Φιλοξενία Ολλανδικής ομάδας ποδηλασίας, από τη πόλη Μπρέντα


Ανακοίνωση σχετικά με την ολλανδική ομάδα ποδηλασίας από Μπρέντα (Ολλανδία)

Η πόλη του Δομοκού από την Παρασκευή 6 Ιουλίου έως Σάββατο 7 Ιουλίου, θα φιλοξενήσει ομάδα Ολλανδών μαθητών από το τοπικό σχολείο μέσης εκπαίδευσης (Stedelijk Γυμνάσιο) της πόλης Μπρέντα στην Ολλανδία. Οι μαθητές  και οι συνοδοί τους θα βρίσκονται  σε μια πολιτιστική ξενάγηση με ποδήλατο στην Ελλάδα, εξαιτίας του  γεγονότος ότι το σχολείο τους συμπληρώνει φέτος 125 χρόνια λειτουργίας.


Η ομάδα αποτελείται από 7 νεαρές μαθήτριες, 17 άρρενες μαθητές και 10 καθηγητές / συνοδούς.
Πριν από 25 χρόνια, κατά την επέτειο 100 χρόνων από την ίδρυσή του σχολείου, μια ομάδα 40 ατόμων έκανε μια περιοδεία η οποία άρχισε από την  Ελλάδα, ξεκινώντας από τους Δελφούς, και μέσω της Ιταλίας, της Αυστρίας, της Γερμανίας οδηγήθηκαν πίσω στην Ολλανδία σε 5 εβδομάδες.
Τρεις από τους συμμετέχοντες της περιοδείας το 1987 συμμετέχουν και πάλι σε αυτή την περιοδεία, που θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη στις 30 Ιουνίου. Μετά την παραμονή στο  Δομοκό, η ομάδα θα επισκεφθεί τους Δελφούς, την Ολυμπία, το Μυστρά, Τολό, Επίδαυρο και θα τελειώσουν την περιοδεία τους στην Αθήνα στις 24 Ιουλίου μετά από μια επίσκεψη δύο ημερών στην Αθήνα.


Η μελέτη των κλασσικών γλωσσών, αρχαίων ελληνικών και λατινικών, καθώς και η μελέτη του αρχαίου πολιτισμού είναι ένα ουσιαστικό μέρος του προγράμματος σπουδών του σχολείου μας. Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε προγραμματίσει μια περιοδεία στην Ελλάδα για να δούμε οι ίδιοι τα πολιτιστικά θέματα στην Ελλάδα.
Όταν ρωτήθηκε, η πόλη του Δομοκού μας πρόσφερε πολύ ευγενικά ένα καταφύγιο για τη νύχτα στην τοπική αθλητική εγκατάσταση στο Δημοτικό Σχολείο. Στις 6 Ιουλίου θα φτάσουμε στο Δομοκό νωρίς το απόγευμα και θα φύγουμε νωρίς το επόμενο πρωί για την περιοδεία στη Λαμία.

Στη συνημμένη φωτογραφία σε αυτό το μήνυμα, μπορείτε να δείτε σχεδόν ολόκληρη την ομάδα των συμμετεχόντων στην περιοδεία  με τις ολοκαίνουργιες στολές ποδηλασίας μπροστά από το σχολείο μας στην Breda.



Αυτό το κτίριο που έχει στην πρόσοψη,  πάνω από τα παράθυρα εικόνες του Οδυσσέα και τις περιπετειών του, ωστόσο θα πρέπει να κατεδαφιστεί μέσα σε μερικές εβδομάδες για να πάρει θέση ένα νέο κτίριο που θα ανεγερθεί το επόμενο έτος.

Ο κ. Peter van Arendonk.


Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details