3Η Έκθεση βιβλίου απο τον Εμπορικό Σύλλογο και το Γυμνάσιο με την Συμμετοχή του ΑΠΟΔΗΔΟ

Για τρίτη χρονιά πραγματοποιείται η Έκθεση Βιβλίου, που ξεκίνησε ο Εμπορικός Σύλλογος Ν Μοναστηρίου σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Ν Μοναστηρίου.
Φέτος την εκδήλωση την αγκαλιάζει και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δομοκού ,που γίνεται συνδιοργανωτής αυτής της ωραίας προσπάθειας.
Για δύο ημέρες (27 & 28 Ιανουαρίου) οι μικροί και μεγάλοι φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν βιβλία από την έκθεση για να διαβάσουν ή να τα δωρίσουν.
Στα πλαίσια της Έκθεσης οι διοργανωτές φιλοξενούν την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014 τον συγγραφέα κ.  Δημήτρη Παπαχρήστο, (εκφωνητή του ραδιοφώνου του Πολυτεχνείου το 1973), σε μια ομιλία - συζήτηση με θέμα:  «Πολιτική – Πολιτισμός - Άμεση Δημοκρατία».
Ώρα 11:00 το πρωί στο χώρο του Γυμνασίου - Είσοδος ελεύθερη για όλους.
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:


Ο Δημήτρης Παπαχρήστος γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 1950, στο χωριό 'Αγιος Γεώργιος της Ιστιαίας Ευβοίας. Τελείωσε το Γυμνάσιο στην Ιστιαία. Φοίτησε στην Ανωτάτη Εμπορική. Από την πρώτη στιγμή συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα και πήρε μέρος στους αγώνες ενάντια στη Δικτατορία. Ήταν ο εκφωνητής του σταθμού των Ελεύθερων Αγωνιζόμενων Φοιτητών των Ελεύθερων Αγωνιζόμενων Ελλήνων. Είναι ο ποιητής της γενιάς του. Το καλύτερο ποίημά του το έγραψε για λογαριασμό όλων των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου, εκείνη τη νύχτα του 1973, από το ραδιοσταθμό των Ελεύθερων Αγωνιζόμενων Ελλήνων, όταν βροντοφώναξε: «Ο αγώνας συνεχίζεται με τα όπλα που διαθέτει ο καθένας μας». Διάλεξε το δρόμο της συνέχισης του αγώνα έξω από τα κόμματα και τους επαγγελματίες πολιτικούς, γιατί τον ενδιέφερε «ό,τι πιστεύουμε να γίνεται κατά το δυνατό τρόπος ζωής». Έχει γράψει και δημοσιεύσει πεζά και ποιήματα. Έχουν κυκλοφορήσει δύο ποιητικές συλλογές του: Με το Ποδήλατο, το 1980, και Διάτρητος, το 1982. Επίσης τέσσερα πεζά: Ο 'Αλλος Κεμάλ, το 1979, Το Μοναστήρι να 'ν' Καλά το 1983, Ανάκατα Διά Πυρός Υπέρ, το 1986, και Το 'Αγριον Όρος της Ψυχής, το 1992. Συμμετείχε, επίσης, στη συλλογική έκδοση των συντρόφων του Εκ των Υστέρων -που εκδόθηκε το 1993, από τις εκδόσεις Λιβάνη-, την οποία και επιμελήθηκε. Αρθρογραφεί στην εφημερίδα Έθνος και είναι παραγωγός εκπομπών στο ραδιόφωνο. Από τον Οργανισμό Λιβάνη κυκλοφορεί το βιβλίο του: Ο Ήλιος του Μουσείου, Το Άγιον Όρος της Ψυχής.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι blogging.

Έχω δυό τρείς σαφείς ιδέες για το τι είναι το blogging που πολύ δύσκολα θα μου τις βγάλεις απο το κεφάλι μου. Θα σας πω τι είναι το blogging λοιπόν, είναι ερασιτεχνισμός και αγάπη, και λατρεία και κάβλα. Είναι αυτό που γουστάρεις με λύσσα να κάνεις, που ξυπνάς τα βράδια με τη φράση του ποστ να σε τριβελίζει, που δεν το βαρυγκωμάς, και όταν το βαρυγκωμάς πολύ απλά δεν ποστάρεις.

Θα σας πω τι δεν είναι blogging. Δεν είναι μέσο βιοπορισμού, δεν είναι μέσο να κάνεις δημόσιες σχέσεις, αλλαξοκριτικές, να στρογγυλεύεις παρουσιάσεις, να δεσμεύεσαι απο τον καθένα για οτιδήποτε.

Φυσικά και θα κάνεις φιλίες στο χώρο αφού κινείσαι σε αυτόν, άλλους θα συμπαθήσεις, με άλλους θα κολλήσεις και κάποιους άλλους θα τους προσπεράσεις.

Author Details