Ακόμη δεν παρέλαβαν!

Τρεις μήνες συμπληρώνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ο καταμερισμός αρμοδιοτήτων ούτε καν σε επίπεδο υφυπουργών. Μετράει μάλιστα και την απώλεια ενός υφυπουργού τον οποίον δεν αντικατέστησε. Μάλλον εθεωρήθη περιττός!





Τρεις μήνες μετά τις προγραμματικές δηλώσεις ο πρωθυπουργός είχε καταγγείλει ονομαστικά ως golden boys τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ και τον πρόεδρο της ΕΡΤ (ο πρώτος με αποδοχές περίπου 500 χιλ. ευρώ ετησίως, ο δεύτερος φθηνότερος με 340 χιλιάδες), και οι δυο τους όμως παραμένουν τυπικά στη θέση τους και βεβαίως απολαμβάνουν τις παχυλές αμοιβές τους.




Τόσα βιογραφικά στο Ίντερνετ κατέληξαν σε επιλογές της κομματικής νομενκλατούρας ή καλύτερα του περιβάλλοντος Μαξίμου και ένας γενικός γραμματέας υπουργείου που "ξέφυγε" διορίστηκε μόλις για μια μέρα γιατί αποκαλύφθηκε ότι την ημέρα των εκλογών πανηγύριζε για τις "λαμογιές που έρχονται". Άραγε βρήκαν άνθρωπο για τη θέση του γ.γ. Δημοσίων Εσόδων; Ή περιμένουν τον πελαργό να φέρει τα λεφτά;



Μ' αυτά και με τούτα ο πρωθυπουργός χθες προσπάθησε να απαντήσει στην κριτική που ασκούν πολίτες για την αδυναμία του δημοσίου να λειτουργήσει αφού στις καίριες θέσεις παραμένουν πρόσωπα της προηγούμενης κυβέρνησης ή αρκετοί από τους νεοδιορισμένους δεν έχουν ακριβή εικόνα των αρμοδιοτήτων τους.



Το εύκολο επιχείρημα του κ. Παπανδρέου είναι οτι δεν θέλησε να συνεχίσει την τακτική να στελεχώνεται το Δημόσιο με ανακλήσεις από την κομματική εφεδρεία. Δεν πείθει όμως γιατί κορυφαία στελέχη που επελέγησαν έχουν ως μοναδικό προσόν τους την κομματική νομιμοφροσυνη.



Δεν λείπουν μόνο τα πρόσωπα που θα εφαρμόσουν τις νέες πολιτικές, παρατηρούνται παλινωδίες και υπαναχωρήσεις και σε σχέση με τις προεκλογικές πολιτικές δεσμεύσεις. Ας αφήσουμε τα ψιλά και ας επισημάνουμε το πιο χονδρό: Χθες ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση μελετά να αυξήσει τον ΦΠΑ, όταν προεκλογικά ο κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ το είχε αποκλείσει.



Τελικώς, μεταφορικά αλλα και κυριολεκτικά, οι πολίτες, και μάλιστα οι ασθενέστεροι οικονομικά, πληρώνουν πανάκριβα τους κυβερνητικούς ερασιτεχνισμούς ή, το χειρότερο, την "κρυφή ατζέντα". Κι ακόμη δεν παρέλαβε η κυβέρνηση...
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details