ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Ή ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ

ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Ή ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ

Οι διαχειριζόμενοι την εξουσία επιχειρούν να παρουσιάσουν την αποδέσμευση της “δόσης” ως αρχή του τέλους της εθνικής μας κρίσης. Πρόκειται για απόπειρα αποπροσανατολισμού ενός λαού. Ποια η αλήθεια;
Σύμφωνα και με τις προβλέψεις των περισσότερων σοβαρών αναλυτών εντός και εκτός συνόρων, οι Ευρωπαίοι εταίροι και η ηγεσία του ΔΝΤ, αντιλαμβανόμενοι τους οικονομικούς και κυρίως τους γεωπολιτικούς κινδύνους για ολόκληρη τη Δύση από μια άτακτη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, συναίνεσαν να δοθεί στην ελληνική οικονομία χρηματοπιστωτική ένεση αποτρέπουσα την άμεση κατάρρευσή της. Ωστόσο, από μόνη της, η τονωτική αυτή παρέμβαση του διεθνούς παράγοντα απλώς μας επιτρέπει να συνεχίσουμε για ένα διάστημα να φυτοζωούμε.
Διότι, όπως όλο και περισσότερο συνειδητοποιεί η ελληνική κοινή γνώμη, η οικονομική μας δοκιμασία είναι απότοκος μιας γενικότερης εθνικής παρακμής - και συνεπώς τα αίτιά της πρέπει πρωτίστως να αναζητηθούν στο εσωτερικό της χώρας. Με το πολιτικό της προσωπικό να φέρει την πρωταρχική ευθύνη για το σημερινό κατάντημα - και ως εκ τούτου να στερείται της απαραίτητης για μια αποτελεσματική διακυβέρνηση αξιοπιστίας έναντι των πολιτών. Ενώ, επί πλέον, είναι αδιόρθωτα εμποτισμένο με τη νοσηρή νοοτροπία των κομματικών εκτροφείων που το εξέθρεψαν.
Η ανόρθωση, όχι μόνο της οικονομίας, αλλά και των λοιπών καίριων και από καιρό χειμαζόμενων τομέων της εθνικής μας ζωής - πρωτίστως εκείνων της παιδείας, της υγείας, της εσωτερικής ασφάλειας, της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής - θα είναι ανέφικτη όσο το κράτος παραμένει φέουδο των κομματανθρώπων που επί δεκαετίες το λυμαίνονται.Και συνεπώς κορυφαία προτεραιότητα των υγιώς σκεπτόμενων Ελλήνων πρέπει να είναι η συγκρότηση από άφθαρτες πολιτικές δυνάμεις ενός ισχυρού, πατριωτικού ανορθωτικού μετώπου, ικανού να ανατρέψει το σάπιο πολιτικό κατεστημένο. Και συνακόλουθα:
Να πατάξει τη διαφθορά και να μεριμνήσει για την παραδειγματική τιμωρία των παντοιοτρόπως καλυπτόμενων από τους νυν κρατούντες επίορκων κρατικών λειτουργών.
Να ανασυντάξει την πολιτεία επί τη βάσει της διάκρισης των εξουσιών και της αυστηρής εφαρμογής των νόμων.
Και να χαράξει μια ολοκληρωμένη στρατηγική, διεπόμενη από τη ρεαλιστική στάθμιση και τη στιβαρή στήριξη των ελληνικών εθνικών συμφερόντων - και άρα ξένη προς τα μνημονιακά, ευρωπαϊκά,ατλαντικά, ή άλλα αποπροσανατολιστικά ψευδοδιλήμματα, με τα οποία οι νεμόμενοι ή εποφθαλμιώντες αυτή τη στιγμή την εξουσία αποπειρώνται να μας παγιδεύσουν.

Έως ότου συντελεσθεί η ειρηνική αυτή επανάσταση, η παρούσα παρακμιακή φάση της ελληνικής ιστορίας νομοτελειακά θα παρατείνεται.


Νίκος Βασιλός
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

12 comments:

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Πρώτα η κάθαρση και μετά η «ειρηνική επανάσταση» με αυτοκριτική και αυτογνωσία, .

