Περίληψη του περιεχομένου της συζήτησης του Δ.Σ. της ΠΟΣΑΡ επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, έτσι όπως έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του 4ου Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Α.Ρ.

Αγαπητοί φίλοι, αδέρφια Ανατολικορωμυλιώτες, στο πνεύμα της στενής επικοινωνίας ανάμεσα στην Π.Ο.Σ.Α.Ρ. και τους Συλλόγους μας, στο εξής θα σας γνωστοποιούμε περιληπτικά το περιεχόμενο και τα συμπεράσματα των συζητήσεων του Διοικητικού Συμβουλίου επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.




Περίληψη του περιεχομένου της συζήτησης του Δ.Σ. της ΠΟΣΑΡ επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, έτσι όπως έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του 4ου Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Α.Ρ.



Σήμερα Κυριακή 10 Απριλίου του 2011 και ώρα 11.30 π.μ. στα γραφεία της Π.Ο.Σ.Α.Ρ. στη Θεσσαλονίκη και στην αίθουσα της Θρακικής Εστίας που βρίσκεται στην οδό Ναυαρίνου 18, στον πρώτο όροφο, συνήλθε σε Συνεδρίαση το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Α.Ρ. αποτελούμενο από τους:

1. Πρόεδρο: ΜΕΡΙΣΤΟΥΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟ

2. Α` Αντιπρόεδρο: ΜΠΟΥΤΣΙΚΟΥΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ

3. Β` Αντιπρόεδρο: ΜΗΝΟΠΟΥΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟ

4. Γεν.Γραμματέα: ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

5. Ταμία: ΜΟΣΧΙΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ

6. Έφορο Δημοσίων Σχέσεων: ΠΡΑΝΤΣΙΔΗ ΙΩΑΝΝΗ

7. Ειδικό Γραμματέα: ΚΑΤΣΑΡΩΝΑ ΣΤΑΥΡΟ

8. Μέλος: ΛΙΤΟΥΔΗ ΠΑΥΛΟ

9. Μέλος: ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΔΗ ΔΗΜΟ

10. Μέλος: ΧΑΜΟΥΡΟΥΔΗ ΕΛΕΝΗ

ενώ στη συνεδρίαση παρευρέθη και το αναπληρωματικό μέλος Μαμουδάκης Κων/νος,

προκειμένου να συζητήσουν τα παρακάτω θέματα:

1) Παρουσίαση οικονομικής κατάστασης ΠΟΣΑΡ ύστερα από την οικονομική εκκαθάριση του προηγούμενου Δ.Σ.-Προϋπολογισμός 2011.

2) Πρόταση από μέλη του Δ.Σ. για αναπροσαρμογή της ετήσιας συνδρομής των Σωματείων. Ύστερα από την ολοκλήρωση της εκτενούς συζήτησης επί του θέματος, αποφασίστηκε ομόφωνα η μείωση του ποσού της ετήσιας συνδρομής των Σωματείων μας κατά 40% και η αναπροσαρμογή της στα 30 ευρώ ετησίως.

3) ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ: παρελθόν, παρόν και μέλλον. Συζητήθηκε εκτενώς η συνέκδοση του Περιοδικού από την ΠΟΣΑΡ και το ΙΕΡΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ. Για το σκοπό αυτό εκλήθη να παραστεί σε διευρυμένο Δ.Σ. ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Νικόλαος Τερζής. Οι παρόντες του Δ.Σ. εξέφρασαν την επιθυμία τους για τη συνέχιση της έντυπης έκδοσης (πολύ πιθανό ταυτόχρονα και της ηλεκτρονικής), ωστόσο επισήμαναν ότι υπάρχει αντικειμενική δυσκολία από την πλευρά του ταμείου της ΠΟΣΑΡ να σηκώσει ένα τόσο δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος, αφού η μέχρι τούδε διάθεση του Περιοδικού αποδείχτηκε ένα ιδιαιτέρως δύσκολό εγχείρημα. Τέλος ο Πρόεδρος κος Μεριστούδης λαμβάνοντας το λόγο, εξέφρασε αρχικά τα συγχαρητήριά του στον κο Μηνούδη για την επί έτη προσφορά του στην έκδοση του περιοδικού. Ακολούθως πρότεινε, με το ιδιαίτερα σοβαρό αυτό θέμα να ασχοληθεί επιτροπή περιοδικού που συναποφασίστηκε να αποτελείται από τους: Γιάννη Μηνούδη, Ν.Τερζή, Γ.Μηνόπουλο, Ν. Ραχμανίδη, Γ.Μεριστούδη. κα Θ. Μηνούδη, Στ. Κατσαρώνα και Π.Αλμπανούδη. Ολοκλήρωσε λέγοντας πως η συζήτηση και οι αποφάσεις για ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν μπορούν να εξαντληθούν σε μία μόνο συνάντηση, οπότε με νέα δεδομένα και μετά τη διάθεση και του επόμενου τεύχους, το Διευρυμένο Δ.Σ. θα επανέλθει στην επόμενη Συνεδρίαση επί του θέματος, προκειμένου να λάβει οριστικές αποφάσεις.

