η απάντηση του Δημάρχου Δομοκού σχετικά με το νερό στο Δομοκό!

Ακούστε το παρακάτω βίντεο(περιέχει την απάντηση του Δήμαρχου για τα νερά αλλά και για τις κολεκτίβες του Ν Μοναστηρίου)

http://youtu.be/BCZY93r4zDo

http://youtu.be/BCZY93r4zDo
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

12 comments:

Ανώνυμος είπε...

an katalavename kai ti elege.......

Ανώνυμος είπε...

‘ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ’

……και ο χασάπης ο πρόεδρος

Δεν καταλαβαίνουμε τι λέει ,…τα μασάει,… πάει να δικαιολογηθεί… σίγουρα λέει ψέματα διότι και ήξερε ….και ξέρει περισσότερα για τα νερα (περι Νητρικων κλπ )
όχι μόνο δεν έκανε τίποτα, αλλά έκανε και τον πονηρούλη και τα παιχνιδακια του……..

Ο Αντιδήμαρχος !!!.αλλος πάλι, μαζί με τον χασάπη τον πρόεδρο(τι φρούτο και αυτό για βραβείο Νόμπελ )….
Είπα Αντιδήμαρχος και μου θύμισε τον άλλο τον Αντιδήμαρχο του δήμου Φαιστού

Το πρωί ελεγκτής, το βράδυ ρυπαντής!

Εριχνε κατσίγαρους από το ελαιουργείο του στο φράγμα της Φανερωμένης ,από το οποίο πίνανε νερό οι κάτοικοι.(διαβάστε στα σχόλια του δήμου)

Ετσι και τους πάρει μπροστά ο παρατηρητής ……αστα να πάνε…

O ΡΕΠΟΡΤΕΡ

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να ήξερε τι έλεγε και μακάρι να καταλαβαίνανε τι τους έλεγε
και να σκεφτείς ότι τους είπε Την μισή αλήθεια

Ας δούμε την μισή αλήθεια για το πέταμα του χλωρίου στις δεξαμενές χωρίς χλωριωτη

Τι λένε οι ειδικοί (Επιστήμονες) για το χλώριο στο νερό

ΈΧΕΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΟΤΙ ΤΟ ΧΛΩΡΙΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
Παρά το γεγονός αυτό, χρησιμοποιείται ευρύτατα ως απολυμαντικό στο πόσιμο νερό, επειδή ο κίνδυνος από τους μικροοργανισμούς (μερικές φορές θάνατος) είναι μεγαλύτερος από τις παρενέργειες του χλωρίου (πρόκειται για τη θεωρία του μικρότερου κακού).

Η αιτία αρτηριοσκλήρωσης και τα αποτελέσματα καρδιακής κρίσης και εμφραγμάτων, δεν είναι τίποτε άλλο από το πανταχού παρόν χλώριο μέσα στο νερό που πίνουμε".
Coroneries/Cholesterol/Chlorine
Dr. J. M. Price, M.D.

Το χλώριο είναι ο μεγαλύτερος παράγων αναπηρίας και θανάτου των τελευταίων χρόνων. Καθώς απότρεπε επιδημίες μιας ασθένειας, δημιουργούσε μια άλλη. Δύο δεκαετίες πριν, μετά την έναρξη της χλωρίωσης του νερού μας στα 1904. Η παρούσα επιδημία, των καρδιακών προβλημάτων, του καρκίνου και της γεροντικής άνοιας, άρχισε".
Saginaw Hospital
Dr. J.M. price, M.D

"O κίνδυνος για καρκίνο, μεταξύ των ανθρώπων που πίνουν χλωριωμένο νερό, είναι 93% υψηλότερος από αυτών που το νερό τους δεν περιέχει χλώριο".
U.S. Council of Environment Quality


"Πίνοντας νερό βρύσης που περιέχει χλώριο είναι επικίνδυνο, αν όχι θανατηφόρο".
Health Water For Longer Life.
Dr. Martin Fox

