Πρόβλημα σε γέφυρα στον Αγιο Γεώργιο Δομοκού

Πιθανό πρόβλημα στατικότητας αντιμετωπίζει η γέφυρα που βρίσκεται στον Άγιο Γεώργιο Δομοκού στο δρόμο προς την Ξυνιάδα. Όπως βλέπουμε στις σχετικές φωτογραφίες, η κεντρική δοκός από μπετόν που στηρίζει τη γέφυρα παρουσιάζει εμφανή μεγάλη κάθετη ρωγμή στο σημείο επαφής με την κάθετη στήριξη.




Το πρόβλημα είχε επισημανθεί πριν δύο περίπου χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο του τότε Δήμου Ξυνιάδος, χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει σε σχετική μελέτη η αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας ή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ή να έχουν απαντήσει σχετικά στις οχλήσεις του Δήμου.

Δεν γνωρίζουμε σήμερα ποιος φορέας έχει την αρμοδιότητα να μας απαντήσει για το εάν και κατά πόσο η γέφυρα είναι ασφαλής, καθόσον από το συγκεκριμένο δρόμο εξυπηρετούνται όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα της Δημοτικής Ενότητας Ξυνιάδος του Δήμου Δομοκού, όμως επισημαίνουμε το γεγονός για την ασφάλεια των διερχομένων οδηγών και επιβατών.

Τονίζουμε επίσης πως από το σημείο διέρχονται βαρέα οχήματα των εργοταξίων που εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή (ΕΡΓΟΣΕ κλπ.) με συνέπεια την επιβάρυνση της εν λόγω βλάβης της γέφυρας.

Τέλος να θυμίσουμε πως πριν από μερικά χρόνια, από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, όταν κατέρρευσε μέσα στη νύχτα, η γέφυρα που βρίσκεται μεταξύ 24 χιλιομέτρου Λαμίας – Δομοκού και Αγίου Γεωργίου, στον ίδιο δηλαδή δρόμο!!!

Απλά ρωτούμε και αναμένουμε τις σχετικές απαντήσεις από κάθε αρμόδιο φορέα, για την ασφάλεια των διερχομένων…

LamiaTimes.gr



Δείτε εδώ όλες τις σχετικές φωτογραφίες
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details