Τι λε ρε μάγκα?

λάβαμε το παρακάτω μύνημα!

Τι λε ρε μάγκα?


Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2010 13:55

22.2.10

Κρίτων Ιακώβου

Τι θέλω ο ηλίθιος και σκέφτομαι κακά πράγματα;

Να, εκεί που καθόμουνα προχθές στο σπίτι και αγνάντευα τη θάλασσα σκέφτηκα ότι είχε καιρό να με επισκεφθεί ο αρχαίος συνονόματος μου Κρίτων, και ξαφνικά φσσσστ και νάσου δίπλα μου η αφεντιά του.

--Με φώναξες μου λέει

--Όχι βέβαια, του απαντώ

--Άστα τα σάπια και ξέρω ότι με σκέφτηκες, μου λέει

-- Εντάξει έχεις δίκιο, του απαντώ΄ σκέφτηκα ότι είχες καιρό να εμφανιστείς και να μου ζαλίσεις τον έρωτα ειδικά τώρα που τα πράγματα πάνε σκατά.

-- Ναι, μου λέει, έχεις δίκιο, τα πράγματα όντως πάνε σκατά΄ εχθές πάλι χάσαμε από τον ΠΑΟΚ και αν συνεχίσουμε έτσι όχι πρωτάθλημα δε θα δει ο Παναθηναϊκός αλλά ακόμα και εσείς, η ΑΕΚ θα μας περάσετε.

---Δεν μιλάω για τον Παναθηναϊκό, για τη χώρα μιλάω για την Ελλάδα.

--Σιγά ρε, μου λέει, λες και είναι κάτι καινούργιο ότι η χώρα πάει κατά διαόλου. Από τότε που αναστήσατε το μοντέρνο κράτος πάντα από το κακό στο χειρότερο πήγαινε, και ξέρεις γιατί; Διότι το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι, για μεν τους πολιτικούς η καρέκλα, για δε εσάς τους πολίτες η καλοπέραση.

Πολλά λεφτά, λίγη δουλειά και άγιος ο Θεός. Πώς να μην φαλίρετε, πλάκα μου κάνεις.

Πάρε παράδειγμα του τι συμβαίνει τώρα. Η χώρα είναι έτοιμη για χρεοκοπία που λέει ο λόγος και εσείς συνεχίζετε να ζητάτε λεφτά από το κράτος σαν να ζείτε στην πλούσια Σαουδική Αραβία.

--Κάτσε ρε μεγάλε, μου επιτρέπεις να σε λέω μεγάλε, τον ρωτάω;

-- Απόντων των Πλάτωνα και Αριστοτέλη μπορείς, μου απαντά.

--Καλώς, νομίζω λοιπόν ότι τα παραλές.

--Τα παραλέω, μου απαντά και συνεχίζει, οι αγρότες στα μπλόκα, οι δημόσιοι υπάλληλοι στους δρόμους, και ο λαός να θέλει να προσληφθεί στο δημόσιο. Τα παραλέω;

Ας πάρουμε τους αγρότες και το τι ζητάνε.

Να τους εξασφαλίσει το κράτος το εισόδημα τους. Τι λε ρε μάγκα, και αντί να τους διαολοστείλει, το κράτος και η κοινωνία προσπαθούν να βρούνε λεφτά να τους δώσουν. Τι θα πει να τους εξασφαλίσει το εισόδημα το κράτος;

Εσένα 30 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα σου εξασφάλισε κανείς το εισόδημα;

--Όχι του απαντώ.

--Όταν σε απολύανε ή δεν έβγαινες, δεν έψαχνες να κάνεις κάτι άλλο; με ξαναρωτάει ο μεγάλος.

--Βεβαίως του απαντώ.

Γιατί λοιπόν να εξασφαλίσουμε στους αγρότες το εισόδημα τους; Δεν βγαίνουν; Να αλλάξουν επάγγελμα. Άσε που με τα λεφτά που θα εξοικονομήσει το κράτος από τους αγρότες θα κάνει άλλα πράγματα για το κοινωνικό σύνολο.

--Ναι αλλά έτσι, του λέω, δεν θα έχει ο καταναλωτής προϊόν.

--Το που θα βρει να φάει αγροτικά προϊόντα ο κοσμάκης είναι θέμα της πολιτείας και όχι του αγρότη Θα βρει. Πορτοκάλια από το Ισραήλ, ντομάτα από την Αίγυπτο, λεμόνια από την Τουρκία κ.ο.κ. Άσε που θα είναι ποιο φτηνά και μάλλον καλύτερης ποιότητας.

Ακούω που λένε ότι τους έπιασε ο πόνος που ο καταναλωτής πληρώνει ακριβά τα προϊόντα τους. Παπάρια τους έπιασε ο πόνος, απλώς θέλουν καλύτερες τιμές και σε αυτό εγώ είμαι μαζί τους.

Αλλά δεν φταίει ούτε το κράτος ούτε ο καταναλωτής ούτε καν ο μεσάζοντας έμπορος που όντως τους εκμεταλλεύεται. Φταίνε οι ίδιοι οι αγρότες και το κακό τους κεφάλι.

Γιατί δεν φτιάχνουν συνεταιρισμούς να πουλάνε κατευθείαν τα προϊόντα τους στο καταναλωτή έτσι ώστε και αυτοί να κονομάνε και ο καταναλωτής να τα πληρώνει σε λογική τιμή;

Να σου πω γιατί: διότι μόλις φτιάξουν συνεταιρισμούς θα αρχίσουν οι κομπίνες, οι κλεψιές, το καπέλωμα από τα κόματα και φυσικά οι συνεταιρισμοί διαλύονται. Για αυτό φταίει το κακό τους το κεφάλι. Γκε γκε;

Πολλές φορές αναρωτιέμαι από πού κληρονομήσατε αυτό το DNA της μαλακίας που σας δέρνει; Εμείς δεν ήμασταν έτσι. Τι να πω μουρμούρισε και εξαφανίστηκε φωνάζοντας:

-- Θα σου έρθω αύριο πάλι να τα ξαναπούμε και αυτή τη φορά για την άλλη γάγγραινα της Ελλάδας τους δημόσιους υπάλληλους.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details