Τα «ωραία» του Τσιτσάνη «αλλιώς» Πηγή: www.ogdoo.gr

Τα «ωραία» του Τσιτσάνη «αλλιώς» Υπογράφει: Κώστας Μπαλαχούτης 30/01/2013 (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ VIDEO) Η Ολλανδή Emmy Storms θεωρείται μια απ’ τις σημαντικότερες σολίστ του βιολιού σε παγκόσμιο επίπεδο. Γεννημένη… στις 22 Δεκεμβρίου του 1988, ξεκίνησε μαθήματα από τα πέντε της χρόνια ενώ στα οκτώ φοιτούσε στο Royal School of Music της Χάγης. Από το 2005 άρχισε να διακρίνεται σε διαγωνισμούς της πατρίδας της και γρήγορα ήρθε η διεθνής αναγνώριση. Στο εκπληκτικό video που έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε, την απολαμβάνουμε επί σκηνής να ξετυλίγει, συνοδεία ορχήστρας, τα δεξιοτεχνικά της χαρίσματα στην περίφημη σύνθεση Tzigane του Maurice Ravel. Μετά το φινάλε ακολουθεί θερμό χειροκρότημα και η Storms επιστρέφει στη σκηνή για να «κεράσει» τους θεατές με το καθιερωμένο encore. Συνήθως σε αυτά τα μέρη ο δεξιοτέχνης παίζει ή τα πιο δημοφιλή ή τα περισσότερο αγαπημένα του έργα, αυτά που αισθάνεται πιο «κοντά» και «βαθιά» στην ψυχή του. Η Storms οπλίζει λοιπόν της «φαρέτρα» της και εξαπολύει τα βέλη της αποδίδοντας το περίφημο σόλο: Τα ωραία του Τσιτσάνη. Παρατηρώντας να μάχεται με τις δοξαριές της διαπιστώνουμε την πολυπλοκότητα και το μεγαλείο της συνθετικής τέχνης του πραγματικά σπουδαίου δημιουργού. Το εκκωφαντικό χειροκρότημα που ακολουθεί εκφράζει το θαυμασμό του κοινού για τη σολίστ αλλά και την ποιότητα της επιλογή της. - See more at: http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=5392&Itemid=43#sthash.EML293MH.dpuf Πηγή: www.ogdoo.gr

Share on Google Plus

About kalimerisnikos

1 comments:

Chris Mangoutas είπε...

Από την Emmy Storms έλαβα και --με την άδειά της-- δημοσιοποιώ το παρακάτω email της:

------------------------------------------------------------------------------------------

From: Emmy Storms
To: Chris Mangoutas
Nov 15 at 8:17 PM

Dear Chris,

Thanks for this nice message! I'm glad you liked it!
I learned this song from a Greek violinist, and then another Greek conductor thought it would be a nice encore during a tour through Greece. The people liked it, so that's why I used it again when I played the Tzigane. I had no idea it would become such a hipe!

But I'm glad it did, because it made me realise in how much trouble Greece is, and that it is really important that people should keep playing this music. For Holland there's no hope any more: our instrumental folk music dissapeared long ago. But for Greece it's not too late!

I wish you and the whole country a very musical future! I'll keep playing and exploring your music, and I hope more people will!

Best wishes,

Emmy

------------------------------------------------------------------------------------------
Αντιγραφή:
Χρήστος Μαγγούτας,
Τορόντο Καναδά

Author Details