Τ'ακουσε αλλά και τους τα είπε η Τόνια


Απο τον fm1  
http://www.lamiafm1.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=842:2011-01-16-23-04-25&catid=34:2010-10-06-13-16-13&Itemid=50
Τ'ακουσε αλλά και τους τα είπε η Τόνια


Επίθεση στην Τόνια Αντωνίου από τις επιτροπές διοδίων!

οι άλλοι βουλευτές...το ξέχασαν;





Επεισοδιακή ήταν η παρουσία της βουλευτή Φθιώτιδας Τόνιας Αντωνίου στην προχτεσινή διάσκεψη εκπροσώπων επιτροπών πολιτών κατά των διοδίων που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό κέντρο Λαμίας.



Δέχτηκε τα πυρά ορισμένων εκπροσώπων και αρχικά της ζητήθηκε να μην μιλήσει γιατι και η ίδια είχε ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ψηφίσει την σύμβαση με τις εταιρίες.



Το κλίμα είναι οξυμένο, οι πολίτες μέσα στη γενικότερη συγκυρία των οικονομικών μέτρων και μετά την τελευταία αύξηση των τελών των Σταθμών διοδίων σε όλη τη χώρα είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι.



Χαρακτηριστικό είναι σύμφωνα με ανεπίσημα στατιστικά στοιχεία ότι απο την αρχή του χρόνου οι οδηγοί που διέρχονται από τα διόδια και αρνούνται να πληρώσουν έχουν αναλογία ένας στους 5 ή και τους 4 που σηκώνουν τις μπάρες και διέρχονται ελεύθερα. Παράλληλα και οι κινήσεις πολιτών αυξάνονται και το κύμα διαμαρτυρίας διογκώνεται πανελλαδικά.



Μάλιστα η αγανάκτηση των πολιτών κορυφώθηκε μετά τις διαρροές πληροφοριών από τα αθηναϊκά κανάλια που ως γνωστόν τα περισσότερα είναι ιδιοκτησίας μεγαλοεργολάβων που μετέχουν στις κοινοπραξίες που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητοδρόμους, ότι ετοιμάζονται διαταγές πληρωμής κατά οδηγών που αρνούνται να καταβάλλουν το τέλος διοδίων.







Μηνύματα έτσι πήραν αλλά και έδωσαν και οι πολιτικοί σ’ αυτή την διαδικασία .



Η αγανάκτηση του κόσμου εκφράζεται σε κάθε δημόσια εμφάνιση ή ομιλία πολιτικού πλέον.



Από αυτό το κλίμα δεν ξέφυγε και η βουλευτής Φθιώτιδας Τόνια Αντωνίου η οποία όχι μόνο παραβρέθηκε στην συγκέντρωση κατά των διοδίων στο Ε Κ Φθιώτιδας το Σάββατο αλλά ανέβηκε και στο βήμα για να μιλήσει.



Η αντίδραση του κοινού που αποδοκίμασε την κα Αντωνίου υπενθυμίζοντάς της πως κύρωσε και η ίδια τις συμβάσεις των εταιρειών το 2007, δεν εμπόδισε την βουλευτή να πει αυτά που ήθελε και κυρίως να δείξει πως η ίδια δεν πρόκειται ποτέ να κρυφτεί αφού πιστεύει πως η Δημοκρατία αυτό ακριβώς επιβάλλει να ακούγονται όλες οι απόψεις.



Με στόχο την άμεση οργάνωση των επόμενων μεθοδευμένων ενεργειών μετά το θέμα που προέκυψε με τα διόδια στον διευρυμένο Δήμο Στυλίδας , συγκαλείται σήμερα στις 6.30 το απόγευμα κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ/Σ Στυλίδας .



Μετά το άνοιγμα των διοδίων το απόγευμα της Παρασκευής , το ΠΑΜΕ και άλλες οργανώσεις που πρόσκεινται στο ΚΚΕ συνεχίζουν και αυτή την εβδομάδα τις παρεμβάσεις σε χώρους όπου οι εργαζόμενοι και κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα καλούνται να πληρώνουν για υπηρεσίες που θεωρούνται αυτονόητες από το κράτος ή να παραμένουν απλήρωτοι για υπηρεσίες και αγαθά που οι ίδιοι προσέφεραν.



Στο πλαίσιο αυτό σήμερα στις 7.30 το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στο νοσοκομείο Λαμίας και με την παρουσία τους στα εξωτερικά ιατρεία του ιδρύματος θα καλέσουν τους πολίτες να μην πληρώνουν το πρόσφατα αυξημένο εισιτήριο. Κινητοποίηση για το ίδιο θέμα θα κάνουν μέσα στην εβδομάδα και στα Κέντρα Υγείας ενώ οι διαμαρτυρίες θα επεκταθούν την επόμενη εβδομάδα σε υπηρεσίες όπως την ΔΕΗ και τον ΕΛΓΑ .
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details