Καρδίτσα: Δ΄Διαγωνισμός Διηγήματος "Αντώνης Σαμαράκης"

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας προκηρύσσει τον Δ’ Διαγωνισμό Διηγήματος  «Αντώνης Σαμαράκης», με στόχο να τιμηθεί η μνήμη του συγγραφέα - που καταγόταν από το Μορφοβούνι, έδρα του Δήμου - δίνοντας σε νέους συγγραφείς τη δυνατότητα να αναδειχθούν μέσα από το διήγημα και το γραπτό λόγο. Προϋπόθεση συμμετοχής στον Διαγωνισμό είναι, οι υποψήφιοι να μετέχουν της Ελληνικής Παιδείας και να γράφουν στην ελληνική γλώσσα, ανεξαρτήτως τόπου διαμονής και εθνικότητας, η δε ηλικία τους να μην ξεπερνά το 45ο έτος. 

Οι υποψήφιοι μπορούν να συμμετέχουν με ένα μόνο διήγημα, με θέμα ελεύθερο, το οποίο να μην έχει ποτέ δημοσιευθεί, και κατά προτίμηση, να μην υπερβαίνει τις 2.000 – 2.500 λέξεις. 

Τα διηγήματα που θα ξεχωρίσουν, θα δημοσιευτούν σε ειδική Ανθολογία που θα εκδοθεί Σε κάθε διακριθέντα θα απονεμηθεί ειδικό αναμνηστικό τιμητικής διάκρισης και στους 3 πρώτους χρηματικά βραβεία 500, 1000 και 1500 ευρώ, αντίστοιχα. Στους επόμενους 3 διακριθέντες θα δοθεί ειδικός έπαινος. Τα διηγήματα των 16 πρώτων διακριθέντων θα περιληφθούν στην Ανθολογία η οποία θα εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο «Καστανιώτης». Για την συγκεκριμένη έκδοση οι συγγραφείς παραχωρούν αυτοδίκαια στους οργανωτές τα πνευματικά τους δικαιώματα.  

Τα διηγήματα υποβάλλονται ταχυδρομικά προς το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα. Ταχ. Δ/νση: Μορφοβούνι Καρδίτσας, Τ.Κ. 43100, με την ένδειξη «Για τον Δ’ Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Αντώνης Σαμαράκης», με ημερομηνία λήξης υποβολής την 30η Σεπτεμβρίου  του 2013, με αποδεικτικό στοιχείο τη σφραγίδα του Ταχυδρομείου. 

Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.  

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η βράβευση θα γίνει σε ειδική πανηγυρική εκδήλωση, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης» Μορφοβουνίου  Καρδίτσας στις αρχές του 2014. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Διαδίκτυο : www.ota-plastiras.gr. Για επικοινωνία με την Οργανωτική Επιτροπή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (logos.samarakis@gmail.com), ή στo τηλέφωνο 24413.52208   κ. Στέλλα Κορομπίλια. 
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΕΓΙΝΕ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠ ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ)ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Author Details