Οι ομορφότερες στην Ελλάδα, ανάμμεσα τους και μια Μοναστηριώτισσα!!!

 «Καθρέφτη – καθρεφτάκι μου…  ποια είναι η ωραιότερα στου κόσμου μας τη σφαίρα;»

Το πραγματικό ερώτημα. Με χιλιάδες κορίτσια να ονειρεύονται μία θέση στο βάθρο. Έναν Τίτλο που θα άλλαζε τη ζωή τους. Διαβατήριο η ομορφιά, τα νιάτα και οι τέλειες αναλογίες. Με κάθε εποχή, κάθε 10ετία να βάζει τα δικά της στάνταρς.

Από τον κόσμο δε, να γίνεται πόλεμος! Άλλα ήθη, άλλα έθιμα, δίκαια ή άδικα αποτελέσματα. Δράσεις των υποψηφίων, αντιδράσεις, τακούνια στον αέρα, τσουρομάδημα εξτένσιονς, σαβούρντες, κόσμος και κοσμάκης, συντελεστές και θεατές να σκοτώνονται για το αποτέλεσμα της Επιτροπής.

Ταινίες της ΦΙΝΟΣ – ΦΙΛΜΣ με Ζωή Λάσκαρη, την Μάρθα Καραγιάννη, την Μπέτυ Λιβανού, κινηματογραφικές νικήτριες… η τιμή του αδελφού, η υπόληψη της οικογένειας, η κατακραυγή… κι αυτές, να γίνονται μετά ηθοποιοί, τραγουδίστριες, μοντέλα, σύζυγοι καραπλουσίων και Μία Κυρία Στα Μπουζούκια! ΩΠΑ!

 Θέλω να κάνω μία αναδρομή. Από το ξεκίνημα του θεσμού »ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ» το 1952 μέχρι το 2010 περίπου. Πιο μετά, ο θεσμός δεν είχε την αίγλη των παλαιοτέρων ετών, ούτε τα πρόσωπα. Άσε που έπαψε πλέον το ετήσιο υπερθέαμα, μνημόνια για, οικονομική στεγνότης για, χορηγοί μήτε για δείγμα για! (το »ΓΙΑ» δε, εντελώς Μακεδονίτικο!).Τα ονόματα κάποιων από αυτές που διακρίθηκαν να ακούγονται σε πολύ κόσμο σαν μυθικά, αδιανόητα…

Έχει όμορφα κορίτσια η Ελλάδα. Κάτι που συνεχώς αποδεικνύεται. Σε όλους τους διαγωνισμούς. ΠΡΙΝ την οικονομική κρίση. Μετά, το απόλυτο κενό! Δείτε λοιπόν το παρόν σαν έναν φόρο τιμής για ό,τι άξιζε τον κόπο. Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ.

Και φυσικά μια αναδρομή στο Ιστορικό 1982 όπου μια Μοναστηριώτισσα μπαίνει στην Ιστορία των καλλιστείων.

1952 Πρώτος διαγωνισμός για την ανάδειξη ΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ. Χλιδή στο »ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ». Πρόεδρος Επιτροπής η ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ.Η Νταίζη Μαυράκη παίρνει τον τίτλο.

1954 Στην θερινή »ΑΡΖΕΝΤΙΝΑ», η Ρίκα Διαλυνά παίρνει τον τίτλο. Μπαίνει στις 16 φιναλίστ για ΜΙΣ ΥΦΗΛΙΟΣ. Η ΜΙΣ ΕΛΛΑΣ της χρονιάς Εφη Μελά, 3η στα καλλιστεία ΜΙΣ ΚΟΣΜΟΣ στο Λονδίνο!