"Γνωστό ότι καρκινογενείς παράγοντες βρέθηκαν στο πόσιμο νερό, ως άμεση συνέπεια της εφαρμογής χλωρίου. Μια μακροχρόνια ανακάλυψη της δημόσιας υγιεινής εφαρμογής για την απολύμανση του πόσιμου νερού".
Municipal Environmental Recearch Laboratory
Franciw T. Mayo, Director

"Από την μια μεριά, η χλωρίωση έχει απελευθερώσει τον πολιτισμό από τον συνεχή κίνδυνο μεταδιδομένων από το νερό επιδημιών. Από την άλλη μεριά στα μέσα του '70 επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η χλωρίωση μπορεί να προκαλέσει καρκινώματα στο νερό".
"Το 80% του πληθυσμού πίνει χλωριωμένο νερό".
"Υπάρχει μια υψηλή επίπτωση καρκίνου του οισοφάγου, του πρωκτού, του μαστού, και του λάρυγγα και της ασθένειας Χόντκινς μεταξύ εκείνων που πίνουν χλωριωμένο νερό".
"Βιοοργανισμοί μπορούν να εξατμιστούν από το νερό στα ντους ή στο μπάνιο".
"Συμπεριλαμβανομένου των μετρήσεων που αποκαλύπτουν ότι η εισπνοή τοξικών μπορεί να είναι τόσο σημαντική, όσο επίσης και το να πιει νερό. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να εκτεθεί τόσο από την εισπνοή κατά την διάρκεια ενός ντους, όσο και από το να πιει 2 λίτρα νερό την μέρα".
"Άνθρωποι που κάνουν ντους συχνά μπορούν να εκτεθούν μέσω της αναπνοής και /ή της δερματικής απορρόφησης".
Is Your Water Safe to Drink?
Consumer Reports Books
Επιστημονικές μελέτες έχουν συνδέσει το χλώριο και την χλωρίωση βάσιμα προϊόντα για την δημιουργία του καρκίνου του αίματος, του στομάχου, του συκωτιού, του πρωκτού και του εντέρου, τόσο όσο και η καρδιακή πάθηση, η αρτηριοσκλήρωσης (σκλήρυνση των αρθρώσεων), η αναιμία, η υψηλή πίεση του αίματος και αλλεργικές αντιδράσεις. Υπάρχει στοιχείο που δείχνει ότι το χλώριο μπορεί να καταστρέψει την πρωτεΐνη στο σώμα μας και να προκαλέσει δυσμενείς επιδράσεις στο δέρμα και τα μαλλιά.
Η παρουσία του χλωρίου στο νερό μπορεί επίσης να συμβάλλει στην μορφοποίηση της χλωραμίνης στο νερό, η οποία μπορεί να προκαλέσει γευστικά και οσφρητικά προβλήματα".

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΝΕΡΟ ΜΕ ΝΙΤΡΙΚΑ 80% ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΨΑΝΕ

ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΚΟΤΩΣΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ….

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝΕς ΕΠΙΣΗΜΕΝΟΥΝ ΠΩς ΤΟ ΧΛΩΡΙΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.ΚΑΝΕΙς ΑΠΟ ΑΥΤΟΥς ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΝΕΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΧΛΩΡΙΟ ΤΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΕς ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΟΤΑΝ ΕΚΤΙΘΕΤΕ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΣΕ ΠΑΛΕΤΕς ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΑ ΨΥΓΕΙΑ ΜΑς;ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ;ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗς ΒΡΥΣΗς ΜΑς ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟς ΝΑ ΑΚΟΣΑ ΠΩς ΚΑΠΟΙΟς ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.ΜΗΠΩς ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΑΓΧΟς ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕς ΤΗς ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑς ΠΟΥ ΑΡΡΩΣΤΕΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;ΜΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΙΝΗΣΕΙ ΥΠΟΨΙΕς ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ!!!ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΜΑς ΠΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΚΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΝΕΡΟ!!!ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΟΛΟΙ!!

