Τους απείλησε με διαγραφή το Μαξίμου

Το Μαξίμου, βλέποντας ότι χάνει τον έλεγχο των στελεχών του, με των οποίων οι αντιδράσεις στη Βουλή -Χ. Παπουτσής-, και μέσω συνεντεύξεων -Κ Σκανδαλίδης-, έδιναν την εικόνα διάλυσης στη κυβερνητική παράταξη, τους υποχρέωση σε (τηλεοπτική) αναδίπλωση, αφού πλειάδα κορυφαίων στελεχών, αλωνίζουν την Ελλάδα στη προσπάθεια να πείσουν τη κομματική βάση για την ανάγκη που υποχρέωσε τη κυβέρνηση να πάρει τα επώδυνα μέτρα. Μέχρι απειλή διαγραφής εξέφρασαν οι επιτελείς του Γ. Παπανδρέου για να πείσουν τους δύο «αντιφρονούντες» να ανακαλέσουν.
Συγκεκριμένα, ο Κώστας Σκανδαλίδης σε δήλωσή του στο Mega τόνισε ότι είναι "στρατιώτης του κινήματος και φανατικός οπαδός της συντεταγμένης πορείας του ΠΑΣΟΚ. Οι μάχες που δίνει ο Έλληνας πρωθυπουργός αποτελούν την ελπίδα για τη χώρα και τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση είναι μονόδρομος".O κ. Σκανδαλίδης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είχε πει: “στην ομιλία της Δευτέρας ένιωθα μια απόσταση να τον χωρίζει απο την κυβέρνηση και το κόμμα του, που μάλλον αμήχανα τον άκουγαν. Είναι δική του η ευθύνη για τις δομές, τις λειτουργίες και τις πρακτικές που επέβαλε ή ανέχθηκε. Επειγόντως οφείλει να λειτουργήσει ως πρωθυπουργός και ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλάζοντας τα κακώς κείμενα”."Τα μέτρα είναι μονόδρομος" είχε δηλώσει ο πρώην υπουργός. "Η διαχείρηση όμως της πολιτικής που τα επέβαλε έχει μεγάλα κενά. Κάνει λόγο για συνεχή διολίσθηση, αλλαγή στόχου και ακατάσχετη μετρολογία που δημιουργεί ανασφάλεια και φόβο".Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ο Κ. Σκανδαλίδης δήλωνε: "Η αλήθεια είναι ότι όλοι μας αυτές τις ημέρες νοιώθουμε μια γροθιά στο στομάχι των ιδεών, των στόχων και των οραμάτων μας. Η εικόνα και το περιεχόμενο της πολιτικής μας δεν έχουν και πολλή σχέση με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Θα έλεγα ότι δεν έχουν σχέση με το ΠΑΣΟΚ".

Μετά την επίθεση του Χ. Παπουτσή κατά του Φ. Σαχινίδη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ-1, ο Χρήστος Παπουτσής είπε χαρακτηριστικά: "Ήμουν φορτισμένος, μίλησα σε μια στιγμή έντασης και δεν υπάρχει πολιτικό θέμα με τον υφυπουργό οικονομικών κ. Σαχινίδη".Στο μεταξύ, έντονη ήταν η φημολογία περί πρόθεσης του κ. Σαχινίδη να παραιτηθεί, μετά τη φραστική επίθεση που δέχθηκε από τον κ. Παπουτσή. Ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου διέψευσε τις σχετικές φήμες, λέγοντας ότι στο γραφείο του Πρωθυπουργού δεν έφτασε καμία παραίτηση και αν έφτανε, δεν θα γινόταν αποδεκτή.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details