Η φυματίωση είναι παρούσα στην Θεσσαλία

Σαράντα έως πενήντα νέα περιστατικά με κρούσματα φυματίωσης νοσηλεύονται αυτή την στιγμή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας


Ιατρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ξενία» στο Βόλο με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα φυματίωσης.




Διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με ομιλητές τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Κωνσταντόπουλο και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη.



Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εξήγησε ότι τα κρούσματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας εμφανίζονται σε ηλικίες 20 και 25 ετών και σε ηλικιωμένους που ζουν σε συνθήκες ζωής που δεν είναι ιδιαίτερα καλές.



Επίσης επεσήμανε ότι το μικρόβιο της φυματίωσης βρίσκει χώρο και αναπτύσσεται σε ανθρώπους που έχουν κακή ποιότητα ζωής, και μεταδίδεται. Ωστόσο θεραπεύεται , αν προληφθεί.

Τα συμπτώματα είναι αν κάποιος αδυνατίζει, έχει πυρετό και βγάζει αίμα με το βήχα και πρέπει τότε η οικογένεια να ευαισθητοποιηθεί.



Αξίζει να επισημανθεί ότι και οι δυο καθηγητές στις ομιλίες τους τόνισαν στους νέους πνευμονολόγους απ` όλη την Ελλάδα που μετείχαν στην εκδήλωση, ότι η φυματίωση είναι παρούσα, παρά το ότι έχει ανέβει ο δείκτης της ποιότητας ζωής σε σχέση με τον περασμένο αιώνα και βρίσκει χώρο και αναπτύσσεται σε ανθρώπους που έχουν κακή ποιότητα ζωής.


http://www.trikalanews.gr/article/9871/
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details