Δείτε βίντεο απο το Δημοτικό Συμβούλιο

http://youtu.be/mz5_jV1iDt8

πατήστε τον παραπάνω σύνδεσμο και δείτε απο το Δημοτικό Συμβούλιο Δομοκού την ανάδειξη του προβλήματος του Ανατολικού αγωγού αλλά και την έλλειψη κάδων καθαριότητος.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

14 comments:

Ανώνυμος είπε...

Η στραβός είναι ο γιαλός η στραβά αρμενίζετε
Εγω νομίζω : ότι και στραβός είναι ο γιαλός … και στραβά αρμενίζετε

Γενικές παρατηρήσεις
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έχουν ελλιπής ενημέρωση και μάλιστα για τα θέματα που εισηγούνται και δεν προτείνουν λύσεις ,παρά μονάχα κάνουν διαπιστώσεις .
Αρκετοι δε από αυτους είναι εκτός τόπου και χρόνου και μάλιστα φάσκουν και αντιφάσκουν στο λεπτό.

Στα γρήγορα…..

ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ
1).Διαρροές στο δίκτυο άρδευσης ανατολικού αγωγού, οποίος ελέγχεται από το ΤΟΕΒ
Οι καταναλωτές που πληρώνουν και έχουν έννομο συμφέρον θα πρέπει να απευθύνονται εγγράφως στο ΤΟΕΒ
Και το ΤΟΕΒ να προβαίνει σε έλεγχο διαρροών δικτύου και επισκευή του δικτύου.
Αν υπάρχουν παράνομες παροχές είναι θέμα του ΤΟΕΒ που εισπράττει τις καταναλώσεις νερού
και όχι του δήμου.

Ο δημος δεν εχει καμία σχέση με το θέμα ,δεν φέρει καμία ευθύνη ούτε για τις διαρροές του αγωγού ,ούτε για τις παράνομες παροχές δικτύου. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των πολιτών του, να πιέσει το ΤΟΕΒ για επείγουσα λύση του προβλήματος προς όφελος των πολιτών του.
Τα αρδευτικά εργα, αν δεν κάνω λάθος δημοπρατούνται από την περιφέρεια
ο δήμος να αναφέρει το θέμα στην περιφέρεια
Υποψιαζομε όμως ότι οι καταναλωτές δεν πληρώνουν το ΤΟΕΒ ,αυτό αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα
Και το θέμα πάει λέγοντας….

2) Αφιερώσανε πάνω από πέντε λεπτά χρόνο για την επιχορήγηση του συλλόγου βουζιου(ζητάει 3000 ευρω)
Η εκδήλωση φακής βουζιου εκτιμώ ότι πρέπει να ενισχυθεί έστω συμβολικά με ένα ποσό τάξεως των 500 ευρώ και τελείωσε το θεμα . Είχαν μάθει ολοι τους με τα τριχιλιαρα .

3) Τον ποιοτικό έλεγχο ποσίμου ύδατος του δικτύου ύδρευσης τον ξεχάσανε ( ο ένας δούλευε το άλλον)
Ψάχνανε για τις διαρροές και παράνομες παροχές του αρδευτικού δικτυού που δεν ήταν αρμοδιότητα του δήμου και δεν ασχολήθηκαν με τις παράνομες παροχές και μόλυνση του υδρευτικού δικτυού που είναι
Αρμοδιότητα του δήμου και αφορά την υγεία των πολιτών .
Η στραβός είναι ο γιαλός η στραβά αρμενίζετε
Εγω νομίζω ότι και και στραβός είναι ο γιαλός … και στραβά αρμενίζετε
Οι υπόλοιποι σύμβουλοι μούγκα για το θέμα …….

Κύριε Δημουδη το τραγούδι που λέει: βαδίζω και παραμιλώ το ξέρετε;
Ο Δημουδης πριν μερικές μέρες μοίραζε λεφτά σε όλου τους συλλόγους ,η περιφέρεια το θεώρησε μη νόμιμο
Και φυσικα δεν το έγκρινε .Δεν έχει καταλάβει ακόμη γιατι η περιφέρεια το θεώρησε μη νόμιμο
Και ενώ είχε κάνει τα παραπάνω στο ΔΣ έλεγε : αν νομίζεται ότι είναι καιρός για χορούς και πανηγύρια να δώσουμε χρήματα στο σύλλογο βουζιου.
Τωρα αρχίζω αναρωτιέμαι , αν ο Δημουδης ξέρει ,τι είναι τα κέντρα δια βιου μάθησης; Για τα οποία είναι και υπεύθυνος.
Πάνε οι τρεις αντιδήμαρχοι καηκανε ….ο Ματσαδες ο κρεοπώλης μας έμεινε…..

