Πήραν» τη σημαία από Aλβανίδα μαθήτρια υπό το φόβο επεισοδίων!

Πρωτοφανές περιστατικό ρατσισμού στο ΕΠΑΛ Φαρσάλων με αφορμή την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Η πρώτη στη βαθμολογία, αλβανικής καταγωγής, μαθήτρια, δεν πήρε τελικά τη σημαία όπως ορίζει ο νόμος λόγω των αντιδράσεων συμμαθητών της που απείλησαν μέχρι και ότι θα φέρουν τη… «Χρυσή Αυγή»!
Το θέμα εκτυλίχθηκε σε… θρίλερ τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όταν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του onlarissa.gr και ξεκίνησαν οι αντιδράσεις από μαθητές του σχολείου, στο άκουσμα της είδησης πως η Αλβανίδα μαθήτρια θα ήταν σημαιοφόρος στην παρέλαση.
Μετά τις διάφορες «απειλές», ο διευθυντής του σχολείου κ. Κώστας Πάνος, απευθύνθηκε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Λάρισας, μεταφέροντας το όλο θέμα που είχε δημιουργηθεί. Η πρώτη απάντηση ήταν πως «πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος» που προέβλεπε πως τη σημαία θα έπαιρνε ο πρώτος σε βαθμολογία μαθητής.
Ωστόσο, οι αντιδράσεις εντείνονταν με αποτέλεσμα ο διευθυντής βλέποντας πως η κατάσταση θα μπορούσε να ξεφύγει από τα όρια, συζήτησε το θέμα με τη μαθήτρια.
Ακολούθησε νέα επικοινωνία με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση η οποία αναγνωρίζοντας προφανώς τον κίνδυνο επεισοδίων κατά τον εορτασμό της εθνικής επετείου, συμβούλεψε τη διεύθυνση του ΕΠΑΛ να χειριστεί η ίδια το θέμα σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους.
Έτσι, ο διευθυντής αφού είχε επαφές και με το δεκαπενταμελές του σχολείου (το οποίο δεν εξέφρασε αντίθεση για να γίνει σημαιοφόρος η Αλβανίδα μαθήτρια), εν συνεχεία μίλησε εκ νέου με τη μαθήτρια, με την τελευταία – προς τιμήν της – να αποδέχεται να παραδώσει τη σημαία στην επόμενη σε βαθμολογική επίδοση συμμαθήτριά της.
Μάλιστα, στο πλαίσιο της μαθητικής εορτής την περασμένη Παρασκευή, η Αλβανίδα μαθήτρια ορίστηκε αρχικά ως σημαιοφόρος από τη διεύθυνση του σχολείου (η οποία τήρησε το γράμμα του νόμου), κράτησε τη σημαία για μερικά λεπτά και στη συνέχεια εξήγησε στους συμμαθητές της πως την παραδίδει επειδή «σέβεται τη σημαία, το διευθυντή, τους καθηγητές και τους συμμαθητές της και όχι επειδή φοβάται».
Για την ιστορία αναφέρουμε πως η Αλβανίδα αριστούχος μαθήτρια παρέλασε ως παραστάτρια (φωτό).
Ωστόσο η παραπάνω ιστορία αποτελεί ένα ακόμη δείγμα των ανησυχητικών διαστάσεων που λαμβάνουν τα κρούσματα ρατσισμού στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια – κυρίως λόγω της κρίσης σε συνάρτηση με την άνοδο της ακροδεξιάς.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

με καποιο τροπο επρεπε να την παρουν.ας εγινε και ετσι,δεν πειραζει.η σημαια λεγεται ελληνικη και στην παρελαση πρεπει να την κρατανε μονο ΕΛΛΗΝΕΣ.

Author Details