Συναινέσαμε όλοι μας στο σάπιο πολιτικό σύστημα ,για αυτό πήραμε και το τίμημα που μας άξιζε .
Οσο για την πιθανότητα να διωχτεί η Ελλάδα από τη Ε.Ε (για όσους γνώριζαν την Συνθήκη Μάαστριχτ,) δεν υπήρχε ποτέ ,τα όσα ειπώθηκαν ήταν για εκφοβισμό για να περάσουν τα δημοσιονομικά μέτρα που επιβληθήκαν .Οι ευρωπαίοι εταίροι δεν συναίνεσαν εξ ανάγκης ηταν υποχρεωμένοι να βοηθήσουν λόγω της συνθήκης και αυτό έπραξαν. Σε ένα πτώμα όμως ,πάντα βρίσκονται κάποιοι και ασελγούν,( ένδοθεν και έξωθεν της χώρας).
Πέρα από το σάπιο πολιτικό σύστημα, η οικονομία της χώρας είχε πρόβλημα ανταγωνιστικότητας διότι το εργασιακό κόστος ήταν αυξημένο κατά 25- 28% , το οποίο τελικώς εξαλείφθηκε.
Όσοι ασχολούνται πολύ καλά με τα χρηματοοικονομικά το ξέρανε από το 2006 και το αναμένανε.
Όπως επίσης τώρα αναμένουνε την σταθεροποίηση της οικονομίας το πρώτο εξάμηνο του 2013(πρωτογενές πλεόνασμα) ,ανάκαμψη 2014 και απογείωση το 2015 με 2017 με κάθετη μείωση της ανεργίας και όχι σε δέκα και είκοσι χρόνια όπως αναφέρονται πολλοί (τα έχω ξαναπεί την άνοιξη και καλοκαίρι όταν ολοι οι σοβαροί αναλυτές που επικαλείσαι δηλώνανε την καταστροφή της χώρας. οχι η χώρα δεν καταστρέφεται ,θα αναγεννηθεί αλλά θα χάσει ένα μέρος από τον μεγάλο- ορυκτό πλούτο που διαθέτει, ας ήμασταν πιο προσεκτικοί)
Η οικονομία μοιάζει με ένα ελατήριο όσο πιο πολύ το συμπιέζεις τόσο πολύ εκτινάσσεται όταν το αφήσεις, αρκεί να μην το σπάσεις.
Και για να βάλουμε τα πράγματα στην σωστή τους θέση το μνημόνιο, δεν είναι η αιτία της κρίσης, η οποία εξαθλιώνει σήμερα την πατρίδα μας. Είναι το ίδιο το πολιτικό σύστημα που προκάλεσε την κρίση και αποτέλεσμα αυτής της κρίσης είναι το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση.
Οσο για τις «ειρηνικές επαναστάσεις» που επικαλείσαι (συμφωνώ μαζί σου ) αλλά αυτές από ότι ξερω είναι επι το πλείστον εφικτες να γίνουν από καθαρούς λαούς και όχι από λαούς που συναινέσανε στην αρπαχτη, στο λαμογισμο και γενικά στηρίξανε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα για τουλάχιστον είκοσι έτη!!!!. (Το έπιασα από την τελευταία χρεοκοπία του 1990,κανονικά θα έπρεπε να το αρχίσω από το 1975 διότι τότε στρώθηκε το στρώμα του λομογισμού (Ασυλία –Αποβιομηχανοποιηση της χώρας κλπ). Επί 38 συνεχή χρόνια μετά την μεταπολίτευση, στην Ελλάδα βασιλεύει, η διαφθορά, η απατεωνιά, η κλεπτομανία, η ατιμωρησία.
Οι πολιτικοί φυσικά είναι διεφθαρμένοι ,αλλά δεν είναι βλάκες, πρώτα μας κάνανε συνένοχους (διορισμούς –προαγωγές- απατεωνιές κλπ ) -και μετά μας κατακλέψανε (μας το είπε ευθέως ο πάγκαλος «μαζι τα φάγαμε», μόνο που ξέχασε να μα πει ότι αυτός έφαγε το χαβιαρι και σε εμένα, όταν μας οδήγησε στη κρίση μου έστειλε δια μέσω του δήμου τα μακαρόνια τρίτης κατηγορίας). Τελευταίο και ειρωνικό για μην προβούμε σε «ειρηνική επανάσταση» , δημιουργούνε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να μαλώνουμε μεταξύ μας (προμελετημενη κίνηση!!)
Αυτό που θα έπρεπε καλύτερα να επικαλείσαι είναι η αυτοκριτική και συνεπώς η αυτοκάθαρση και μετά η «ειρηνική επανάσταση» για την ανάδειξη πραγματικών αξιών και όχι φούσκες όπως ανέδειξε το παρελθόν
και η παρακμή της χώρας
Η παρακμή φθάνει στο τέλος της, όταν ολοκληρώνεται η κάθαρση.
Πρώτα λοιπόν η κάθαρση και μετά η ειρηνική επανάσταση.