4) Ιστοσελίδα. Ο Ειδ. Γραμματέας κ. Κατσαρώνας παρουσίασε την εικόνα της ιστοσελίδας της ΠΟΣΑΡ μετά τις πρόσφατες βελτιώσεις. Τόνισε την αναγκαιότητα της μεταμόρφωσης της σελίδας σε δυναμικό κομμάτι της έκφρασης της δράσης της ΠΟΣΑΡ μέσα στον κυβερνοχώρο. Ορίστηκε επιτροπή διαχείρισης της ιστοσελίδας με συνδιαχειριστές τους: Ζωγράφου Μ., Κατσαρώνα Στ., Πετρίδη Ν., Πραντσίδη Ι. και Αλμπανούδη Π. Το υλικό θα αποστέλλεται αποκλειστικά στον Κατσαρώνα Στ. Και από εκεί θα προωθείται στην ιστοσελίδα. Για όσους ενδιαφέρονται να διαφημιστούν στο χώρο μας, η τιμή για κάθε διαφημιστικό ανέρχεται στα 50 ευρώ ετησίως όπως ομόφωνα αποφασίστηκε.

5) Αντάμωμα Πανελλήνιας εμβέλειας-ετήσιος χορός. Σύσσωμο το Δ.Σ. τοποθετήθηκε υπέρ της διοργάνωσης και πάλι των Ανταμωμάτων ( έχουν πραγματοποιηθεί ήδη με επιτυχία τα τρία προηγούμενα). Ως προς τους ετήσιους χορούς, υπήρξαν διάφορες απόψεις και το θέμα θα ξανασυζητηθεί στο άμεσο μέλλον. Ο Πρόεδρος κ. Μεριστούδης τοποθετήθηκε υπέρ των Ανταμωμάτων, ενώ δήλωσε πως δεν απορρίπτει και τη σκέψη για διοργάνωση ετήσιου χορού. Συνοπτικά, αποφασίστηκε να προταθεί από τους Μπουτσικούδη, Ζωγράφου, Βουλγαρούδη, Μηνόπουλο, σε κάποιους από τους Συλλόγους, η συνδιοργάνωση του 4ου Πανελ. Ανταμώματος κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη του 2011.

6) Επικοινωνία με Π.Ο.Θ.Σ. και με Ομοσπονδίες άλλων Σωματείων(Κρητών, Βλάχων, Σαρακατσάνωνκ.λ.π.) Επισημάνθηκε από μέλη του Δ.Σ. ότι βλέπουν θετικά τη σύσταση μιας Συνομοσπονδίας Θρακών. Ο κ. Μηνόπουλος πρότεινε να εξουσιοδοτηθεί από το Δ.Σ. ο Πρόεδρος κ. Μεριστούδης να διαχειριστεί το ευαίσθητο αυτό ζήτημα. Ο κ. Πραντσίδης πρότεινε σαν πρώτο βήμα προς την ένωση των Ομοσπονδιών, μια Πανθρακική Συνάντηση με τη μορφή καλλιτεχνικής εκδήλωσης σε μεγάλο χώρο π.χ. παλέ ντε σπορ. Ο κ. Μεριστούδης σε γενικές γραμμές τοποθετήθηκε υπέρ της ίδρυσης Συνομοσπονδίας Θρακών. Επιπρόσθετα, πρότεινε την επικοινωνία, αρχικά με επιστολή, με άλλες Ομοσπονδίες Σωματείων (Βλάχων, Σαρακατσάνων, Κρητών κ.τ.λ.), με σκοπό την ανάπτυξη στενότερων σχέσεων.

7) Τέλος, αποφασίστηκε ομόφωνα το επόμενο Δ.Σ. να πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου στη Θράκη. Η οριστική ημερομηνία θα σας γίνει γνωστή εγκαίρως.



Θεωρούμε ότι στο εξής θα ήταν απόλυτα δημιουργική η δική σας συμβολή στη σύνταξη της θεματολογίας της ημερήσιας διάταξης των Συμβουλίων μας. Με χαρά θα δεχτούμε τις δικές σας προτάσεις για συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα θεωρείτε σημαντικό και αναγκαίο.



Ο Πρόεδρος Η γραμματέας

Μεριστούδης Γιώργος Ζωγράφου Μαρίνα
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details