Κέρδισε τη μάχη του Νταβός η Ελλάδα

Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της «μάχης του Νταβός» δήλωσε ο πρωθυπουργός, μετά το τέλος των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, τονίζοντας: «Πιστεύω ότι έχουμε κάνει ένα πρώτο θετικό βήμα»."Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, όπου έχει τρωθεί ουσιαστικά η αξιοπιστία της, δώσαμε σκληρή μάχη επί δύο ημέρες για να περάσουμε ένα θετικό μήνυμα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και των θεσμών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.




Παράλληλα τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δώσει προοπτική στην ελληνική οικογένεια, γιατί, όπως είπε «δεν θέλουμε αυτή η κρίση να χτυπήσει τον μέσο Έλληνα και να πληρώσει ο πιο αδύναμος για λάθη που έγιναν από άλλους».



Ο Γ. Παπανδρέου: Μίλησε στο CNN

Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της «μάχης του Νταβός» δήλωσε ο πρωθυπουργός, μετά το τέλος των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, τονίζοντας: «Πιστεύω ότι έχουμε κάνει ένα πρώτο θετικό βήμα».



"Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, όπου έχει τρωθεί ουσιαστικά η αξιοπιστία της, δώσαμε σκληρή μάχη επί δύο ημέρες για να περάσουμε ένα θετικό μήνυμα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και των θεσμών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Παράλληλα τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δώσει προοπτική στην ελληνική οικογένεια, γιατί, όπως είπε «δεν θέλουμε αυτή η κρίση να χτυπήσει τον μέσο Έλληνα και να πληρώσει ο πιο αδύναμος για λάθη που έγιναν από άλλους».



«Δεν χρειαζόμαστε και δεν ζητάμε ενίσχυση», τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN, Richard Quest.



CNN: To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένει τα προβλήματα της Ελλάδος να λυθούν εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου και με την παροχή ενίσχυσης. Σε ποιο σημείο νομίζετε ότι θα χρειαστεί να ζητήσετε επιπλέον βοήθεια;



Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ελπίζουμε ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Πιστεύουμε ότι με την αξιοπιστία που έχουμε, με το πρόγραμμά μας, που αποτελεί συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πλαίσιο, το οποίο είναι το σχέδιο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, θα έχουμε μία σταθερή έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και φυσικά από το ECOFIN και την Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα. Αυτό πιστεύω αποτελεί πολύ σημαντικό στοιχείο αξιοπιστίας, που θα μας επιτρέψει να σταθεροποιήσουμε τις αγορές έναντι των ελληνικών ομολόγων.



CNN: : Για να χρησιμοποιήσω μία δυσάρεστη έκφραση, εννοείτε ότι δεν περιμένετε να δείτε και να ζητήσετε ενίσχυση;



Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Δεν χρειαζόμαστε ενίσχυση και δεν ζητάμε ενίσχυση
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details