Η "ελληνική πτυχή" των ταραχών στη πλατεία Ταξίμ

Μια "ελληνική" πτυχή υπάρχει στο όλον θέμα της εξέγερσης και των διαδηλώσεων στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούποληςπου σχετίζονται με την Εκκλησία της Αγίας Τριάδας Σταυροδρομίου που ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά και μια σειρά κτίρια που ανήκουν στο ελληνικό νοσοκομείο Βαλουκλή την κατεδάφιση των οποίων ανήγγελε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ερντογάν.










Το θέμα παρουσιάζει η εφημερίδα Hurriyet, με τον τίτλο «Θα βγει η Εκκλησία στην επιφάνεια; » και το συσχετίζει με την τελευταία δήλωση του κ. Ερντογάν, ότι θα γίνουν εργασίες να ανοίξει ο χώρος μπροστά στην Εκκλησία στο Ταξίμ και ότι θα απαλλοτριωθούν τα καταστήματα που υπάρχουν μπροστά της, για να φαίνεται η εκκλησία της Αγίας Τριάδας και ότι απέναντι θα κατασκευαστεί Τέμενος στο Ταξίμ. Τονίζει δε η εφημερίδα ότι τα βλέμματα, μετά τη δήλωση αυτή, έχουν στραφεί τώρα προς τα καταστήματα που ανήκουν στο ελληνικό νοσοκομείο Βαλουκλή. Και αυτό διότι τα ενοίκια των καταστημάτων του ευαγούς ιδρύματος -που κυμαίνονται μεταξύ 10.000 και 100.000 λιρών - είναι από τα μεγαλύτερα έσοδα του ευαγούς ιδρύματος του νοσοκομείου Βαλουκλή. Μεταξύ των καταστημάτων, πέραν όσων είναι fast food, υπάρχουν και παντοπωλεία, οπτικά καταστήματα και άλλα. Συνολικά υπάρχουν 25 καταστήματα. Το ενοίκιο του μικρότερου καταστήματος είναι μεταξύ 10.000 έως 12.000 λίρες και αυτά τα καταστήματα αποτελούν μεγάλη πηγή εσόδων για το νοσοκομείο Βαλουκλή.


Διαβάστε περισσότερα στο Onalert.gr

Share on Google Plus

About kalimerisnikos

1 comments:

ΡΕΠΟΡΤΕΡ είπε...

Η επερχόμενη τουρκική οικονομική κατάρρευση

Το φυτίλι άναψε και οι εξελίξεις για την Τουρκία και για την γύρω περιοχή θα είναι ραγδαίες το επόμενο διάστημα.
Το μοντέλο που επέβαλε ο Ερντογαν τελείωσε και το αποκορύφωμα,θα ειναι η επερχόμενη κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας

Μετα από τέτοιες καταστάσεις μάλλον θα ακολουθήσει η αναμενόμενη αναγνώριση του κουρδισταν


Ωστόσο, ότι κι αν συμβεί, το ρήγμα που έφερε στην επιφάνεια η κοινωνική έκρηξη είναι τόσο βαθύ που είναι αδύνατο να καλυφθεί.
Βλέπετε το «οικονομικό θαύμα» της Τουρκίας του Ερντογκάν οικοδομήθηκε πάνω στην διάλυση της εργαζόμενης κοινωνίας. Είναι αλήθεια ότι η Τουρκία γνώρισε επί Ερντογκάν μια εντυπωσιακή δεκαετία οικονομικής ανόδου. Το ΑΕΠ της Τουρκίας την περίοδο 2002 έως το 2012 ανέβαινε ετήσια κατά 4,9% κατά μέσο όρο. Μόνο το 2009 το ΑΕΠ ανήλθε κατά 4,8%, ενώ το 2012 έπεσε στο 2,2%. Οι προοπτικές για το 2013 είναι ακόμη χειρότερες.
Ο Ερντογκάν μπορεί να επιβληθεί μόνο αν χυθεί αίμα και μάλιστα πολύ. Μόνο αν οδηγήσει την χώρα του στον εμφύλιο, ή σε στυγνή δικτατορία με ή χωρίς κοινοβουλευτικό προσωπείο.
Η παραμονή στην εξουσία του Ερντογκάν συνιστά μέγιστη απειλή όχι μόνο για τον λαό της Τουρκίας, αλλά και για τις χώρες της ευρύτερης περιοχής.

Author Details