Επέστρεψε η Ελληνική αποστολή απο την Τούτζα!

Επέστρεψε τα ξημερώματα της Κυριακής η αποστολή του Δήμου Δομοκού που συμμετείχε στον εορτασμό της Γης αλλά και των 25 χρόνων από την ίδρυση του αδελφοποιημένου Δήμου Τούτζας της Βουλγαρίας. .
Στον εορτασμό συμμετείχαν και αδελφοποιημένες πόλεις της Τουρκίας, Ρωσίας και Πορτογαλίας.
Πολυπληθέστερη αποστολή αυτής της Τουρκίας με 30 άτομα από τα οποία 20 ήταν του χορευτικού τους, δεύτερη η Ελληνική με 20 από τα οποία 13 το χορευτικό, 12 οι Ρώσοι χωρίς χορευτικό, ενώ την μικρότερη συμμετοχή είχε η πορτογαλική αποστολή όπου συμμετείχε μόνο ο Δήμαρχος και δύο αντιδήμαρχοι.
Η Δικιά μας αποστολή από την ώρα που έφθασε εκεί, έγινε δύο κομμάτια, αυτή του χορευτικού η οποία συνοδευόμενη από συνοδό Βούλγαρο και φωτορεπόρτερ συμμετείχε επί 4 ημέρες σε εκδηλώσεις περιφερειακά του Δήμου. , και οι επίσημοι με επικεφαλή τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ Νικόλαο Καλημέρη και τους δύο παλιούς Δημάρχους τον κ Τσαγκλάνη Γεώργιο και τον Δήμο Γκανίδη συμμετείχαν σε πολλές εκδηλώσεις και γιορτές για τον εορτασμό της Γης και των 25 ετών από την ίδρυση του Δήμου.
Ανάμμεσα σε αυτές της εκδηλώσεις ξεχώρισαν αυτή που ο Δήμαρχος κ Georgi Georgiev βράβευσε τους μαθητές που διακρίθηκαν με υποτροφίες για όλη την επόμενη χρονιά, αλλά και η γιορτή που πραγματοποιήθηκε στο χωριό  simeonovo για την γιορτή της Γής όπου έγιναν αναπαραστάσεις της καλλιέργειας του Σιταριού.
Σημαντική ήταν και η εκδήλωση για τα 25 χρόνια όπου παραβρέθηκαν όλες οι αποστολές πολλοί βούλγαροι βουλευτές , ο Νομάρχης , ο Μητροπολίτης sliven ,bourgas, kai yabol κ κ Ιερωνίκης, και ο πρόξενος της Ιορδανίας.
Ο Μητροπολίτης ενημερώθηκε απο την ελληνική αποστολή για την προσπάθεια των Ελλήνων να ξαναχτίσουν τον Άγιο Αθανάσιο στο goyliam manastir και ζήτησαν την βοήθεια του, πράγμα που υποσχέθηκε .
Σε συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο μεταξύ των Βουλγάρων και των Ελλήνων ο Δήμαρχος κ georgi georgiev ανέλυσε τα του Δήμου του και τα προγράμματα τα οποία εφαρμόζει, ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει το πρόγραμμα για τα σχολεία όπου απο φέτος ο Δήμος ταΐζει όλα τα παιδιά του(πρωινό, δεκατιανο, μεσημεριανό), τα οποία είναι πάνω απο 1000. Το ίδιο πρόγραμμα εφαρμόζει και για τους αδύνατους οικονομικά στα 40 χωριά που ανήκουν σε αυτόν.
Η Ελληνική αποστολή συνάντησε ιδιαίτερα και την τούρκικη αποστολή στα πλαίσια των αδελφοποιήσεων. Εκεί οι Τούρκοι έχοντας ΄μιλήσει πριν με του Βουλγάρους πρότειναν την συνεργασία στα Βιολογικά προϊόντα μεταξύ Δήμων (3).Η απάντηση απο την Ελληνική αποστολή ήταν θετική και έτσι τώρα θα πρέπει να γίνουν τα επόμενα βήματα.
 H Ελληνική αποστολή επίσης επισκέφθηκε και τα παράλια της Βουλγαρίας και συγκεκριμένα την Μεσημβρία αλλα και την χρυσή ακτή όπου οι ιδιοκτησίες του κέντρου της ανήκουν σε Μοναστηριώτες.
Τέλος η αποστολή εκτός απο το gouliam monastiri επισκέφθηκε και τον τάφο της μπάμπους στρέμπους στο general inzovo.
δείτε την τελευταία παράσταση στο general inzovo πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο!

http://youtu.be/b1xezPMYfbI
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΑΪΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΩΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑΞΕΩΝ
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΛΙΠΟΘΥΜΑΝΕ ΑΠΟ
ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΤΙΖΟΜΕ ΝΕΡΑΚΙ ΜΕ - ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΝΙΤΡΙΚΩΝ-
ΟΡΕ ΜΠΡΑΒΟ !
ΚΑΛΑ ΠΟΣΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤE!!!

ΑΦΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Η ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ
ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΚΟ ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟ.

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

εμπρος ολοι για βουλγαρια, με μισθους βουλγαριας,με κοζλοντούι με πεντε φωτιστικα να είναι αναμμένα σε απόσταση εκατό χιλιομέτρων,με καρα στις εθνικες οδους (παραδοσιακα) αλλα ομως οι δημαρχοι ταίζουν τα παιδια...ωραία πραγματα και προβατακια πολλά προβατάκια....

Ανώνυμος είπε...

προβατακιααα!!!
ποτε!!βρωμαν κοπρια!!

Author Details