Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Σοφάδων

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Σοφάδων
Αρθρογράφος: trikalanews
Μπάμπης Παπαδόπουλος
Στην Αθήνα  βρίσκεται  ο Δήμαρχος Σοφάδων, Μπάμπης Παπαδόπουλος ο οποίος έχει προγραμματίσει επισκέψεις προκειμένου να συζητήσει ζητήματα που αφορούν το Δ. Σοφάδων.
Μαζί με τον Αντιδήμαρχο Σωτήρη Παπαστεργίου, θα επισκεφτούν:
1) Τη Γενική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών αλλά και το Γραφείο του Υπουργού Ανάπτυξης για την αναζήτηση προοπτικής στη συνέχιση των έργων στο κλειστό αρδευτικό δίκτυο Σμοκόβου 
2) Τον Πρόεδρο του ΕΟΤ για: την ολοκλήρωση μεταβίβασης των πηγών Σουλαντά στο Δ. Σοφάδων σύμφωνα με το Ν. 40/2012, την προοπτική αναβάθμισης των υποδομών και των εγκαταστάσεων των Λουτρών Δρανίστας – Καΐτσας και των Λουτρών Σμοκόβου

Share on Google Plus

About kalimerisnikos

6 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΝΑ ΦΑΤΣΑ !!ΟΥΝΑ ΡΑΤΣΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΔΕ ΜΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΗΓΕ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ.ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΥΡΟΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΝ ΠΟΤΕ ΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΚΙΑ ΝΑ ΠΟΥΝ!ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΣΑΣ.ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΩΙΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ,ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΑΝ ΔΟΥΛΕΨΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΝΕ.

Ανώνυμος είπε...

*ΑΝ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΝΕ.

ΡΕΠΟΡΤΕΡ είπε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ...

πηγαινετε στη παρακάτω διευθυνση

http://www.zougla.gr/greece/article/nero-dilitirio-sto-filo-karditsas

και δέστε φωτογραφιες νερου που πινει ο διπλανος δημος καρδιτσας και τοτε θα καταλαβετε...αν δεν φριξετε.....

Νερό-δηλητήριο στο Φύλλο Καρδίτσας

Οι εικόνες που απεστάλησαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του zougla.gr μιλούν από μόνες τους… Οι κάτοικοι δηλώνουν απεγνωσμένοι, καθώς το νερό της περιοχής είναι ακατάλληλο για κατανάλωση, πόσο δε μάλλον επικίνδυνο.

Η επιστολή που απέστειλε η Επιτροπή Κατοίκων της περιοχής προς τους αρμόδιους φορείς έχει ως εξής:
Θέμα: Έλλειψη καθαρού νερού στο χωριό Φύλλο Καρδίτσας

Αξιότιμοι κύριοι,

Ο λόγος για τον οποίο σας γράφουμε αυτό το γράμμα είναι για να σας ενημερώσουμε (για μία ακόμα φορά) σχετικά με την έλλειψη καθαρού νερού στο χωριό μας, το Φύλλο Καρδίτσας. Το ουσιαστικό αυτό πρόβλημα επιβίωσης δεν προέκυψε φυσικά πρόσφατα, απλά έχουμε αγανακτήσει πλέον από την κατάσταση και δεν μπορούμε να υπομένουμε άλλο την αδιαφορία των αρχών.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε, και προτού σας εκθέσουμε τα γεγονότα αναλυτικά με σκοπό την καλύτερη ενημέρωσή σας (αν και λογικά θα γνωρίζετε το πρόβλημα μας, δεδομένης της παλαιότητας της φύσης του και των αρμοδιοτήτων σας) να συστηθούμε: Είμαστε μια μεγάλη ομάδα ατόμων, μακριά από κομματικές συντεχνίες, η πλειονότητα των οποίων ζούμε στο Φύλλο, και αρκετοί οι οποίοι καταγόμαστε από εκεί αλλά πλέον ζούμε και εργαζόμαστε στις γύρω περιοχές, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη αλλά και στο εξωτερικό. Ο σκοπός της σύστασης αυτής της ομάδας είναι να ασχοληθούμε με το μείζον πρόβλημα του νερού στο χωριό μας, γιατί δυστυχώς οι αντοχές μας δεν βαστούν άλλο. Έχουμε δε σκοπό λόγω της εξοικείωσης μας με την τεχνολογία αλλά και του ευρύ κοινωνικού κύκλου μας, να κοινοποιήσουμε σε όλα τα Μέσα και τους υπευθύνους το γράμμα αυτό.