Ο Αντιδήμαρχος Γκούβας λεει : ότι περιμένω σήμερα (μάλλον εννοεί τα μεσάνυχτα) να έρθουν οι προσφορές για τους –πράσινους- κάδους και αύριο θα λυθεί το θέμα.(μετα εννοεί μέσα στον Ιούνιο-Ιούλιο και βαλε )……..
Ενώ η πρόεδρος του συμβουλίου ταυτόχρονα λέει έχουμε πολλές προσφορές για τους κάδους και
αναρωτιέται λέγοντας : δεν ξέρω τι συμβαίνει με τις προσφορές και έχουμε τόσες πολλές.
Αλλα ντάλον…
Επίσης σχολιάζει θέματα εισηγητών και επεμβαίνει σε πολλά θέματα
Η προεδρος Δ.Σ (είναι στο κόσμο της ),να μάθει πρώτα να διευθύνει την συζήτηση και όχι να επεμβαίνει
και να βγάζει συμπεράσματα για διάφορα θέματα τα οποία δεν είναι της αρμοδιότητας της και δεν τα γνωρίζει

Ολοι οι Δημοτικοί σύμβουλοι θα πρέπει να ερευνούν ,να ενημερώνονται πολύ καλά, για τα θέματα που εισηγούνται και θα πρέπει να προτείνουν λύσεις.
Ο ψηφοφορος παρατηρητής
Βαδίζω και παραμιλώ για αυτή τη συμφορά μου…..

Ανώνυμος είπε...

Μην ξανανεβάσεις βίντεο συνεδριάσεων Δ.Σ κύριε Καλημέρη διότι αν μας πάρουν χαμπάρι οι πολίτες(ευτυχώς που ακόμα άλλοι κοιμούνται και άλλοι κάνουν όνειρα...) καηκαμε, όχι ψήφο δεν θα σταυρώσουμε, θα μας κυνηγάνε με τις πέτρες.....

kalimerisnikos είπε...

απάντηση στο ΠΡΏΤΟ σχόλιο!
Επειδή δεν γνωρίζεται!!! ως πρώην Γ Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλιώτιδος παλέψαμε μαζί με τον Δημήτρη τον Αλαμπάνο πάρα πολύ για να καταφέρουμε να πάρουμε από την Καρδίτσα και την Λάρισα το 33,5% του νερού.
Είχα δε την τιμή να το ανακοινώσω ο Ίδιος στο κεντρικό Δελτίο του ΣΤΑR Λαμίας όταν αυτό πραγματοποιήθηκε.
Γνωρίζω τόσο καλά αυτό το κομμάτι από το σχεδιασμό ως το τέλος.
Δυστυχώς από την ημέρα που άρχισε η άρδευση στην Θεσσαλιώτιδα δια ροής(πρόσεξε το αυτό) δεν κατόρθωσε η τοπική αυτοδιοίκηση να ρυθμίσει το θέμα της άρδευσης.
Και αυτό γιατί ακόμα και σήμερα το έργο δεν έχει τελειώσει, και από την άλλη η Καρδίτσα κάνει ότι είναι δυνατόν να σέρνεται γιατί έχει συμφέροντα.
όσον αφορά το έργο έχει κατασκευασθεί ο αγωγός(ανατολικός) από το Λεοντάρι έως το Θαυμακό αλλά δεν έγιναν οι 7 κάθετοι αγωγοί που προβλέπει το έργο για να πάει το νερό στα χωράφια και στους αρδευτές, εκτός αυτού ανοίχτηκαν παράνομα χωρίς πρόβλεψη πάνω από 300 παροχές πάνω στον αγωγό!
(σας θυμίζω ότι όταν εκλέχθηκε ο Παπανδρέου και ήρθε για πρώτη φορά στην έκθεση Λαμίας ανακοίνωσε ένα και μοναδικό έργο..τους καθέτους)
Από την ημέρα που ξεκίνησε η άρδευση το νερό πέφτει στην κακάρα και όποιος προλάβει , και φυσικά αυτοί που έχουν βάνες προλαβαίνουν, αλλά κανείς δεν πληρώνει πουθενά!!!!!
Οι μοναδικοί που πληρώνουν είναι ένα μικρό κομμάτι αρδευτών στην Σοφιάδα οι οποίοι καταβάλουν χρήματα στο ταμείο το Δήμου μας (15 ευρώ ανά στρέμμα)
Υδρονομέας υπάρχει από την πλευρά της Καρδίτσας αλλά όχι της Φθιώτιδος και δεν υπάρχει καν απογραφή!
Μετά τα τρία σπασίματα κανείς δεν νοιάζεται και εγώ απλά μετέφερα την αγωνία των καλλιεργητών της Σοφιάδας που σημειωτών ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Πάμε τώρα στην σημερινή διοίκηση η οποία σε τρεις συσκέψεις που έγιναν στην Καρδίτσα συμμετέχουμε σε επίπεδο χαμηλό! Μόνο την πρώτη φορά πήγε ο Δήμαρχος τώρα στέλνουμε αντιδημάρχους! Αλλά ας το ξεπεράσω αυτό έπρεπε από τον ΧΕΙΜΩΝΑ ο Δήμος να καλέσει το ΤΟΕΒ που και αυτό δεν έχει αρμοδιότητα και να καθίσουν να καταγράψουν να χρεώσουν και να λύσουν μια και καλή το πρόβλημα!
Πολύ ευγενικά αναφέρθηκα στην Διοίκηση του Δήμου ότι υπάρχει ένα πρόβλημα μεγάλο ... αντί να χρησιμοποιήσω βαρύτατους χαρακτηρισμούς για την ανυπαρξία και την ανικανότητα αλλά πολύ περισσότερο για την ανευθυνότητα τους !

