Συντήρηση Εθνικού οδού Ν, Μοναστήρι- Σοφάδες –Καρδίτσας -Τρίκαλα

Μετά την διακοπή της κυκλοφορίας στη διάβαση των Τεμπών, η κυκλοφορία των οχημάτων διαμοιράστηκε σε αρκετές εναλλακτικές διαδρομές.




Ένα σημαντικό μέρος του κυκλοφοριακού φόρτου, που αφορά τον κύριο όγκο των φορτηγών απορροφά η διαδρομή Λαμία - Δομοκός - Σοφάδες - Καρδίτσα - Τρίκαλα - Γρεβενά.



Η οδός του θέματος ήδη αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα συντήρησης πριν από την επιβάρυνσή της με τον κυκλοφοριακό φόρτο των φορτηγών. Η επιβάρυνση αυτή δημιούργησε ήδη πολλά προβλήματα στο οδόστρωμα που χρήζουν άμεσης αποκατάστασης και ανέδειξε και προβλήματα που αφορούν την έλλειψη διαγράμμισης κυρίως των οριογραμμών, την αναγκαιότητα τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας, την τοποθέτηση κορινών και το βάψιμο των υπερυψωμένων νησίδων στους υπάρχοντες κόμβους και την αναγκαιότητα βελτίωσης της κατακόρυφης σήμανσης.



Ενδεικτικά από τον έλεγχο των Υπηρεσιών μας προέκυψε η αναγκαιότητα κατασκευής νέου ασφαλτοτάπητα εμβαδού 25.000 τ.μ., κατασκευή οριζόντιας διαγράμμισης μήκους 52.000 μ.μ., το βάψιμο των νησίδων στους κόμβους «Δέλτα» και «Σφαγεία», καθώς και η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας κορινών και πινακίδων σήμανσης.



Παρακαλούμε για την άμεση συντήρηση και την αποκατάσταση των ζημιών στην οδό του θέματος, για την αποφυγή κινδύνων πρόκλησης ατυχημάτων.







Ο Νομάρχης











Φώτης Αλεξάκος
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details