Ανώνυμος είπε...

Όταν υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι υπάρχουν και σοβαρές λύσεις

Το επίπεδο των λύσεων ακολουθεί το επίπεδο των ανθρώπων

Οι επιστήμονες πάντα δίνουν τις λύσεις σοβαροί και λογικοί άνθρωποι δεν υπάρχουν για να τις
ακολουθήσουν.


Παρακάτω δίνονται δύο παραδείγματα πόλεων που δεν χλωριώνουν το πόσιμο νερό.

Το πόσιμο νερό του Μονάχου προέρχεται από πηγές που βρίσκονται στις κορυφές των Άλπεων και φτάνει στην πόλη με φυσική ροή.
Είναι τόσο καλής ποιότητας (το δεύτερο καλύτερο στην Ευρώπη) που δεν υφίσταται καμία επεξεργασία, ούτε καν χλωρίωση.
Η μέση ημερήσια κατανάλωση είναι 320.000 κ.μ. Το νερό του Βερολίνου προέρχεται από γεωτρήσεις και είναι εξαιρετικής ποιότητας.
Υφίσταται μόνο αερισμό και ταχεία διύλιση χωρίς την προσθήκη καμίας χημικής ουσίας, ενώ δεν υφίσταται χλωρίωση.

Στις δύο παραπάνω πόλεις δεν είναι απαραίτητη η χλωρίωση, επειδή και τα δίκτυα διανομής του νερού είναι σε άριστη κατάσταση. Στο Βερολίνο π.χ. όλα τα εξαρτήματα του δικτύου ύδρευσης ελέγχονται κάθε χρόνο και γίνεται συστηματικός έλεγχος διαρροών (χρησιμοποιούνται και ειδικές κάμερες). Η συχνότητα ελέγχου των διαρροών στους κύριους αγωγούς είναι κάθε τέσσερα χρόνια. Τα παραπάνω μέτρα έχουν ως αποτέλεσμα οι διαρροές του δικτύου να βρίσκονται στο 5%. Το ποσοστό αυτό είναι το μικρότερο δυνατό που μπορεί να επιτευχθεί σε δίκτυο ύδρευσης.
Συμπέρασμα.
Για την απαλλαγή του πόσιμου νερού από το χλώριο απαιτούνται δύο προϋποθέσεις. Η πρώτη είναι η δημιουργία ζώνης προστασίας γύρω από την υδροληψία και ο αυστηρός έλεγχος όλων των δραστηριοτήτων μέσα σ΄ αυτήν για την αποφυγή της ρύπανσης. Η δεύτερη προϋπόθεση είναι η διατήρηση του δικτύου ύδρευσης σε άριστη κατάσταση.
Προσοχή όμως. Αν και οι δύο παραπάνω προϋποθέσεις δεν ικανοποιούνται απόλυτα, η χλωρίωση είναι άκρως απαραίτητη. Αλλά με μεγάλη προσοχή (με χλωρίωση και επίβλεψη επιστημόνων)
και όχι με τους χασάπηδες προέδρους με το Βαρέλι στο χέρι που χρησιμοποιούν οι δήμαρχοι.

Θα υπάρξει άραγε ανάλογο παράδειγμα στη χώρα μας, που θα εξασφαλίσει στους πολίτες νερό καλής ποιότητας και απαλλαγμένο από το χλώριο;
(Του Αστέριου Παντοκράτορα αναπληρωτή καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης)
Μέσα από 10 ανθρώπους οι 7 πίνουν χλωριωμένο νερό, η ασφάλεια τους λοιπόν, θα είναι αβέβαιη μακροπρόθεσμα".
"Πίνοντας χλωριωμένο νερό μπορεί να διπλασιαστεί ο κίνδυνος του καρκίνου, ο οποίος χτυπάει 40.000 ανθρώπους το χρόνο".
U.S. News & World Report-July 29,1991
Is Your Water Safe-The Dangerous State of Your Water


Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Στο σταθμό του μοναχού με άφησε αχου
Η μαύρη η μοίρα μου
μάνα κακομοίρα μου……………………………………….

