίνος και κ. Νιάνιος Χρήστος, ο Εκπρόσωπος του Κ.Ε.Y.Π.  Ανχης (ΥΠ) Σπυρίδων Παπαδόπουλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Δομοκού, Αστυνόμος Α΄ Ανδρέας Κυρίτσης, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δομοκού ο Πγος  Μπάρκας Χρήστος, η Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας κα Σμπιλίρη Δήμητρα, ο Αντιπρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δομοκού κ. Πανάρας Χρήστος, η κα Μακρή Ελένη Συντονίστρια Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Δομοκού, η Προϊσταμένη του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δομοκού κα Ζηκούλη Αικατερίνη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δομοκού κ. Τσόγκας Δημήτριος, καθώς  και Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων.
Η συνεδρίαση άρχισε με τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου, η οποία χαρακτηρίστηκε ήσυχη και με ελάχιστα και μικρής έκτασης συμβάντα. Στη συνέχεια συζητήθηκε η αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων και εκτάκτων αναγκών από χιονοπτώσεις και παγετό. Συζητήθηκαν ενέργειες και έργα πρόληψης για τη διασφάλιση της ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων σε επίπεδο Δήμου, ενώ ο κοινός προγραμματισμός και η συνεργασία των φορέων αναδείχθηκαν ως απαραίτητες προϋποθέσεις για την επίτευξη του στόχου, που είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.
Στις 12:30 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε 2η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής προστασίας του Δήμου Δομοκού με θέμα: Αντισεισμικός Σχεδιασμός και προστασία.
Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι ενέργειες των εμπλεκόμενων φορέων που αφορούν στην ικανή αντιμετώπιση των σεισμικών φαινομένων και των συνεπειών αυτών. Έγινε αναφορά στα προβλεπόμενα στάδια επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση συνεπειών  από σεισμό, την κινητοποίηση δυνάμεων, την εμπλοκή των φορέων στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, στη διοικητική μέριμνα για τους πληγέντες καθώς και στο μετασεισμικό έλεγχο των κτηρίων και υποδομών.

Στο τέλος της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Δομοκού, κ Τζιαχρήστας Δημήτριος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των φορέων και ευχήθηκε καλή συνεργασία με όσο το δυνατό λιγότερα συμβάντα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ:  τηλ. 2232350221, E-mail:e.zisopoulou@domokos.gr


Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details