Αποφάσισαν από την Καρδίτσα κλιμάκωση κινητοποιήσεων οι εργολήπτες Δημοσίων Έργων

Με την έκδοση ψηφίσματος, με το οποίο ομόφωνα δηλώνουν την απόφασή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν καταβληθούν προς τους μικρούς και μεσαίους εργολήπτες οι οφειλές του ευρύτερου δημόσιου τομέα και ταυτόχρονα καλούν την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να διασώσει έστω και την ύστατη στιγμή τις ελληνικές μικρές και μεσαίες εργοληπτικές επιχειρήσεις από την καταστροφή, ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες του τετραήμερου 67ο Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΣΕΔΕ), στο ξενοδοχείο KAZARMA, στη Λίμνη Πλαστήρα, με θέμα: «Δημόσια έργα και περιφερειακή ανάπτυξη- Ώρες ευθύνης για κυβέρνηση και κατασκευαστές».




Ο Πρόεδρος της ΠΕΣΕΔΕ Κωνσταντίνος Σαββίδης στην ομιλία του με τη λήξη των εργασιών του Συνεδρίου, αφού κήρυξε ενός λεπτού σιγή για τον αείμνηστο Τρικαλινό εργολάβο Mηχανικό Θύμιο Βαρδούλη, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το συνέδριο διεξήχθη σε ζοφερό οικονομικό κλίμα, που μόνον αισιοδοξία δεν μπορεί να εμπνεύσει». Στη συνέχεια ανέφερε ότι «το ΠΔΕ από το 2004 έως σήμερα μειώθηκε κατά 70%, γεγονός που πλήττει ιδιαίτερα τους μικρούς και μεσαίους εργολήπτες» και ζήτησε «το πολιτικό σύστημα να συμφωνήσει για την αναγκαιότητα ύπαρξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στη χώρα, πράγμα που η ΠΕΣΕΔΕ θεωρεί αδιαπραγμάτευτο».



Ο κ. Σαββίδης, αναφερόμενος στις οφειλές του ευρύτερου δημόσιου τομέα προς τις μικρές και μεσαίες εργοληπτικές επιχειρήσεις της χώρας, που ανέρχονται σε περίπου 2,5 δις, ευρώ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο υπουργός Οικονομικών προφανώς έχει προσχωρήσει στο κίνημα «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», ενώ τόνισε ότι «και ο υπουργός κ. Ρέππας δεν μπορεί να μιλά για ΄΄τζαμπατζήδες΄΄, αφού το υπουργείο του είναι που δεν πληρώνει τους εργολήπτες» και πρόσθεσε πως «Ο κλάδος, της ΠΕΣΕΔΕ, θα βρίσκεται σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα έως την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου του ΥΠΟΜΕΔΙ για τα δημόσια έργα, ένα νομοσχέδιο που δεν ικανοποιεί τον τεχνικό κόσμο της χώρας, αλλά και την κοινωνία. Ως εκ τούτου η ΠΕΣΕΔΕ ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου και την εκ βάθρων αλλαγή του».



Ο κλάδος βρίσκεται σε αποχή από τις δημοπρασίες έως τις 12 Απριλίου και το συνέδριο αποφάσισε τη συνέχισή της.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details