ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΜΕ Φθιώτιδας

ΕΛΜΕ Βοιωτίας


ΕΛΜΕ Ευβοίας

ΕΛΜΕ Ευρυτανίας

ΕΛΜΕ Φθιώτιδας

ΕΛΜΕ Φωκίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣτη Λιβαδειά σήμερα, Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 15:00, συναντήθηκαν στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λιβαδειάς οι ΕΛΜΕ της Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας) με σκοπό να συζητήσουν τα φλέγοντα ζητήματα της εκπαιδευτικής επικαιρότητας, θορυβημένοι και ανήσυχοι από τις εν κρυπτώ διαδικασίες που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, ερήμην της εκπαιδευτικής κοινότητας και των τοπικών κοινωνιών.

Αντάλλαξαν απόψεις και διαπίστωσαν την αναγκαιότητα να συντονίσουν τη δράση τους σε επίπεδο Περιφέρειας μια και μια σειρά σοβαρά ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση θα αποφασίζεται πλέον εκεί.

Συγκεκριμένα, συζήτησαν αναλυτικά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Εξέφρασαν ρητά την άποψη ότι πίσω από τον εύηχο τίτλο «συγχωνεύσεις», μιλάμε για το ουσιαστικό κλείσιμο σχολικών μονάδων, που μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους και για παιδαγωγικούς και κοινωνικούς λόγους που αφορούν, τόσο τους μαθητές, όσο και την ευρύτερη κοινωνία.

Θεωρούν πως το Υπουργείο Παιδείας στην προσπάθεια αυτή, δεν κινείται με γνώμονα στο συμφέρον της κοινωνίας και του δημοσίου σχολείου, αλλά στη λογική του «φθηνού» σχολείου και στοχεύει: στην αύξηση του αριθμού μαθητών στο τμήμα, την απώλεια οργανικών θέσεων και στην προώθηση της «αυτονομίας» της σχολικής μονάδας, δηλαδή στο άνοιγμα του σχολείου στην αγορά.

Αποφάσισαν, τέλος να πάρουν μια σειρά πρωτοβουλίες, όπως: Ενημέρωση τόσο των Συλλόγων Γονέων και Μαθητικών Συμβουλίων, όσο και των Καλλικρατικών δήμων ώστε να συμπαραταχθούν μαζί μας και να μην προχωρήσουν σε προτάσεις για συγχωνεύσεις.

Επίσης, αποφάσισαν κοινές Συνεντεύξεις Τύπου και συγκεντρώσεις στην Περιφέρεια, καθώς και τακτική συνεννόηση ανάμεσα στους Προέδρους των ΕΛΜΕ για συντονισμό στη δράση, σε όποιο ζήτημα της εκπαιδευτικής συγκυρίας προκύπτει.Οι Πρόεδροι των ΕΛΜΕΔαμιανίδης Χρήστος Πρόεδρος ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Πουλιανίτου Ρούλα Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ευβοίας

Μαστροκώστας Κωνσταντίνος Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ευρυτανίας

Αρμυριώτης Αναστάσιος Πρόεδρος ΕΛΜΕ Φθιώτιδας

Στάικος Ηλίας Πρόεδρος ΕΛΜΕ Φωκίδας
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details