kalimerisnikos είπε...

απάντηση στο β σκέλος που αφορά την επιχορήγηση του Συλλόγου Βουζίου.
Ο Σύλλογος του Βουζίου προς τιμήν του διοργάνωσε από πέρυσι την Γιορτή φακής. Η Γιορτή είναι μια εκδήλωση τύπου έκθεσης φεστιβάλ όπου οι παραγωγοί - εκθέτες του Βουζίου αλλά σιγά σιγά και του οροπεδίου θα εκθέτουν τα προϊόντα τους μετά την συγκομιδή τους. Αυτήν η γιορτή πλαισιώνεται με πολλές άλλες εκδηλώσεις και όποιος δεν πήγε καλά θα είναι φέτος να περάσει να δει τι γίνεται γιατί εκεί το ΔΣ είναι πρωτοποριακό σε όλα του!
Πέρυσι ο Δήμος τους είχε τάξει ένα ποσό της τάξεως των 1000 ευρώ χωρίς ποτέ να το δώσει. Φέτος οι διοργανωτές ζήτησαν 1900 ευρώ όλα μαζί (λάθος η πληροφορία για τα 3000) και αυτά μαζί με τα περσινά.
Θα σας παρακαλούσα να συμμετέχετε στην εκδήλωση και να δείτε ότι θα συμφωνήσετε ότι τα χρήματα που ζήτησαν δεν είναι πολλά με δεδομένο ότι η διοργάνωση είναι υψηλών στάνταρτ!

Ανώνυμος είπε...

