«Καμπάνες» για τις ιερές απάτες στα Φάρσαλα

Βαριές «καμπάνες» επέβαλε χθες το απόγευμα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, σε δύο ιερείς από την περιοχή Φαρσάλων, για την υπόθεση εξαπάτησης του ελληνικού δημοσίου, μέσα από τα ποσά, που δικαιούνταν ιερείς για τη μισθοδοσία τους.

Στον ένα, που είχε καθήκοντα μισθοδοσίας των ιερέων του Δήμου Φαρσάλων, επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών για απάτη και πλαστογραφία με χρήση και στον άλλο, που ήταν εξουσιοδοτημένος για την παραλαβή- είσπραξη από τη ΔΟΥ Φαρσάλων και την ΕΤΕ Φαρσάλων χρημάτων, ποινή κάθειρξης 6 ετών για απάτη κατά συναυτουργία.

Σημειωτέον, ότι η απόφαση για τον δεύτερο κατηγορούμενο ήταν κατά πλειοψηφία και ένας δικαστής είχε την άποψη ότι έπρεπε να αθωωθεί.

Το δικαστήριο επίσης επέβαλε την καταβολή αποζημίωσης ποσού 710.000 ευρώ προς το Ελληνικό Δημόσιο-που παρέστη ως ενάγων- από το πρώτο ιερέα και ποσού 220.000 ευρώ από τον δεύτερο που είναι τα ποσά, τα οποία εισέπραξαν και ιδιοποιήθηκαν, το επίμαχο διάστημα από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο του 2012 (25 Ιουνίου) οπότε και συνελήφθησαν.

Ακόμα, επιδίκασε χρηματική ικανοποίηση 2.000 ευρώ από τον κάθε καταδικασθέντα, προς το Ελληνικό Δημόσιο, για τη ζημιά που υπέστη από τις πράξεις τους.

Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα της υπεράσπισης για ελαφρυντικά. Όμως, δέχτηκε για τον δεύτερο κατηγορούμενο, με την ποινή των 6 ετών, η έφεσή του να έχει αναστέλουσα δύναμη και για τον πρώτο να μην έχει.

Οπότε, ο ένας μετά την έφεσή του αφέθη ελεύθερος, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης και ο άλλος οδηγήθηκε στις φυλακές, όπου κρατείτο πριν και οι δύο, από την ημέρα της σύλληψής τους.

Πηγή: Εφ. Ελευθερία
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

3 comments:

ΡΕΠΟΡΤΕΡ είπε...

περι ηθικής και αρπαχτής..

Ειχε σχολιαστει ενα κουιζ .....
τοτε με την ιστορια του δημου δομοκου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος (Ιστορικό Συνέδριο),με θεμα"Η Εκκλησιαστική Ιστορία της Επαρχίας Θαυμακού"
προκειμενου να μας αποπροσανατολισει ο δημος απο την αναδειξη του προβληματος του ποσιμου νερου μας πεταξε το θεμα αυτο.

ΤΟ ΚΟΥΙΖ

ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ( ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ);

Ανώνυμος είπε...
ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ=ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ!!!!!

4 Οκτωβρίου 2012 - 9:29 μ.μ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ=
ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΣΕΠΕΣ
7 Οκτωβρίου 2012 - 11:56 μ.μ.

ΡΕΠΟΡΤΕΡ είπε...

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

"ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΞΕΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ"

ΡΕΠΟΡΤΕΡ είπε...

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...
"όποιος ξεχνά την ιστορία είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει"

Author Details