Αλλά ας πάμε στο θέμα μας: Όπως θα γνωρίζετε, η πηγή από την οποία προμηθεύονται οι κάτοικοι νερό στο Φύλλο είναι πλούσια σε μαγγάνιο, σύμφωνα με τις τελευταίες δειγματοληψίες, γεγονός που το καθιστά μη πόσιμο και έτσι αναγκάζονται –όσοι έχουν τη δυνατότητα- να πάνε σε άλλα χωριά για να φέρνουν νερό (τα πλησιέστερα χωριά με πόσιμο βρίσκονται σε απόσταση δεκαπέντε χιλιομέτρων), ή να αγοράζουν εμφιαλωμένα μπουκάλια, επιβαρύνοντας τα έξοδα του νοικοκυριού τους. Σε αυτό το μείζον πρόβλημα έρχεται να προστεθεί η άθλια κατάσταση του νερού του υδραγωγείου, το οποίο περνάει μέσα από έναν σάπιο αγωγό και διοχετεύεται στα σπίτια μας. Αυτό το νερό χρησιμοποιούμε για να πλύνουμε τα πιάτα μας, να κάνουμε μπάνιο, να πλύνουμε τα δόντια μας, και να καθαρίσουμε το σπίτι μας. Και σε αυτό το νερό θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή:

Στις 18/5/13 τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία με νερό από το λάστιχο ποτίσματος σε ένα από τα σπίτια του χωριού. Η εικόνα μιλάει από μόνη της:


Αφήσαμε το νερό να «τρέξει» αρκετή ώρα, όμως δεν καθάρισε καθόλου, και έτσι γεμάτοι απόγνωση, γεμίσαμε δύο μπουκάλια τα οποία βλέπετε στην κάτωθι φωτογραφία και αποφασίσαμε επιτέλους να κάνουμε κάτι για αυτό, μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό το περιστατικό.

Και φυσικά δεν ήταν η πρώτη φορά που οι φωτογραφίες από τα δείγματα σοκάρουν. Δείτε τις φωτογραφίες από τη βρύση ενός άλλου σπιτιού, το Σεπτέμβριο του 2012:

συνεχίζεται...

ΡΕΠΟΡΤΕΡ είπε...

Να σημειωθεί ότι το νερό αυτό, όπως αναφέραμε, προέρχεται από τον απαρχαιωμένο αγωγό, κατασκευής τουλάχιστον 40 ετών, και μέσα από αυτόν διοχετεύεται στο υδραγωγείο και από εκεί στα σπίτια σε όλο το χωριό αλλά και στο διπλανό χωριό, τον Αμπελώνα. Εκτός του ότι ο αγωγός είναι σάπιος, σπάει αρκετές φορές το χρόνο, ειδικά το καλοκαίρι λόγω πίεσης από τα ποτίσματα. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο το χωριό μένει αρκετές μέρες χωρίς νερό ώσπου να διορθωθεί η βλάβη, Και όταν ξανανοίξει η βάνα και τρέξει το νερό για 2-3 μέρες τουλάχιστον βγαίνει καφέ, χειρότερο και από της φωτογραφίας.

Αλλά τα προβλήματα δε σταματούν εδώ: Πολλές φορές το υδραγωγείο «φιλοξενεί» σκουλήκια, βατράχια αλλά και άλλες βρωμιές, εντείνοντας τον κίνδυνο της μόλυνσης από τον ήδη βεβαρημένο αγωγό, ο οποίος είναι από αμιαντοσωλήνα!

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Μαΐου 2013, 09:10

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχος Καρδίτσας
Ο Κωνσταντίνος Παπαλός γεννήθηκε το 1963 στη Μέλισσα Καρδίτσας από το Χρυσόστομο και τη Θεοδώρα, το γένος Τσιμπίδα. Την περίοδο 1982-1988 σπούδασε Χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ.Γιάννα Πούλιου και έχουν τρία παιδιά: τον Χρυσόστομο, τον Θωμά και τον Φίλιππο. Από τα φοιτητικά του χρόνια ασχολείται με τον συνδικαλισμό.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

• Από το 2003 έως το 2006 και από το 2009 έως σήμερα μέλος της Διοικούσας Επιτροπής παραρτήματος Θεσσαλίας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.

• Από το 2000 έως το 2003 διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου Φροντιστών νομού Καρδίτσας, εκπρόσωπος στην ΟΕΦΕ.

• Μέλος Δ.Σ. Φοιτητικού Συλλόγου Χημικού, μέλος Συγκλήτου Α.Π.Θ., εκπρόσωπος σε ΦΕΑΠΘ, ΕΦΕΕ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

• Δήμαρχος Κάμπου 2002 – 2010
• Διευθύνων σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. στο ενιαίο ΚΕΚ της αυτοδιοίκησης 1999 – 2007
• Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Κάμπου 1998
• Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΔΚ Νομού Καρδίτσας 1992-2006
• Πρόεδρος της κοινότητας Μέλισσας νομού Καρδίτσας 1990 – 1998

Author Details