Αφιερωμένο στο δήμαρχο που προκάλεσε την μοίρα μου

και φυσικά στο Καλημερη (οποίος αν και προσπαθεί να δώσει άλλες σοβαρές διαφορετικες διαστάσεις και λύσεις σε διαφορά θέματα του συμβουλίου, δεν δείχνει να τον
καταλαβαίνει κανένας) με την πετυχημένη εικόνα

Μια εικόνα= χίλιες λέξεις για όσους τουλάχιστον μπορούν να καταλάβουν


Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Όσοι με κατακρίνανε μου ζήτησαν συγνώμη

Και σε όσους έκανα λάθος ζήτησα συγνώμη

Ανώνυμος είπε...

Πειτε και σε εμας μια εναλλακτικη αντι του χλωριου που προτινουν οι επιστημονες και δεν εφαρμοστηκε απο τις δημοτικες αρχες.εγω λεω πως συμφωνω(που δεν συμφωνω)μαζι σας για οσα γραφετε για την δημοτικη αρχη. σε ολη την ελλαδα δεν υπαρχει μια αξια δημοτικη αρχη να μην ριχνει χλωριο και να ριχνει κατι αλλο πιο υγειινο να μας πει και μας να τελειωσει το θεμα;;;;;μαλλον τελικα δεν υπαρχει. μηπως εσεις που βλεπετε το λαθος του δημου μπορειτε να προτεινετε κατι καλυτερο;;;πειτε μας!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα νιτρικά και τα ασυνείδητα όντα

Δεν με εκπλήσσει που διαφωνείς αλλά απεναντίας θεωρώ αναμενόμενη την διαφωνίας σου.
Το περίεργο θα ήταν να συμφωνούσες οχι μονό εσύ και πολλοί άλλοι
Βασικά αν συμφωνούσατε ολοι μαζί μου δεν θα μπορούσε καμία δημοτική αρχή (προηγουμένη και τωρινή )να κάνει τόσα διαχειριστικά οικονομικά λάθη και τόσα λάθη εις βάρος της υγείας και παιδείας των πολιτών
Επίσης δεν θα υπήρχε και ο παρατηρητής γιατι δεν θα είχε τίποτα να πει και να προσφέρει
Πάμε στο θέμα μας
Καταρχήν κύρια διαφωνία μου με τη δημοτική αρχή δεν είναι η χλωρίωση του νερού αλλά
Τα παρακάτω:

1)Ο μη τακτικός έλεγχος ποιότητας ποσίμου ύδατος και η μη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα του δήμου. Όποιος πολίτης τα ζήτησε δεν τα πήρε ποτέ.
Άρα έχουμε τρεις παρανομίες

2)ο τρόπος χλωρίωσης από το δήμο δηλ χωρίς χλωριωτες και χωρίς την επίβλεψη από χημικό Επιστήμονα , αλλά χώσιμο με τα δοχεία απο οποιονδηποτε.
Εδω και χρόνια ο δήμος προτιμά μερικές ημέρες πριν πάρει δήγμα νερού το αρμόδιο εργαστήριο να δίνει στον κάθε πρόεδρο η οποιανδήποτε άλλο ρίχνει με το βαρέλι μέσα την δεξαμενή Όλο μαζί το χλώριο και όποιον πάρει ο χάρος…
Σε κάποια στιγμή από ότι φαίνεται έχασαν τον συντονισμό τους και ξέχασαν να ρίχνουν χλώριο πριν το δείγμα και το εργαστήριο έβγαλε τα αποτελέσματα που ηρθαν στο φως της δημοσιότητας
Στο μεταξύ ,ολο το προηγούμενο χρονικό διάστημα εμείς καταπίναμε τα κολοβακτηρίδια, εντερόκοκκους κλπ εμείς φωνάζαμε και αυτοί πέρα βρέχει.
Παρόλα αυτά δεν ενδιαφέρθηκαν να κάνουν χλωρίωση μας άφησαν στη μοίρα μας
Μετα μας εφεραν την περιφέρεια έκανε τυχαίους ελέγχους που μόνο τυχαίοι δεν ήταν.
Δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο, διοτι δεν μιλάμε για ανθρώπους μιλάμε για αλλα όντα…