1959 Η Ζωίτσα Κουρούκλη – Λάσκαρη στέφεται ΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ. Θάτανε 16 ή 18 χρόνων και γρήγορα γίνεται γνωστή σαν ηθοποιός της Χρυσής Δεκαετίας του ΄60, ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΣΕΞ! (τι θυμήθηκα τώρα!…η Μπέτυ Λιβανού στην ταινία » Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ», καλλιστεία, θρίαμβος και η Τασσώ Καβαδία να δίνει ρεσιτάλ ως εφοπλύστρα πεθερά και ο Νίκος Γαλανός στο ρόλο του μουρόχαυλου μαμάκια υιού και να γίνεται σε όλη την ταινία της Π… ασαρέλας!)

1961 Σταρ Ελλάς η πληθωρικότατη Ρία Δελούτση και μετέπειτα ηθοποιός. Την ίδια χρονιά » κόβεται » η Γκιζέλα Ντάλι ως φτασμένη-για την εποχή-φίρμα του σινεμά.



1964 ΧΡΟΝΙΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ Η Τζένη Καρέζη, στέφει Βασίλισσα την ΚΟΡΙΝΑ – ΚΟΥΛΑ ΤΣΟΠΕΗ και στο Μαϊάμι στέφεται Μις Υ Φ Η Λ Ι Ο Σ! (Η Μις Τουρκία, τότε, έφαγε τα λυσσακά της!)… μετά, διεθνές σινεμά και το ονομά της για μας, ακόμη και τώρα, μύθος, θρύλος! Κ Υ Ρ Ι Α !

1968 Παρουσιάζει ο Νίκος Μαστοράκης. Τον τίτλο κερδίζει η πανέμορφη -ΤΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΑΤΙΑ, ΘΕΕ ΜΟΥ! -Μιράντα Ζαφειροπούλου. Υπέροχη ηθοποιός στη συνέχεια, καλού ρεπερτορίου.

1970  Σταρ Ελλάς η Βιβή Αλεξοπούλου.

1971 Τον τίτλο κερδίζει η νεαρή Κρητικοπούλα, μαθήτρια τότε, Γωγώ Αντζολετάκη… μετά, ηθοποιός στο σινεμά.

1972 Το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης καλύπτει ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ τα καλλιστεία. Εστεμμένη γίνεται η Νάνσυ Καπετανάκη.

1975 Κορδέλες στον αέρα! Αποχωρεί σε έξαλλη κατάσταση η Χρυσάνθη (ΜΠΈΛΛΑ) Αδαμοπούλου. Συμμετείχαν δε η Ισμήνη Καλέση και η Μαρία Τζομπανάκη που εξελέγη αναπληρωματική ΜΙΣ ΕΛΛΑΣ.



1976 Η Μαίρη Βιδάλη παίρνει τον τίτλο ΜΙΣ ΜΑΓΙΑ και στο Πουέρτο-Ρίκο, στα διεθνή καλλιστεία την 4η θέση.

1980 Όλες οι εστεμμένες από το 1952-1979,αποτέλεσαν την Επιτροπή. Πήγαν οι 17 από τις 27. Νικήτρια η Ρούλα Κανελλοπούλου.

1981 Η Μαρία Νικούλη κερδίζει. Επίδοξη »Βασίλισσα» και η Λίτσα Γιαγκούση!





1982 Η ΕΙΡΤ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΒΡΑΔΥΑ. Νικήτρια η Τίνα Ρούσσου και 3η Αναπληρωματική ΜΙΣ ΥΦΗΛΙΟΣ.,, Μις Γιαγκ η  Μοναστηριώτισσα Μαρία Μαρινέλη!!!!

Θα την θυμάστε την Μαρινέλη από της διαφημίσεις στην τηλεόραση των παγωτών ΕΒΓΑ, του Καμπάρι,  των λαμπών osram luminux  και της γνωστες σερβιέτες dona mod



1983 Ανάμεσα στις συμμετέχουσες η Μαίρη Μηλιαρέση (ΡΟΥΚ-ΖΟΥΚ) και η ΜΙΣ ΓΙΑΓΚ η Ελεάνα Παγουρά, ναι, αυτή στην τηλεόραση με τον Μυλωνά!