Το μεγάλο μπέρδεμα : που ανήκει ο ΓΟΕΒ- ΤΟΕΒ;
Δυστυχώς Κυριε καλημέρη αυτές οι καταστάσεις που αναφέρεις δεν αφορούν οργανωμένες κοινωνίες αλλά ζούγκλα. Η κατάσταση από ότι φαίνεται είναι ανεξέλεγκτη. Εγώ γνωρίζω ότι όσοι έχουν αρδευτικά κτήματα είναι μέλη του ΤΟΕΒ και έχουν εκλεγμένο Πρόεδρο ,οποίος είναι υποχρεωμένος να λύσει τα προβλήματα. Ο ΤΟΕΒ θα έπρεπε να έχει κάνει έλεγχο και καταγραφή χρήσης γης. Τα μέλη πρέπει να εκπληρώνουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους Αν ι αγρότες δεν εξοφλούν τις οφειλές τους για το νερό άρδευσης, θα πρέπει να μην έχουν δικαίωμα είσπραξης των επιδοτήσεων. Επισης Οι ΓΟΕΒ όπως και οι διάφοροι ΤΟΕΒ είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που εποπτεύονται από τον εκάστοτε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας (ΓΟΕΒ). Ετσι όπως περιγράφεται τα πράγματα (και ότι οι καταναλωτές πληρώνουν στο Δήμο) θα πρέπει ο Δήμαρχος και ο περιφερειάρχης να απευθυνθούν στην Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και αυτή να δόση λύση στο πρόβλημα. Πρέπει όμως να υπάρχει επικοινωνία της Διοίκησης του ΤΟΕΒ, με Δήμαρχο και Περιφερειάρχη. Η Περιφέρεια σε συνεργασία με το Δήμου και ΤΟΕΒ, να αναλάβει την αποκατάσταση ζημιών στις περιοχές
Αν το ΤΟΕΒ όπως λεει ο Δήμαρχος δεν ανήκει στο δήμο γιατί οι αγρότες καταναλωτές πληρώνουν στο Δήμο ; αλλά όταν η κατάσταση είναι τόσο πολύ ανεξέλεγκτη δηλ μισό έργο, δεν έχει γίνει απογραφη, και όλες οι παρατυπίες που αναφέρετε φοβάμαι ότι οι αγρότες κάποια στιγμή θα μείνουν χωρίς νερό. Οπως έχουν τα πράγματα, για να δοθούν λύσεις επιβάλλεται η παρέμβαση και η χρηματοδότηση από το υπουργείο αγροτικής Ανάπτυξης
Τα δικά μου σχόλια όμως δεν αφορούσαν τις παραπάνω λεπτομέρειες αλλά τον τρόπο διαχείρισης
των προβλημάτων από τους Δημοτικούς Συμβούλους. Φέρνετε ένα θέμα στο συμβούλιο και μιλάτε γενικά
υποθετικά και καταθέτετε διαπιστώσεις χωρίς να έχετε ακριβής ενημέρωση και συγκεκριμένες προτάσεις για επίλυση των θεμάτων. πχ εσείς δεχτήκατε ένα αίτημα πολιτών (καταναλωτών) επρεπε να μιλήσετε πρώτα με το πρόεδρο του ΤΟΕΒ να ενημερωθείτε λεπτομερώς για το πρόβλημα, τις ενέργειες του ,κατόπιν αν απαιτείται να μιλήσετε με τον αντιδήμαρχο Δημουδη οποίος (πάλι τα μάσαγε )ενώ θα έπρεπε να έχει ήδη πραγματοποιήσει σύσκεψη με την διοίκηση του ΤΟΕΒ με αντικείμενο τα ζητήματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία του . Να γίνει μια διεξοδική συζήτηση και να γίνει καταγραφή της χρήσης γης των αρδευτικών εκτάσεων που ανήκουν στην αρμοδιότητα του ΤΟΕΒ .
Και μετά να το φέρετε στο Δ.Σ με συγκεκριμένες προτάσεις προ επίλυση του θέματος .
Και όχι όπως το κάνατε ,με γενικολογίες και διαπιστώσεις ,τύπου πολλά ακούγονται, με ερώτημα: αν υπάρχει φορέας διαχείρισης (ένα σωστά ενημερωμένος δημοτικός σύμβουλος το γνωρίζει ,δεν το ρωτάει ) και σας την είπε ο Δήμαρχος και δικαίως ,παρότι και ο ίδιος πιάστηκε αδιάβαστος δυο φορές και αμελής ,σε απλά και βασικά θέματα που θίξανε οι συνάδελφοι σας (πχ την ποιοτική ανάλυση ποσίμου ύδατος ,θέμα το οποίο αφορά την υγεία των πολιτών και το είχατε φέρει πιο παλιά στο συμβούλιο - αν βρείτε αναλύσεις με νιτρικά γράψε μου….και ίσως αδιάβαστος με το θέμα , το που ανήκει το ΤΟΕΒ, διότι σύμφωνα με τον Καλλικράτη ανήκει στο δήμο).
Από ότι ειδα ο Καλλικράτης, αναφέρει ότι η εποπτεία των ΤΟΕΒ πάει στους Δήμους και των ΓΟΕΒ στην Περιφέρεια.