Η καλύτερη πληροφορία είναι η σωστή σκέψη!

aetos54 είπε...

συμφωνω απολυτα με το σχολιο του παρατηρητη
Ν.Η.Β

ΡΕΠΟΡΤΕΡ είπε...

Δημοτικέ σύμβουλε

Πρώτα η κάθαρση τα του οίκου μας και μετά τα περεταίρω ..

Για δες τι αποκαλύφτηκε στη Μύκονο και σκέψου μήπως το ιδιο κόλπο παίχτηκε
Και στο δήμο Δομοκού .

ΈΤΡΩΓΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Η απάτη ήρθε στο φως τυχαία. Πρώην και νυν δήμαρχος πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελέα, ενώ δυο υπάλληλοι του δήμου της Μυκόνου κρίθηκαν προφυλακιστέοι.
Το κόλπο... απλό. Κάποιοι έκοβαν και ακύρωναν αποδείξεις. Με τον τρόπο αυτό εισέπρατταν τεράστια ποσά τα οποία δεν έμπαιναν ποτέ στα ταμεία του δήμου, αλλά στις τσέπες. Τους.

Η απάτη γινόταν για χρόνια. Τουλάχιστον από το 2002 μέχρι το 2009. Όλα ήρθαν τυχαία στο φως. Ένας επιχειρηματίας ζήτησε ενημερότητα και ενώ είχε εκπληρώσει όλες του τις υποχρεώσεις στο δήμο της Μυκόνου... βρέθηκε να χρωστάει! Στον έλεγχο που ακολούθησε αποκαλύφθηκε η απάτη.
Ο πρώην και ο νυν δήμαρχος, δυο δημοτικοί σύμβουλοι και δυο υπάλληλοι κλήθηκαν σε απολογία από τη δικαιοσύνη.
Ο προϊστάμενος του τμήματος εσόδων του δήμου, αλλά και ο ταμεία προφυλακίστηκαν.
Τώρα το λόγο έχει η δικαιοσύνη.

Κάτι μου θυμίζει , βρε τι μου θυμίζει!!!!! αμαν ο Γιωργάκης η βιτρινα του δημαρχείου Δομοκού
Καλά η Μύκονος ειναι «προχωρημένη» ο Δομοκός που είναι δέκα χρονιά πίσω πως βρέθηκε
με το ιδιο σύστημα ,μάλλον θα πήγε διακοπές ο Γιωργάκης στη Μύκονο ,ξέμεινε από χρήματα και του ηρθε η έμπνευση του ίδιου κόλπου!!!
Αφού το κόλπο ,σκέφτηκε περνάει στην Μύκονο δεν θα περάσει στο Δομοκό και είχε δίκιο
και βρήκε μάλιστα και υποστηρικτές!!!!. Και μάλιστα ποιους!!!! αυτούς που στείλαμε στο δήμο για να κάνουν την κάθαρση.
Για γέλια και για κλάματα είμαστε συμβουλεε !!!

Οπως βλέπετε σας τα έχω ξαναπεί άλλωστε ,το ιδιο σύστημα υπήρχε σε όλους τους Δήμους φρόντισε λοιπόν κυριε δημοτικέ σύμβουλε να καθαρίσει το δικό μας σπίτι , μια και είσαι ενεργό μέλος και μετά τα περαιτέρω.. οχι όμως με το σύστημα της αρπαχτης (χρεώσεις σε όποιον βρίσκουμε μπροστά μας και χρεώσεις με φόρους ) αλλά επιστροφή χρημάτων από αυτόν που έβαλε χέρι στο ταμείο και φυσικά την τιμωρία του.
Εσείς Κύριε σύμβουλε , τον Γιωργάκη τον έχετε βιτρινα στην είσοδο του δημαρχείου !!!!!!, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα .Αυτός τα έφαγε…, στο δημότη στείλατε το λογαριασμό (αλλα πάγκαλου δηλ).
Το ίδιο κόλπο, ολοι οι Γιωργακηδες των δήμων- εφορειών και της κυβέρνησης της χώρας .Αυτό λοιπόν δείχνει το επίπεδο αξιοπιστίας της δημοτικής αρχής ,όλων των δημοτικών συμβούλων αλλά και το και το επίπεδο το δικό μας. Μην αναρωτιέσαι λοιπόν κύριε σύμβουλε γιατί βρεθήκαμε στο σημείο που βρισκόμαστε.
Πρώτα λοιπόν τα του οικο μας και μετά τα περεταίρω …

