Αρχαιολογική Έκθεση Καλλιθέας: επίσκεψη εκπροσώπου της καναδικής πρεσβείας και των φοιτητών του ΑΠΘ

Αρχαιολογική Έκθεση Καλλιθέας: επίσκεψη εκπροσώπου της καναδικής πρεσβείας και των φοιτητών του ΑΠΘ

Αρχαιολογική Έκθεση Καλλιθέας: επίσκεψη εκπροσώπου της καναδικής πρεσβείας και των φοιτητών του ΑΠΘ
    Ο Δήμος Φαρσάλων με εκπρόσωπό του το Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Τριανταφύλλου και τη συνεργάτιδα του Δημάρχου Βάσω Νούλα υποδέχθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης, το απόγευμα της Παρασκευής 12 Ιουλίου 2013, την Alison Stewart, εκπρόσωπο της Καναδικής Πρεσβείας στην Αθήνα και τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Chris Anderson, συνεργάτη της Margriet Haagsma στην ανασκαφή της Καλλιθέας.
    Η εκπρόσωπος του Καναδού Πρέσβεως και ο Αμερικανός αρχιτέκτων έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Έκθεση της Καλλιθέας και συνεχάρησαν τους συντελεστές της. Η Alison Stewart μάλιστα, τόνισε τη σημαντικότητα του εγχειρήματος για το Δήμο Φαρσάλων και τον αντίκτυπό του στην τοπική κοινωνία, το υψηλό επίπεδο της παρουσίασης και τη σημασία του για τις σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στο Δήμο Φαρσάλων και την Καναδική Πρεσβεία στην Ελλάδα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί για την ευόδωση της πολιστικής προσπάθειας του Δήμου.
    Η ομάδα της Καναδικής αποστολής ξεναγήθηκε στην Έκθεση από τη Margriet Haagsma και τη Βάσω Νούλα και ταυτόχρονα ξεναγήθηκε και η ομάδα των φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης που συμμετέχει στις ανασκαφικές έρευνες στη θέση "Κατράνα". Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία της γνωριμίας με ξένους επιστήμονες και της προσέγγισης της δικής τους οπτικής γωνίας όσον αφορά στην αρχαιολογική έρευνα στην Ελλάδα.
upopresvhs-kanada-ekthesh-kallithea1
    Εν συνεχεία η Margriet Haagsma και η Βάσω Νούλα συζήτησαν κατ' ιδίαν τις λεπτομέρειες της ολοκλήρωσης της ανασκαφικής περιόδου του 2013 στην Καλλιθέα, καθώς και το καθεστώς της συνέχισης της αγαστής συνεργασίας του Δήμου με την ίδια τη Margriet Haagsma και το Πανεπιστήμιο της Alberta, αλλά και τη Σοφία Καραπάνου και τη ΙΕ' Εφορεία Προϊστορικών Κλασικών Αρχαιοτήτων. Παρών ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων Βάιος Νικολάου.
    Τέλος, μέσα σε θερμό κλίμα ανανεώθηκε το ραντεβού των δύο πλευρών για το Νοέμβριο και το Διεθνές Συνέδριο των Φαρσάλων.
upopresvhs-kanada-ekthesh-kallitheas3
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details