ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μ. Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:





«Η Κυβέρνηση, με το μίγμα των μέτρων που έχει ήδη υιοθετήσει, την απουσία αναπτυξιακού σχεδιασμού, τους κακούς χειρισμούς και τις ατυχείς και αντιφατικές δηλώσεις, εκπέμπει θολά μηνύματα, εντός και εκτός χώρας, και τροφοδοτεί κλίμα εντονότατης ανασφάλειας με επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία. Τραυματίζει την ψυχολογία της αγοράς. Ψυχολογία, η οποία θα επιδεινωθεί με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις του Φορολογικού Νομοσχεδίου.



Αυτό το πλήγμα αποτυπώνεται και στην εξέλιξη του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος που καταγράφεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έτσι, το Μάρτιο, η επίδοση της Ελλάδας ανέρχεται στο 69,6 και συνεχίζει την πτωτική πορεία που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009. Ο αντίστοιχος δείκτης για την Ευρωπαϊκή Ένωση φτάνει το 99,6 με σταθερή ανοδική τάση. Η απόκλιση της Ευρώπης από την Ελλάδα φτάνει στο μέγιστο σημείο της αυτό το Μάρτιο, στις 30 μονάδες (!!). Γι’ αυτό, και ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, επιμένουμε -εκτός από την αλλαγή- και στον εμπλουτισμό του μίγματος οικονομικής πολιτικής με μέτρα τόνωσης της αγοράς και της ανάπτυξης».
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details