Θ’ αργήσει… δύο εβδομάδες η πληρωμή της εξισωτικής

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει κολλήσει, σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης για ενστάσεις δικαιούχων του 2007 και εξόφληση δικαιούχων του 2008, για τα Γεωργοπεριβαλλοντικά Μέτρα (βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία) δικαιούχων προηγούμενων ετών και για τις Δασώσεις Γεωργικών Γαιών, δικαιούχων, επίσης, προηγούμενων ετών. Ενώ, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είχε υποσχεθεί ότι θα πληρώσει τέλος Φεβρουαρίου, αυτό δεν έγινε και η πληρωμή μετατίθεται πλέον για τις 15 Μαρτίου, εάν έχει υπογράψει και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.




Στα γραφεία του AgroNews ρωτάνε συνεχώς οι δικαιούχοι για την εξισωτική αποζημίωση και μάλιστα ρωτάνε τι θα γίνει με τα χρήματα των δικαιούχων του 2009. Η απάντηση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου είναι «άγνωστο πότε θα πληρωθούν, υπάρχουν πιστώσεις για δικαιούχους αυτή τη στιγμή μόνο των προηγούμενων ετών που εκκρεμούν και περιμένουν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».



Σε τοπική εφημερίδα της Θεσσαλίας, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Γιάννης Γκρίνιας, «ήδη οι διαμαρτυρίες των συναδέλφων έχουν γίνει εντονότατες και εμφανίζονται ιδιαίτερα εξαγριωμένοι, καθώς η Υπουργός δεν υλοποιεί τις δεσμεύσεις της. Κανείς από εμάς δεν κατανοεί για ποιο λόγο υπάρχει αυτός ο εμπαιγμός, από την πλευρά του Υπουργείου. Αν δεν έχουν, καλύτερα να μη μας υπόσχονται» τόνισε.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details