Περιοδεία της Κατερίνας Μπατζελή σε περιοχές του Δομοκού

Περιοδεία της Κατερίνας Μπατζελή σε περιοχές του Δομοκού






Η Βουλευτής Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή μετά την περιοδεία της στην Ανατολική Φθιώτιδα, συνέχισε στην περιοχή του Δομοκού, όπου ενημερώθηκε για τα τοπικά προβλήματα της περιοχής. Οι παραγωγοί επικεντρώθηκαν κυρίως στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.



Η κ. Μπατζελή βάσει της πληροφόρησης που είχε από τον ΕΛΓΑ, επισήμανε ότι οι ζημιές του έτους 2010 έχουν εκκαθαρισθεί, ενώ εκκρεμεί η εκκαθάριση 175 δηλώσεων ζημίας που υποβλήθηκαν για τις χαλαζοπτώσεις 3 και 26 Ιουλίου σε διάφορες καλλιέργειες. Οι περισσότερες είναι έτοιμες για πληρωμή, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου.



Φυσικά εκκρεμεί ακόμη η αντιμετώπιση περίπου 250 δηλώσεων ζημιάς από βροχοπτώσεις Οκτωβρίου 2010 σε βαμβάκια. Η διευθέτηση των ζημιών αυτών θα είναι σε πανελλαδικό επίπεδο με μέτρα, τα οποία σύντομα θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Για τις 140 δηλώσεις ζημιάς σε σιτηρά του Δεκεμβρίου 2010 – Ιανουαρίου 2011, οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ θα διενεργηθούν τον Απρίλιο και Μάιο.



Σχετικά με τις εκπρόθεσμες αιτήσεις των γεωργών για την ενιαία ενίσχυση, θα γίνει πληρωμή τους τέλος Μαΐου, εφόσον γίνει διασταύρωση των στοιχείων, ενώ το ζήτημα των γεωτρήσεων και του κόστους της ανανέωσης μετά από παρέμβαση της Βουλευτή στο ΥΠΕΚΑ, δεν θα υπάρχει καμία επιβάρυνση, ενώ επιπλέον ρυθμίζονται ζητήματα των ενοικιαζόμενων εκμεταλλεύσεων και διασταύρωσης των αιτήσεων με το ΟΣΔΕ.



Τέλος, η κ. Μπατζελή υποστηρίζει πλήρως την επίλυση της προσβασιμότητας των γεωργών του Περιβολίου Δομοκού στις εκμεταλλεύσεις τους, λόγω των έργων της ΕΡΓΟΣΕ.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details