Je t' aime

Με την θερμή πολιτική και οικονομική στήριξη από το Παρίσι και με την, επίσης, σημαντικότατη στήριξη της Γερμανίας ο Γιώργος Παπανδρέου μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον με την βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ώστε να ανορθωθεί η ελληνική Οικονομία.




Κορυφαία στιγμή στο θερμό κλίμα που επικράτησε στις συζητήσεις Σαρκοζί – Παπανδρέου ήταν βεβαίως η κήρυξη πολέμου κατά των κερδοσκοπικών διεθνών οίκων και των συγκεκριμένων Hedge Funds. Ο Νικολά Σαρκοζί, όπως και αναμενόταν, ήταν περισσότερο θερμός και περισσότερο επιθετικός από την Άνγκελα Μέρκελ σε ό, τι αφορά την στήριξη προς την Ελλάδα ενώ στο Παρίσι κατέστη σαφέστερο το δόγμα των «Σωματοφυλάκων του Βασιλιά»…. «ένας για όλους και όλοι για έναν», όσον αφορά την στήριξη και προστασία του Ευρώ.



Την ίδια ώρα καθίσταται σαφές πώς μετά και την δημοσιοποίηση της πρόθεσης επιχειρηματιών από το Κατάρ να επενδύσουν στον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας στους τομείς του Φυσικού Αερίου και της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, η Ελλάδα καθίσταται προνομιακός συνεταίρος αραβικών συμφερόντων και, μάλιστα εντός Ευρωζώνης, μετά και την εξαγορά των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τον επιχειρηματικό κολοσσό του Άμπου Ντάμπι

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=111823&cid=6
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details