Χωρίς κάθαρση , δεν υπάρχει μέλλον.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΕΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η χρεοκοπία του 1843 και τα μέτρα που ελήφθησαν , ίδια περίπου με τα σημερινά
Η ιστορία είναι πραγματική,είναι η ιστορία της χώρας μας. Ολες οι ιστορίες, όλων των κρατών έχουν πολύ περίεργες συμπτώσεις ,ισως επειδή τα κράτη ,όπως και οι άνθρωποι αρνούνται να μάθουν από τα λάθη τους. Κι έτσι τα επαναλαμβάνουν.

Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμένη Ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος.
Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομ. δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό τών συνολικών εσόδων του ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού.

Την άνοιξη του 1843, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας, τα οποία όμως δεν αποδίδουν τόσο ώστε να .συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα για την ετήσια δόση χρήματα. Έτσι, τον Ιούνιο του 1843, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που χρωστά! ει και ζητά νέο δάνειο από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αποπληρώσει τα παλιά. Αυτές αρνούνται κατηγορηματικά.

Αντί να εγκρίνουν νέο δάνειο, εκπρόσωποι των τριών μεγάλων δυνάμεων (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) κάνουν μια διάσκεψη στο Λονδίνο και καταλήγουν σε καταδικαστικό πρωτόκολλο. Οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων με το πρωτόκολλο στο χέρι, παρουσιάζονται στην ελληνική κυβέρνηση και απαιτούν την ικανοποίηση του. Αρχίζουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη και μετά από έναν μήνα υπογράφουν μνημόνιο (απ νάτο!), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να εξοικονομήσει μέσα στους επόμενους μήνες το αστρονομικό επιπλέον ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δραχμών, που θα δοθούν στους δανειστές της.
Για να είναι σίγουροι ότι το μνημόνιο θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, οι πρεσβευτές απαιτούν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα και να παίρνουν ανά μήνα λεπτομερή κατάσταση της πορείας εφαρμογής τους, αλλά και των ποσών που εισπράττονται.
Τα βασικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση μέσα στο 1843 σε εφαρμογή του τότε μνημονίου.

1. Απολύθηκε το ένα τρίτο των Δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν 20% οι μισθοί όσων παρέμειναν. (όπα.)

2. Σταμάτησε η χορήγηση συντάξεων, που τότε δεν δίνονταν στο σύνολο του πληθυσμού αλλά σε ειδικές κατηγορίες. (αμάν.)

3. Μειώθηκαν κατά 60% οι στρατιωτικές δαπάνες, μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των ενστόλων και αντί για μισθό οι στρατιωτικοί έπαιρναν χωράφια.

4. Επιβλήθηκε προκαταβολή στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος και της "δεκάτης", που ! ήταν ο φόρος για την αγροτική παραγωγή. (από τότε έ.)

5. Αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμου.(ΦΠΑ δεν είχε τότε.)

6. Απολύθηκαν όλοι οι μηχανικοί του Δημοσίου και σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα. (έλα.)

7. Καταργήθηκαν εντελώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους. (είχε ο Λοβέρδος προ-προπάππου τότε;)

8. Απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου, όλοι οι δασονόμοι, οι δασικοί υπάλληλοι και οι μισοί καθηγητές πανεπιστημίου. (πιθανόν να έφερναν ξένους.)

9. Καταργήθηκαν όλες οι διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό. (ε, όχι, αυτό όχι.)

10. Νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και οι καταπατημένες "εθνικές γαίες" με την πληρωμή προστίμων νομιμοποίησης. (ερχόμαστε δεύτεροι.)

11. Περαιώθηκαν συνοπτικά όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με την καταβολή εφάπαξ ποσού. (αθάνατη Ελλάδα.)


Το μνημόνιο του 1843, από πολλούς ιστορικούς θεωρείται μία από τις σοβαρότερες αφορμές για το ξέσπασμα της επανάστασης της 3ης Σεπτέμβρη 1843, που έφερε Σύνταγμα στη χώρα”.

Μετά από πενήντα ακριβώς χρόνια, ηρθε η δεύτερη χρεοκοπία με το "Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν" του Χαριλάου Τρικούπη, το 1893.

Μετα από 100 χρόνια ηρθε η χρεοκοπία του 1990 …

Τα υπόλοιπα τα γνωρίζεται ….