Το ότι η διοίκηση δεν τα πάει καλά είναι πλέον δεδομένο και αυτονόητο. Εσεις όμως τι κανατε για αυτό;
Έλεγξατε ποτέ αν η διοίκηση εκτέλεσε τις αποφάσεις του Δ.Σ και τι κανατε, όταν διαπίστωσατε ότι δεν τις εκτέλεσε;
Διοίκηση σημαίνει οργάνωση –πρόβλεψη -πρόληψη και έλεγχος.
Κανένας δεν τηρεί τίποτα από τα παραπάνω. Η σωστή και ακριβής ενημέρωση δημιουργεί σωστές προτάσεις επίλυσης ενός θέματος. Ο σωστά ενημερωμένος και δυναμικός Δ.Σ δεν ξέρει από ευγένειες, αναλύει σωστά το εκάστοτε ζήτημα –πρόβλημα προτείνει λύσεις και απαιτεί την επίλυση του. Δεν ρωτάει την διοίκηση και μετά το ξεχνάει……
Ο αγρότης θα τελειώσει τα ποτίσματα και εσείς θα ψάχνετε ακόμα αν ο ΤΟΕΒ ανήκει στο δήμο…..και τι ενέργειες πρέπει να κάνετε.
Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στην έκφρασης σας

Επειδή δεν γνωρίζεται!!!
Ο πολίτης απαιτεί λύσεις ,υποχρέωση δική σας(όλων σας) είναι να γνωρίζετε.

Πρέπει να ξέρετε ολοι σας ( που δεν το γνωρίζετε σε ποσοστο 90% –διαπιστωμένο και αν το αμφισβητείτε να αναφέρω, δεκάδες παραδείγματα ) ότι εκλεγηκατε , όχι για να γίνετε η να ειστε σύμβουλοι αλλά για να λύσετε προβλήματα .
Ο πολίτης απαιτεί λύσεις στα προβλήματα και δεν τον ενδιαφέρουν οι διάφορες λεπτομέρειες των ζητημάτων και τι δυσκολίες αντιμετωπίζετε στις ενέργειες που κάνετε,
Ο αξιοπρεπής και συνετός άνθρωπος,είτε είναι δημοτικός σύμβουλος,είτε Δήμαρχος, είτε πρόεδρος (αυτοί δεν
Χρειαζόταν αλλά τέλος πάντων) όταν δεν μπορεί να ανταποκριθεί, γνωρίζει και την παραίτηση
Έτσι λοιπόν μπορεί να έρθει ενας ικανότερος και να λύσει τα προβλήματα που είναι το ζητούμενο της
ολης υπόθεσης.

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Δεν μπορείτε να τα λύσετε είναι απλό ,πηγαίνετε σπίτι σας,
Δεν σημαίνει επειδή εκλεγηκατε πρέπει να παραμείνετε υποχρεωτικά τέσσερα χρόνια δημοτικοί σύμβουλοι (όπως νομίζετε όλοι σας)
Αξιοπρέπεια και Σύνεση =άγνωστες λέξεις

kalimerisnikos είπε...

η έκφραση αναφέρεται σε σας και όχι στους Δημοτικούς Συμβούλους! Και δεν αναφέρεται για να σας υποβιβάσει αλλά για να σας κάνω μια αναφορά για το έργο! Νομίζω ότι καταλάβατε τα πάντα!
Τώρα αν πιστεύεται ότι η αντιπολίτευση θα πρέπει να επισημαίνει κάθε φορά τα μεγάλα προβλήματα και η πλειοψηφία να φέρνει στο ΔΣ Θέματα τα οποία είναι υποδεέστερα , τότε τι να πω!
Στο τελευταίο ΔΣ οι Δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας έθιξαν στο μέτρο που τους επιτρέπεται , τα παρακάτω θέματα
1) Ανατολικός αγωγός (η πλειοψηφία δεν γνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα ? δεν θα έπρεπε να κάνει την συνάντηση με τους φορείς)
Η αντιπολίτευση είναι για να επισημαίνει το πρόβλημα και όχι για να το λύσει-Τις λύσεις τις δίνει αυτός που κυβερνάει!
2)Νιτρικά στο νερό και αναλύσεις
3) Κάδοι απορριμμάτων και αγορά
4) Υπόγεια δίκτυα για την λιμνοδεξαμενή
5) Άδειες για τις πομόνες
6) Γιορτή φακής
Αντί αυτού συζητούσαμε για την δημιουργία μιας δεύτερης Λαϊκής αγοράς!
• Νομίζω ότι ισχύει η δημοκρατία όσοι έχουν εκλεγεί ΔΣ εκλέχτηκαν από τον κόσμο , στην επόμενη θητεία κάποιοι δεν θα είναι καν υποψήφιοι και κάποιοι θα κριθούν με την ψήφο του λαού. Καιρός λοιπόν αντί να παρατηρείται να μπείτε και σεις στο Επόμενο ΔΣ και να μας δώσετε το στίγμα σας και την βοήθεια σας! (ως προς τον Δήμο)

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΟΣΟ ΔΙΗΡΚΗΣΕ(ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ)ΤΟ ΔΣ;

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση
Τα ξέρω ότι η έκφραση σας : Επειδή δεν γνωρίζεται!!! Απευθύνετε σε μένα
Και για αυτό σας είπα : Ο πολίτης απαιτεί λύσεις ,υποχρέωση δική σας(και όλων των Δ.Σ ) είναι να γνωρίζετε.