1984 ΜΙΣ ΕΛΛΑΣ η Βάνα Μπάρμπα…σινεμά, θέατρο, τηλεόραση. 

1986 Τρίτη θέση για την Γιούλη Ηλιοπούλου που αποχωρεί πετώντας την κορδέλα στον αέρα! (μέχρι και την ΝΤΑΙΑΝΑ της Αγγλίας έπαιξε στο θέατρο η αδίστακτη με Ντόντυ Αλ Φαγέντ τον ηθοποιό που έκανε τον γύφτο-καλέ ίδιος, μην το συζητάς! (αδελφό της Ερατούς στο ΨΙΘΥΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ).

1987 ΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ η Ξένια Πανταζή (τι πράγμα; όπως τ΄ακούς!). Γ΄ αναπληρωματική η Βερόνικα Αργεντζή.

1988 ΜΙΣ ΓΙΑΓΚ η Τάρια Μπούρα, μελαχροινή τότε, σύζυγος μετά του αείμνηστου Στάθη Ψάλτη και μετά – μετά του Βίκτωρος Μητρόπουλου αν δεν εξαπατώμαι αμφεαυτού μου.

1990 Στέφεται ΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ Η ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΤΖΕΝΗ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ. ΜΙΣ ΕΛΛΑΣ η Σοφία Λαυκιώτη, ενώ συμμετείχε η αοιδός Χριστίνα Φαρμάκη. Κούκλα η Τζένη, κυρία, ύφος, ήθος κι ό,τι εκπέμπει η ίδια, σε κάνει να νιώθεις καθαρός σαν άνθρωπος. Τυχερός ο Κωστόπουλος!

1991 ΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ η Μαρίνα Πούπου, μοντέλο. ΜΙΣ ΕΛΛΑΣ η Μύριαμ Πανάγου. ΜΙΣ ΕΥΡΩΠΗ η Κατερίνα Μιχαλοπούλου.

1992 ΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣ ΕΥΡΩΠΗ η Μακεδόνισσα Μαρίνα Τσιντικίδου (γειά σου πατρίδα Σαλονίκη!). ΜΙΣ ΕΛΛΑΣ η Ευγενία Πασχαλίδη,το κορίτσι του Καιρού στον ΑΝΤΕΝΝΑ.

1993 ΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ η Χριστίνα Μανούση, ΜΙΣ ΕΛΛΑΣ η Μάνια Ντέλου,ΜΙΣ ΓΙΑΓΚ η Μελίνα Ζαχαράκη.



1994 Πλούσια χρονιά. ΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ η Ρέα Τουτουντζή, κορίτσαρος, ΜΙΣ ΕΛΛΑΣ η Εύη Αδάμ, κούκλα! Συμμετείχαν τότε η Γιολάντα Διαμαντή. Χριστίνα Λέκκα και Ζέτα Λογοθέτη.

1995 Στέφεται ΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ η δούλη του Θεού Ελένη Παπαιωάννου. Ωραίος τύπος κοπέλας. ΜΙΣ ΕΛΛΑΣ η Μαίρη Μποζίκη και ΜΙΣ ΦΩΤΟΓΕΝΕΙΑ η Νίκη Κάρτσωνα.

1996 ΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ η Νίνα Γεωργαλά και η ΜΙΣ ΕΛΛΑΣ Ειρήνη Σκλήβα στέφεται ΜΙΣ ΚΟΣΜΟΣ 1996.Κούκλα ζωντανή! και σεμνό παιδί. Αναπληρωματική ΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ η Νόνη Δούνια. Καλλονή!

1997 Με ΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ την Ελίνα Ζήση, ΜΙΣ ΕΛΛΑΣ την Ευγενία Λιμαντζάκη, η έχουσα τον τίτλο ΕΛΛΗΝΙΔΑ 1997 Ισαβέλλα Δάρα, στέφεται ΜΙΣ ΕΥΡΩΠΗ 1997.