Ανώνυμος είπε...

Η καμήλα πρώτα πρέπει να βλέπει την καμπούρα της και μετά να κρίνει την καμπούρα των άλλων.

ΡΕΠΟΡΤΕΡ είπε...

Διατηρείται το "ράλι" στα ελληνικά ομόλογα

Δημοσιεύθηκε: 13:25 - 20/12/12 www.euro2day.gr/

Διατηρείται το "ράλι" στις τιμές των ελληνικών ομολόγων μετά και την ανακοίνωση της ΕΚΤ ότι θα δέχεται ως collateral το σύνολο των ομολόγων.
Η τιμή του ομόλογου λήξης 2023 (10ετές) ενισχύεται στο 49% της ονομαστικής του αξίας
Το 15ετές (λήγει το Φεβρουάριο του 2028) έχει τιμή στα 42, με το spread στις 930 μονάδες βάσης.
Αντίστοιχα, η τιμή του 30ετούς ομολόγου κινείται στο 37% της ονομαστικής αξίας με το spread στις 785 μονάδες βάσης.Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, στην τελευταία πριν από την εορτή των Χριστουγέννων, με την αγορά να προσεγγίζει τα επίπεδα των 900 μονάδων.

Ο ρεπόρτερ ειπε:

Πλήρη επαλήθευση των οικονομικών προβλέψεων του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ το καλοκαίρι (ΙΟΥΝΙΟ 2012) για την μεγάλη άνοδο των ομολόγων, (όταν ολοι τα ξεπουλούσαν ) και του χρηματιστηρίου στο τέλος του χρόνου , όπως έλεγε είναι προεξοφλητικοί παράγοντες της ανάκαμψης της οικονομίας σε βάθος εξαμήνου –εννιαμήνου 2013.
Είχε προβλέψει (για τον Δεκεμβριο )ότι τα δεκαετή ομόλογα θα έπιαναν την τιμή των 45%-50% της αξίας τους και το χρηματιστήριο τις 900 μονάδες, σημάδια που θα έδειχναν την ανάκαμψη στο δεύτερο εξάμηνο 2013. Το δε πρώτο εξάμηνο 2013 θα είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα.
Προέτρεπε να μην πουλάνε τα ομόλογα και προσοχή στην υψηλή τιμή του χρυσού (που η τιμή του είχε φθάσει 1900 δολ .η ουγγιά ) διότι πολλοί σε αυτή την τιμή αγόραζαν χρυσό για να διασφαλίσουν τα χρήματα τους .
Επίσης μου ειπε ότι η τιμή των δεκαετούς ομολόγου, θα φθάσει στις αρχές του 2014 στην
του 70- 80% της ονομαστικής αξίας!!!! διότι τότε θα έχουμε την πλήρη επιβεβαίωση της ανάκαμψη της οικονομίας. Μιλάμε για τεράστιες αποδόσεις για όσους είχαν την πρόβλεψη και την δύναμη να αγοράσουν τότε ,ομόλογα του χρεοκοπημένου ελληνικού δημοσίου
Την ιδία εποχή ,ο μεγάλος οικονομικός αναλυτής ρουμπινί (φούσκας του 2008) και πολλοί άλλοι σοβαροί αναλυτές προέβλεπαν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρω –επιστροφή στη δραχμή κλπ και την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας. Ο ρουμπινι έγινε γνωστός διότι προέβλεψε γενικά και αόριστα ότι κάποια στιγμή η αγορά ακινήτων στην Αμερική, είναι μια φούσκα και θα σκάσει .Απο τότε που το ειπε , οι τιμες διπλασιάστηκαν –τριπλασιάστηκαν και σε κάποια στιγμή ,επόμενο ήταν έσκασαν.. ο ο δε ρουμπινι έγινε πασίγνωστος για την υποτιθέμενη πρόβλεψη .
Είδατε ποτε καμιά φούσκα να μην σκάει; Το θέμα είναι να ξέρεις την χρονική στιγμή περίπου που θα σκάσει, (όλα κάποτε ,όταν φουσκώνουν σκάνε) αυτό δεν ειναι πρόβλεψη είναι μπαρούφα….Αυτή είναι η σοβαρότητα των μεγάλων αναλυτών …..

Μετά από όλα αυτά εγώ αναρωτιέμαι ο παρατηρητής που προέβλεψε με ακρίβεια τις τιμές ομόλογων και χρηματιστηρίου αλλά και την χρονική στιγμή τι είναι ;
μάλλον λασπολόγος…..