Καταρχήν να ξέρετε ότι δεν προσβλήθηκα και απορώ πως σας δημιουργήθηκε τέτοια εντύπωση.
Μάλλον παρεξηγήθηκα λόγω της ευθύτητας μου
Δεν προσβάλομε ποτέ τόσο εύκολα και πιστεύω ότι οι άνθρωποι που δεν προσβάλλονται εύκολα
δηλ από μια απλη διαφωνία λόγου είναι αυτοί που αποκτούν γνώση.
Η γνώση μεταφέρετε μέσα από την διαφωνία και όχι όταν συμφωνούμε σε όλα.
Ο άνθρωπος ανεβάζει το επίπεδο του μόνο όταν κάνει αυτοκριτική και οσο μεγαλύτερη είναι
τόσο καλύτερος γίνεται. Ξέρετε πόσες φορές ,αυτός ο άνθρωπος λέει τον εαυτό του βλάκα; Πάρα πολλές φορές
Και οσο περισσότερες είναι αυτές τόσο πιο πολύ ωφελημένος και έξυπνος θα γινεται.
Ενώ ο άνθρωπος που δεν καταλαβαίνει τα λάθη του είναι μια ζωή βλάκας.
Να ξέρετε ότι απευθύνομε μόνο σε ανθρώπους που πιστεύω ότι αντιλαμβάνονται και προσπαθούν για το καλύτερο.
Όταν αντιληφθώ το αντίθετο φεύγω και δεν ξανά επιστρέφω…(στο ίδιο λάθος).
Διότι πιστεύω ότι λάθος είναι αυτό που γίνεται μια φορά ,όταν γίνεται δυο φορές είναι βλακεία.

Συμπαθώ και εκτιμώ τις προσπάθειες σας και αυτός είναι ο λόγος που συνομιλώ μαζί σας ,αλλά διαφωνώ στο
Τρόπο διαχείρισης των ενεργειών σας.
Να ξέρετε ότι είναι καλύτερο να διαφωνείς μερικές φορές με κάποιον παρά να συμφωνείς πάντα μαζί του.
Αρκεί να μην είμαστε εκτός τόπου και χρόνου και μάλιστα για τα αυτονόητα.
Επισης μου λετε ότι:
Η αντιπολίτευση είναι για να επισημαίνει το πρόβλημα και όχι για να το λύσει-Τις λύσεις τις δίνει αυτός που κυβερνάει!
Αυτή η κριτική είναι νεοελληνιστής προέλευσης η δε αντιπολίτευση που λέτε είναι της πλάκας.
Το πώς και πόσο χρονικό διάστημα θα κυβερνήσει κάποιος, εξαρτάται από το επίπεδο της αντιπολίτευσης και του λαου που κυβερνάει.
Το παραμύθι για να πουληθεί ,χρειάζεται δυο δεν γίνεται πράξη με έναν.
Στην Αμερική ξέρετε γιατί κυβερνούν πάντα οχτώ χρονιά γιατί ο λαός έχει κάποια στανταρ δεν είναι εντελώς
Κουτουρού και ντουργού
Ξέρετε γιατι οι πολιτικοί στα ανεπτυγμένα κράτη παραιτούνται ; δεν είναι επειδή το θέλουν η είναι ηθικοί (όπως νομίζουν οι περισσότεροι ) αλλα επειδή τους υποχρεώνουν να παραιτούνται η αντιπολίτευση και Ο λαός (φυσικά υπάρχουν και οι απαραίτητες νομοθεσίες και όχι οι ασυλίες –καλύψεις (πχ Γιωργακηδων Δομοκου & ΣΙΑ ) των λαμογιών αρπαχτής.
Τι έκανες εσυ κυριε Καλημερη (και κάθε Δ.Σ) για την αποκάλυψη των γιωργακηδων του δήμου Δομοκού.
Φυσικά τίποτα και γεννάται το ερώτημα γιατί δεν έκανες τίποτα ;
Υποθέτω ότι θα μου πεις ότι δεν Κυβερνάς εσύ.
Για αυτό οι Γιωργακηδες θα υπάρχουν πάντα ,όσο θα υπάρχουν οι ανοχές οι δικές σου και του λαού.
Κάπως ετσι τα λαμογια γίνονται σωτήρες στους Δήμους και στην χώρα μας
Όταν όμως κάποιος είναι σε υπεύθυνη θέση και δεν αποκαλύπτει –αναφέρει κάτι το ένοχο και δεν αγωνίζεται για την απάλειψη του, αποκαλείται συνένοχος απο το νόμο και την δική μου κρίση ,κύριε Καλημερη
Αν ο υπάλληλος του μαγαζιού σου έκλεβε το ταμείο θα τον κράταγες η θα το απέλυες;
Πρώτα τελειώνομε με τα θέματα που αφορούν την υγεία των πολιτών και μετά ασχολούμαστε με την άρδευση κτημάτων
και με τους χορούς και τα πανηγύρια που λεει και ο κυριος Δημουδης (οποίος μοιράζει λεφτά σε συλλόγους ενώ δεν έχει χρήματα για την λύση του μολυσμένου ποσίμου ύδατος)
Αυτή η είναι η διαφορά μεταξύ μας είναι θέμα διαφορετικής αντίληψης.