1998 Τον τίτλο κερδίζει η Δήμητρα Αιγινήτη με ΜΙΣ ΕΛΛΑΣ την Κάτια Μαργαρίτογλου.

1999 Μια ομογενής από το Σίντνευ,η Σοφία Ράπτη, κερδίζει τον τίτλο και η ΜΙΣ ΕΛΛΑΣ Εύη Βατίδου κερδίζει τον Αλέξη Κούγια σαν σύζυγο! ε,ρε γλέντια, τρικούβερτα!

2000  Σταρ η Νάνσυ Τζουλάκη και ΜΙΣ η Ελένη Σκαφίδα (ΠΩΣ;)

2001 Στέφεται η Εβελίνα Παπαντωνίου και Αναπληρωματική ΜΙΣ ΥΦΗΛΙΟΣ.

2002 ΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ η φοιτήτρια Θεολογίας Λένα Παπαρηγοπούλου, ΜΙΣ η Κατερίνα Γεωργιάδου και ΜΙΣ ΓΙΑΓΚ Η 16ΧΡΟΝΗ ΤΖΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ (Πρίν το ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ! ).

2003 Τον τίτλο κερδίζει η Μαριέτα Χρουσαλά…κάνει γάμο με τον Λέοντα Πατίτσα και σκάνδαλο με το πάρτυ γάμου στο θρυλικό »ΑΒΕΡΩΦ» .Ατσα η πεθερά!

2004 Βάλια Κακούτη και Μαρία Σπυριδάκη στους αντίστοιχους πρώτους τίτλους.

2005 Νικήτριες οι Ευαγγελία Αραβανή και Κατερίνα Στικούδη αντίστοιχα. Β΄ΜΙΣ ΕΛΛΑΣ η Νικολέτα Ράλλη, ναί, αυτή!

2006 Θεά η ΤΖΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ. Από τις ομορφότερες Ελληνίδες. Μια γκριμάτσα, σε σχόλιο του ηθοποιού Κώστα Σόμμερ ως μέλους της Επιτροπής, και την έφαγε το μαύρο το σκοτάδι κι ό,τι μαύρο βρέθηκε μπροστά της, ΤΟ ΦΑΓΕ ΚΙ ΑΥΤΗ! για θυμήσου…»ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ, Η ΤΖΟΥΛΙΑ ΚΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΥΡΟΙ…» κ ρ ί μ α ! ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ! ΑΤΙΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ! ΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ η Ολυμπία Χοψονίδου, πατριωτάκι Σαλονικιά, σύζυγος του τρισμέγιστου Βασίλη Σπανούλη.

2007 Μια ξανθιά καλλονή στέφεται ΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ και είναι η Δούκισσα Νομικού, κόρη του κοσμαγάπητου Νίκου Νομικού. Την ξέρω απο μικρό παιδάκι. Με τον πατέρα της δουλέψαμε μαζί για πολύ καιρό στο »SCORPIOS CLUB» στην Θεσσαλονίκη και με τον θείο της τον Χρήστο υπηρετήσαμε μαζί στην Σάμο. Ενθουσιάστηκα!



Η ΠΕΤΡΟΥΛΑ, ναι – ναί, η γνωστή Πετρούλα του καιρού στο ΣΤΑΡ ΤΣΑΝΕΛ, φεύγει οργισμένη και κλωτσάει έναν ηχολήπτη! ΑΟΥΤΣ!

2008 Στέφεται  Σταρ Ελλάς η Διονυσία Κούκιου.

2009 ΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ η Βιβιάνα Καμπανίλε – Ζαγοριαννάκου.

2010 Με την Αννα Πρέλεβιτς να παίρνει τον πολυπόθητο τίτλο, κλείνει το ενδιαφέρον μου για τα Ελληνικά Καλλιστεία.



πηγη:https://www.kanaliena.gr/160142-2/

Εμπλουτισμος www.neomonastiri.gr

Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details