Μένει τώρα να δούμε ,αν Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ θα επαληθευτεί και για τις πολιτικές εξελίξεις για τις οποίες έχει πει (από την επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών του Ιουνίου) ότι στο πρώτο εξάμηνο 20013 θα έχουμε κατάρρευση της σημερινής κυβέρνησης, και αντικατάσταση αυτής ,με κάποιο τρόπο( πχ παπαδημου), είτε με εκλογές τον Ιούνιο –Ιούλιο του 2013
Πολύ ριψοκίνδυνη εκτίμηση , αλλά έχει τους λόγους του που το λέει ……πολιτική παρακμή .. Λιστα λαγκαρτ – μεγάλα οικονομικά συμφέροντα—μοιρασιές ……..- Μακεδονικό πρόβλημα (το οποίο δεν διαφαίνεται ακόμα τίποτα ,αλλά αυτός το θεωρούσε πολύ πιθανόν ) ……..

Και μια πρόβλεψη από εμένα ,τύπου ρουμπινί η οικονομία της Ελλάδας θα ανακάμψει…ποτε ; κάποτε ..θα γίνει

Λετε το 2018 να χαρακτηριστώ και εγώ μεγάλος οικονομικός αναλυτής;

Ίσως...τίποτα δεν αποκλείεται σε αυτόν τον κόσμο

ΡΕΠΟΡΤΕΡ είπε...

Νατος πάλι ο πάγκαλος !!!!
Επιβεβαιώνει τα λεγόμενα τον παρατηρητή μέσα σε πέντε ημέρες

Πάγκαλος: "Ο λαός ήθελε διορισμούς, φοροαπαλλαγές, φοροδιαφυγή"

Εκ νέου ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση απέδωσε στο κοινωνικό σύνολο ο τέως υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος. «Ο λαός ήθελε διορισμούς, φοροαπαλλαγές, φοροδιαφυγή» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο κ. Πάγκαλος.

Αντί να πάρει την ευθύνη ,και να παραδεχθεί την πραγματικότητα της σκοπιμότητας του πολιτικού συστήματος , ρίχνει ολη την ευθύνη στο λαό .



aetos54 είπε...

ΡΕΠΟΡΤΕΡ καλά γτα τονίζεις υπαρχει και εισαγελας.......αν γνωριζεις τον Γιωργακη....του Δήμου
Ν.Η.Β

ΡΕΠΟΡΤΕΡ είπε...

22 Αυγούστου 2012 11:28 π.μ.

