Ο σεισμός στη Χιλή είχε μέγεθος 8,8 ρίχτερ

Πολύ ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στην πόλη Κονσεπσιόν στη Χιλή. Κτίρια ταρακουνήθηκαν, ενώ η πρωτεύουσα της χώρας Σαντιάγο, βυθίστηκε στο σκοτάδι.


Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωλογικής Επισκόπησης των ΗΠΑ (USGS) η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 8,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 90 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Κονσεπσιόν και σε βάθος 55 χιλιομέτρων. Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters ότι η δόνηση διήρκεσε μεταξύ 10 και 30 δευτερολέπτων.

Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε για τη Χιλή, το Περού και τον Ισημερινό, την Κολομβία, τον Παναμά, την Κόστα Ρίκα και την Ανταρκτική . Σύμφωνα με το USGS ένας σεισμός τέτοιου μεγέθους μπορεί να δημιουργήσει τεράστια κύματα που θα πλήξουν τις ακτές κοντά στο επίκεντρο μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.Σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής στο CNN, δεν φαίνεται να υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στην Κονσεπσιόν, αλλά οι πληροφορίες είναι ακόμα συγκεχυμένες.vΗ πόλη Κονσεπσιόν είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Χιλής.



Στην Χιλή έχει γίνει και ο μεγαλύτερος σεισμός του 20ου αιώνα, όταν το 1960 η σεισμική δόνηση μεγέθους 9,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ προκάλεσε τον θάνατο 1.655 ανθρώπων
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details