Νέο πακέτο μέτρων για την εξοικονόμηση των 24 δισ ευρώ

Σε κάτι παραπάνω από 24 ώρες, η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει το πακέτο των μέτρων που θα αποφέρουν στα δημόσια ταμεία των ποσό των 24 δισ ευρώ, στο διάστημα 2012 - 2015. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι θα πρόκειται για ένα από τα σκληρότερα πακέτα και δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι θα δρομολογήσει ακόμη και πολιτικές εξελίξεις. Υπό την έννοια ότι πολύ δύσκολα θα «περάσει» είτε από το υπουργικό συμβούλιο είτε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, στη Βουλή.


Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, φαίνεται και δηλώνει αποφασισμένος να το φτάσει μέχρι τέλους, χωρίς να κάνει την παραμικρή υποχώρηση. Τουλάχιστον αυτή την οδηγία έχει δώσει στο οικονομικό επιτελείο, το οποίο σήμερα ολοκληρώνει την σύνταξη του.

Αύριο το μεσημέρι, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου πρόκειται να γίνει η επίσημη παρουσίαση του κι αμέσως μετά το Μέγαρο Μαξίμου και η οδός Νίκης θα αρχίσουν να μετρούν αντιδράσεις.

Εννοείται ότι έως την Παρασκευή το πρωί, το ίδιο «πακέτο» θα έχει ταξιδέψει για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να πάρει κι από εκεί τη σχετική έγκριση, που είναι το ίδιο - αν όχι περισσότερο - σημαντική.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details