Ανώνυμος είπε...

Συνέχεια

Στο θέμα εκλογής ως ΔΣ παρ’ ολου που το εξήγησα στο προηγούμενο σχόλιο με πολύ απλό και αυτονόητο
Τρόπο δεν με κατάλαβες απ’ ότι φαίνεται.
Θα το πω άλλη μια φορά, ο λαός δεν εκλέγει Δ.Σ για να είναι μόνο και μόνο Δ.Σ, αλλά ανθρώπους που
πιστεύει ότι θα λύσουν τα προβλήματα του τόπου του, αυτό είναι άλλωστε και το ζητούμενο της όλης δημοκρατικής
διαδικασίας .
Θα σας πάω, στον ιδιωτικό τομεα, μήπως και με καταλάβεις .
Όταν ενας επιχειρηματίας προσλαμβάνει ένα σύμβουλο για την επιχείρηση του, τον προσλαμβάνει με συμβόλαιο για πολλά χρόνια και για να του λύσει τα προβλήματα του και να ανεβάσει την ανάπτυξη της εταιρεία του.
Αν αποδειχθεί στη πορεία ότι δεν τα καταφέρνει και πάει κατά διαόλου το μαγαζί ,εσείς θα του προτείνατε
να τον κρατήσει; (Σύμφωνα με τα λεγόμενα σας φυσικά θα λέγατε ναι, αφού τον προσέλαβε για τέσσερα θα πρέπει να τον κρατήσει για τέσσερα χρόνια)
Να ξέρετε ότι ο επιχειρηματίας θα σπάσει το συμβόλαιο(και ετσι πρεπει) διαφορετικά θα κλείσει το μαγαζι του,
Όπως έκλεισε το μαγαζί Ελλάς διοτι λαός καθυστέρησε να ξυπνήσει, να σπάσει το συμβόλαιο τετραετίας και να στείλει το λαμογιο σπίτι του
Επίσης μου προτείνετε να δηλώσω υποψηφιότητα.
Νομίζεται ότι το σημερινό επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτικής της χωράς σηκώνει να ασχοληθούν
σοβαροί άνθρωποι. Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την σημερινή τοπική αυτοδιοίκηση και γενικά με την ευρύτερη πολιτική της Ελλάδας
Είναι πολύ βρώμικο το σύστημα για να χωρέσει ένα καθαρός και σοβαρός άνθρωπος(χρειάζονται πολλοί για
να αλλάξει το σύστημα).
Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να σηκώσει ένα συγκεκριμένο βάρος και όχι τόνους βρωμιάς.
Αν παλι κάποιος σαν και μένα, θέλει να προσφέρει εργο στο τόπο του, δεν χρειάζεται να γινει Δ.Σ μπορεί να προσφέρει έργο και από τη θέση του ως πολίτης. Τα δικαιώματα του πολίτη άλλωστε είναι περισσότερα από του ΔΣ.
Η αντίληψη και η συνείδηση νικάει από οποιανδήποτε θέση, φθάνει να την έχεις.
Δεύτερον δεν παρατηρώ μόνο, όπως λέτε αλλά πάντα προτείνω και λύσεις.
Πάντα παρατηρώ-σχολιάζω και παράλληλα προτείνω (άλλωστε αυτό σημαίνει κριτική).