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΧΡΕΩΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΝΕΡΑ.
Ο Δήμος ζητάει και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις για δεύτερη φορά το λογαριασμό για τα μολυσμένα νερά δικτύου ύδρευσης ,πριν τρία –πέντε και βάλε.. χρόνια….. Αντί να ζητάνε το λογαριασμό οι πολίτες (που δηλητηριάζονται τόσα χρόνια ) τον ζητάει ο δήμος….γυρίσανε όλα ανάποδα σε αυτή την χώρα.
Εκατοντάδες οι χρεωστικοί λογαριασμοί που έστειλε ο δήμος, χωρίς να αναφέρει ,ποια χρονική περίοδο είναι το χρεωστικό και ποιος είναι ο αριθμός μετρητή ποσίμου ύδατος.
Δημότες πήρανε μηχανογραφημένο λογαριασμό νερού το τέταρτο τρίμηνο του 2011( με προηγούμενες οφειλές μηδέν –πρώτο τρίμηνο 2012 πάλι οι προηγούμενες οφειλές μηδέν –αλλα στο δεύτερο τρίμηνο 2012 ατυχήσανε ,εμφανιστήκαν δια μαγείας χρεώσεις 100 ευρω- 200-500 ευρω και βάλε….με ειδοποίηση άλλου ενημερωτικού εγγράφου και όχι στο μηχανογραφημένο έντυπο χρέωσης νερού ύδρευσης.
Άλλοι πάλι πήρανε μηχανογραφημένο λογαριασμό νερού το τέταρτο τρίμηνο του 2011( με προηγούμενες οφειλές - μηδέν) και επίσης πήρανε φορολογική ενημερότητα.
Το πρώτο τρίμηνο 2012 πάλι προηγούμενες οφειλές μηδέν αλλα όταν πήγαινε στη εφορεία για φορολογική ενημερότητα τους περίμενε η λυπητερή του χρέους των 300 -500 ευρώ κλπ χωρίς πριν να έχουμε ενημερωθεί από τον δήμο για το χρεωστικό.
Ο Γιωργάκης και τα αφεντικά του αυτή την φορά ήταν γρήγοροι ,δεν ζήτησαν αποδείξεις για τα χρεωστικά νερού αλλα τα έστειλαν κατευθείαν στο ταμείο, όχι κοροΐδα !!!,να περιμένουν τους πολίτες να βρουν τις αποδείξεις και να γλυτώσουν την χρέωση και άλλοι δημότες να αρνουνται να πληρώσουν εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση . Έβγαλε λοιπόν ο Γιωργάκης το χρεωστικό και το έστειλε κατευθείαν στην εφορεία.
Προσοχή… ζητήστε εξηγήσεις για τα παραπάνω και όσοι τυχόν έχετε όλες τις αποδείξεις( πράγμα δύσκολο) μην δίνεται τις κανονικές αποδείξεις αλλά φωτοτυπία της απόδειξης διότι μπορεί να σας ξανακαλέσουνε να πληρώσετε και θα ψάχνεται για την απόδειξη, αλλά τοτε φυσικά δεν θα την βρίσκετε. Τα πάντα μπορούν να συμβούν οταν οι Γιωργακηδες μένουν στην θέση τους και γενικά χάνεται η αξιοπιστία της πολιτείας .Ο Γιωργάκης δεν είναι σε αργία ,όπως θα έπρεπε αλλά σας περιμένει με πλατύ χαμόγελο και ανοιχτές αγκάλες.
Σας δηλητηριάζανε ; πληρώστε το λογαριασμό, και μάλιστα διπλό για χάρη του Γιωργάκη.
Πόσο ευαίσθητοι και σοβαροί είναι οι άνθρωποι που διοικούν το δήμο; Δυο χρόνια τώρα, δεν τους ένοιαζε τι νερό πίνουν οι δημότες αλλά ΨΑΧΝΑΝΕ πόσα χρωστάνε οι πολίτες για το δηλητήριο που πίνουν και να μην ξέρανε θα έλεγες χαλάλι τους.

Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ…. ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ - ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΑ ΕΦΑΓΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ - ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ
ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΧΑΙΡΕΤΕ……… ΕΓΩ ΚΛΑΙΩ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ-ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ –ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ….ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΔΡΑΚΟ!!! ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΤΟ 2012 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΔΡΑΚΟΥΣ ...
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ

22 Αυγούστου 2012 11:28 π.μ.




Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Καταρχήν συγχαρητήρια Αντιπρόεδρε καλημερη που έφερες το πρόβλημα της μόλυνσης του πόσιμου νερού στο δημοτικό συμβούλιο οφείλουμε να στο αναγνωρίσουμε
Ο δρόμος όμως του δήμου Δομοκού είναι πολύ μακρύς και δύσβατος……..

Μετα τα παραπάνω κυριε αντιπρόεδρε και κάθε Δ.Σ πλέον γνωρίζεις και δεν μπορείς αύριο να ισχυριστείς προς τους Δημότες σου ότι δεν γνώριζες ότι ο δημος στέλνει σε οποίον να ναι ,χρωστουμενα Πριν πέντε –δεκα χρόνια και αν εχει την απόδειξη πριν δέκα χρόνια δεν πληρώνει και οποιος δεν εχει την απόδειξη πληρώνει (χρωστάει δεν χρωστάει).
Έλεγχος λοιπόν αν τα χρωστούμενα εκάστοτε έτους κάθε πολίτη αναφέρονται στο κλείσιμο της εκάστοτε Ετήσιας οικονομικής χρήσης του δήμου και αν δεν αναφέρονται να επιστραφούν στους πολίτες διαφορετικά Ο πολίτης εχει το δικαίωμα να ζητήσει και αποζημίωση για την βλάβη υπέστη.
Να ελεγχθούνε οσα χρεωστικά στείλανε στη εφορεία , αν προηγουμένως είχαν
Ενημερωθεί οι πολίτες για τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους
Μας ειχες πει ότι πήγες και έκανες αίτηση ως πολίτης για τις αναλύσεις ποιότητας νερού
και ο δήμος αρνηθηκε το αιτημα σου και μετά έκανες το αιτημα σου ως Δ.Σ .
Τι έκανε για το γεγονός της άρνησης του δήμου ως αίτημα του πολίτη;
Δεν σεβάστηκαν εσενα που είσαι αντιπρόεδρος και απαιτούμε ο κάθε Γιωργάκης να
Σεβαστεί τον ηλικιωμένο δημότη που δεν γνωρίζει να βάλει την υπογραφή του;

