ταξίδι στα παραμύθια...








Ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών κλήθηκαν να κάνουν όλοι οι καλεσμένοι μικροί και μεγάλοι που ήρθαν απ’όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Θεσσαλιώτιδος αλλά και από τους όμορους δήμους την Παρασκευή 20 Μαρτίου το απόγευμα στο χώρο του Δημαρχείου στο Ν.Μοναστήρι καλεσμένοι του παιδικού σταθμού του Δήμου.Σε μια κατάμεστη αίθουσα πρίγκιπες βασίλισσες αλλά και μία βατραχίνα Τσαρίνα μάλιστα ήρωες ενός Ρώσικου παραμυθιού ήρθαν για να μαγέψουν το κοινό που ενθουσιασμένο συμμετείχε στα καλέσματα της κ.Σοφίας Φουτζοπούλου ψυχής του κουκλοθιάσου ¨ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ¨εδώ και 25 χρόνια.Η Βατραχίνα χρειαζόταν όλη τη θετική ενέργεια και το μαγικό ήχο από τα κουδουνάκια που μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά για να νικήσει τα μάγια μιας φοβερής μάγισσας και να γίνει ξανά βασίλισσα.Και αυτό έγινε μπροστά στα μάτια μας και ήταν κάτι τόσο γλυκό και τρυφερό να πιστεύει κανείς πώς μπορεί να πετύχει μια τέτοια αλλαγή μόνο με τον ήχο ενός κουδουνιού! Και όμως το πιστέψαμε γιατί αυτή είναι η μαγεία του κουκλοθέατρου να σε ταξιδεύει στον κόσμο της φαντασίας να σε μαγεύει να σε συνεπαίρνει να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο .Στο τέλος της παράστασης ο πρόεδρος του παιδικού σταθμού κ Σταύρος Τζιώρας χάρισε στην κ.Φουτζοπούλου ένα βιβλίο με την τοπική ιστορία και οι παιδαγωγοί του σταθμού Μπίμπου Βασιλική και Καντίδου Ισιδώρα μία ομαδική εργασία των παιδιών εμπνευσμένη από το παραμύθι.Το μεράκι και η αγάπη των υπευθύνων για τα παιδιά δεν σταμάτησε μόνο εκεί αλλά συνεχίστηκε στο δημιουργικό εργαστήρι κατασκευής κούκλας που ακολούθησε όπου είχαν την ευκαιρία τα παιδια να παρακολουθήσουν βήμα βήμα την κατασκευή κούκλας με απλά υλικά από τους συνεργάτες του πολιτιστικού οργανισμού Λάρισας και να την πάρουν μαζί τους ως ανάμνηση της όμορφης αυτής εμπειρίας τους.Μπαλόνια αναψυκτικά και γλυκίσματα μοιράστηκαν σε όλους και η βραδιά έκλεισε με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

Αξιέπαινη και πολύ αξιόλογη προσπάθεια. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους υπεύθυνους, διοργανωτές και συμμετέχοντες. 'Ηταν ειλικρινά μια υπέροχη παράσταση, σε μία πολύ καλή αίθουσα που οι παραβρισκόμενοι δημιούργησαν το αδιαχώρητο κάνοντας μια υπέροχη "ατμόσφαιρα". Μια εκδήλωση "κόσμημα" για την ευρύτερη περιοχή μας. Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ και πάντα τέτοια!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΑΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ.

max είπε...

Συγχαρητήρια στην Διευθύντρια του Παιδικού για την τέλεια οργάνωση και την συνεχή προσπάθεια βελτίωσης λειτουργίας του σταθμού.

Author Details