Ο ΚΡΙΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΙΝΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΖΗΤΩ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ
ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ…….

ο προτείνων τ' άριστα σε αυτή τη χώρα πρέπει να καταφεύγει εις το ψεύδος, για να γίνει πιστευτός.
Ο προτεινων παρατηρητής που δεν του αρέσει το ψεύδος είναι μοιραίο να μην γίνει ποτέ πιστευτός…
Ασυλία –απληστία –αλαζονεία τα αιτια του σάπιου πολιτικού συστήματος

Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ .

Θέλεις να μάθεις φιλε Δ.Σ και φίλε πολίτη ,πως ενεργούν οι σοβαροί άνθρωποι και προφανώς οι σοβαροί πολιτικοί και ποιοι είναι οι πραγματικοί σωτήρες ενός τόπου ,δες στο ιντερνετ , την πολιτική διαδρομή του Ραφαελ Korea του ισημερινού.
Ετσι θα καταλάβεις την σημασία της εξάσκησης των πολιτικών δικαιωμάτων σου μέχρι σημερα, αφού δεν Κατάλαβες από την κατάσταση της χώρας σου, οπου οι άνθρωποι πηδάνε από τα μπαλκόνια και οι ηθικοί αυτουργοί της αυτοκτονία τους είναι τα σημερινά λαμογια της πολιτικής της χώρας μας.
Επίσης ετσι θα καταλάβεις και μένα τι θέλω να σου πω.

Φυσικά ξέρω ότι η απάντηση των σημερινών νεοελλήνων είναι η αδιαφορία και το : τι μας νοιάζει εμάς ρε φιλε αν οι αλλοι πηδάνε από τα μπαλκόνια ,ας προσέχανε όπως έλεγε και ο Σημιτισμός στου Έλληνες που βάλανε τα χρήματα τους στο χρηματιστήριο το 1999 και ο δημιουργός του λαμογισμου στην Ελλάδα
Ετσι φθάσαμε στο σημείο οι περισσότεροι να σε ρωτάνε : καμιά αρπαχτη ξέρεις φιλε μου και αστα τα υπόλοιπα ;
Επισης θα μου πουν πολλοί, ότι ο λαός τώρα πια κατάλαβε και ξέρει τι κάνει….
Μακάρι να είναι έτσι ,αλλά φοβάμαι ότι ακόμα δεν κατάλαβε τίποτα .
Ο λαος θα καταλάβει πραγματικά όταν θα μουντζώσει ,πρώτα τον εαυτό του και μετά το σύνταγμα.
Όσο λοιπόν μουντζώνει μόνο προς το σύνταγμα ,έχει καταλάβει μόνο τα μισά και είναι αυτά που τον βολεύουνε και όχι την πραγματικότητα που θα τον οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ευμάρεια


Ο ΠΑΡΤΗΡΗΤΗΣ

Λάθος ο λαός, λάθος θα είναι και οι πολιτικοί της χώρας μας ..

Άλλωστε ο κάθε λαός έχει κυβερνήτη ,αυτόν που του αξίζει …
Οσο οι πολιτικοί θα έχουν ασυλία, μην περιμένετε τίποτα σημαντικό και μακροπρόθεσμα αξιόλογο.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ΄ΦΑΓΕΣ!ΜΕ΄ΦΑΓΕΣ!Ε!ΜΕ΄ΦΑΓΕΣ!!!!
μολις διαβασα το αρθρο σου(sorru!που σου μιλω στον ενικο!)
ειμαι στο ΄90 και πινω καφεδακο!
αντε!ερχομαι να ψηφισω!
τι?μα φυσικα..ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΞΑΝΑ!!
μην μου την ξαναπεις!
θα σου πεισμωσω!!!fιλακιaaaa!!

Ανώνυμος είπε...

.... συνεχεια ....
Βασιλης το΄νομα μου..
Διαβασα τα παραπανω.....
Αν κ εφοσον θα΄σαι υποψηφιος στις επομενες δημοτικες εκλογες..
Γραψε απλα το΄νομα σου καπου στο σάιτ και ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ απο κατω να΄ρθω να σε ΨΗΦΙΣΩ.να΄μαστε καλα να τα λεμε!

Ανώνυμος είπε...

nnnnn

Author Details