Έπρεπε να κάνεις το αίτημα σου και ως πολίτης(εφόσον σου δόθηκε η ευκαιρία )και αν σε 6 0 ημέρες αν δεν σου απαντούσε ο δήμος να το φέρεις στο δημοτικό συμβούλιο και παράλληλα να απευθυνθείς στη αποκεντρωμένη διοίκηση και να ζητήσεις ως πολίτης την παραδειγματική τιμωρία του δήμου προς συμμόρφωση.
Αν πάλι χρειαστείς αίτημα δημότη που δεν απαντηθηκε από το δήμο Δομοκού σε όχι μόνο σε 60 ημέρες αλλα σε 660 ημέρες παρά τις επανειλημμένες τηλεφωνικές προσπάθειες του πολίτη εχω αριθμο πρωτοκόλλου να στον δώσω και όχι μόνο
μια περίπτωση .
Ελπιζω να μην θεωρήσεις ότι σου κάνω τον έξυπνο(όπως θεώρησαν μερικοί) αλλά τα λεω επειδή θεωρώ ότι έχω και εγω τις ευθύνες μου ,ως πολίτης που γνωρίζει τα ελάχιστα.

"Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής" (το κύριο γνώρισμα του πολίτη είναι η συμμετοχή στην απονομή δικαιοσύνης και στην άσκηση εξουσίας)
Αριστοτέλης

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ο ΔΗΜΟΤΗΣ

28 Αυγούστου 2012 7:09 π.μ.

ΡΕΠΟΡΤΕΡ είπε...

Το θέμα είχε αναφερθεί διοτι υπήρχαν δημότες, από τους οποίους ζητούσε ο δήμος να πληρώσουν για λογαριασμούς που είχαν πληρώσει πριν πέντε χρόνια .. πήγαν λοιπόν στο δήμο με την απόδειξη και ο δημος τους ειπε ότι εφόσον έχουν την απόδειξη δεν υπάρχει πρόβλημα.
Υπάρχει όμως πρόβλημα και μάλιστα πολύ σοβαρό για οποίον το αντιλαμβάνεται…
Για αυτό το ειχα αναφέρει και περίμενα απάντηση αλλά δυστυχώς ….
Η παραπάνω αναφορά και επιστολή δεν απαντηθηκαν ακόμα….
Ζήτησε λοιπόν από το κυριο καλημερη που είναι αντιπρόεδρος δημοτικού συμβουλίου η από τον
Δημοτικό σύμβουλο Κυριο βασιλο να σου δώσουν μια πιο υπεύθυνη απάντηση για το συγκεκριμένο θέμα.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ , ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ
Ο κάθε δήμαρχος όταν αναλαμβάνει την διοίκηση του δήμου είναι υποχρεωμένος να κάνει διαχειριστικό έλεγχο, αν θέλει να φθάσει μέχρι το ταμείο και να δει ακριβώς τι γίνεται,.πχ αν λείπουν χρήματα και ποιος τα καταχράστηκε.
Αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι δήμαρχοι κάνουν μόνο εσωτερικούς ελέγχους με ορκωτούς λογιστές και δεν φθάνουν ποτέ στο Ταμείο.Το γιατι ; μόνο αυτοί το ξέρουν
Στο θέμα μας : Αν τώρα έναν δημότη τον καλέσει ο δήμος ότι χρωστάει πχ λογαριασμο πριν τρια και πέντε χρόνια (ενδεικτικά) και ο δημότης εχει την απόδειξη πληρωμής ,πρέπει ο δημότης να πάει στον εισαγγελέα, και τότε για χαρανταμ –για χαρανταμ ………… ο Δομοκός θα γίνει Μύκονος……
Ο κάθε δημότης έχει το δικαίωμα να γνωρίζει το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου διοτι απλούστατα
πρόκειται για δικά του χρήματα και με την ψήφο του έχει βάλει διαχειριστή τον εκάστοτε δήμαρχο.
Ο δήμαρχος είναι μόνο και μόνο ένας απλός διαχειριστής , στον οποίο έχουμε εμπιστευτεί την διαχείριση της περιουσία μας και αν δεν είναι άξιος πάει σπίτι του , όπως πήγε και ο Πρωην Πρωθυπουργό Γ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ οποίος ειχε πάρει το 43% !!!

Τα υπόλοιπα μετά τις γιορτές ...

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Οσο και να τρέχεις η μοίρα πάντα σε προλαβαίνει…..

Author Details