3) Τα ΝΙΤΡΙΚΑ σε επίπεδα από 40% εως 90% mg (αν δεν καταλαβαίνεις = δηλητήριο)
Δεν επιτρέπεται ούτε τα χέρια σου να πλένεις και φυσικά ούτε τα ζώα να πίνουν.
Σε ορισμένα χωριά το πόσιμο νερό είναι μολυσμένο με νιτρικά τα οποία δεν αντιμετωπίζονται με χλωρίωση, αλλα με αντίστροφη ώσμωση η οποία είναι πολυδάπανη
Η δε μόλυνση του νερού προέρχεται βασικά από τα γεωργικά λιπάσματα αλλά και από στάνες ζώων που εχουν εγκατασταθεί σε μικρή απόσταση από τι γεωτρήσεις (τις οποίες ο δήμος αρνηται να τις ελέγξει για να μην χάσει ψήφους)
Πως σκέφτονται οι ανεγκέφαλοι:«αν διωξουμε την στάνη του τσέλιγκα,
εμείς δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα ,αλλα μόνο να χάσουμε ψήφους».
Σου κοπανάνε και ένα: αστυνόμευση θα κάνουμε; Αυτό το έχουνε ψωμοτύρι αφού δεν έχουν ιδέα από διοίκηση……Και σε στέλνουν αδιάβαστο ….
Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει, δεν έχουν καθόλου συνείδηση
Μιλάμε για ασυνείδητα όντα
Προτιμούν να δηλητηριάζονται οι άνθρωποι, παρά να χάσουν ψήφους που στη ουσία δεν θα χάσουν αλλά θα κερδίσουν.

Αυτή είναι η δημοτική αρχή σας μπορείτε να την θαυμάζεται όσο θέλετε αλλα δεν έχετε το δικαίωμα με την άγνοια σας να μου στερείται το βασικότερο αγαθό που είναι το καθαρό νερό.

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ετσι που περιγραφει τα γεγονοτα ο παραπανω θα επρεπε να εχουμε πεθανει ολοι τοσα χρονια!!Εγω πινω το νερακι της βρυσης μου και δεν εχω κανενα προβλημα.και θα συνεχισω να το πινω και εσεις να λετε οτι θελετε!!

Ανώνυμος είπε...

Και «μπόμπα» να πέσει στο χωριό σου δεν θα πεθάνουνε όλοι οι μισοί κάτοικοι θα ζήσουνε……..το μολυσμένο νερό το μικρότερο κακό που κάνει είναι ζημιά στο ανοσοποιητικό σύστημα-αμυντικό σύστημα οργανισμού του ανθρώπου
με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένο σε οποιανδήποτε κίνδυνο.
Το 75% του σώματος είναι νερό
Το 80% του αίματος είναι νερό
Το 85 % του εγκεφάλου είναι νερό.
Αν τα παραπάνω στοιχεία δεν σου λένε τίποτα, τότε λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι Περισσότερο.

Ανώνυμος είπε...

. Σε περίπτωση που το δημοτικό συμβούλιο διαπιστώσει ότι τα συμφέροντα του δημάρχου συγκρούονται με τα συμφέροντα του Δήμου, τα καθήκοντα του δημάρχου ασκεί αντιδήμαρχος ή σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού που ορίζεται από το δημοτικό συμβούλιο. Η παράβαση της υποχρέωσης αυτής συνιστά πειθαρχικό αδίκημα.

Author Details