Ποια ονόματα ακούγονται για τις σημαντικές θέσεις


Για επαναφορά «σημιτικών» μιλούν στελέχη που πρόσκεινται στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου οι οποίοι προορίζονται να βρεθούν στις ΔΕΚΟ και στις υπό κρατικό έλεγχο τράπεζες, εάν επιβεβαιωθούν τα σενάρια που ακούγονται, για την αξιοποίηση συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού.




Η αρχή έγινε με τον Βασίλη Ράπανο, πρόεδρο του συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων επί «εκσυγχρονισμού», ο οποίος τοποθετήθηκε πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας. Θα ακολουθήσει όπως φαίνεται η αξιοποίηση του Τ. Θωμόπουλου, πρώην υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ο οποίος θα τοποθετηθεί πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.Το «καρέ» των «σημιτικών» θα ολοκληρωθεί πλην απροόπτου με την τοποθέτηση του πρώην υπουργού Εργασίας Τ. Γιαννίτση σε μεγάλη ΔΕΚΟ, όπως και του Γκ. Χαρδούβελλη, συμβούλου σε θέματα οικονομίας του Κ. Σημίτη όταν ήταν πρωθυπουργός, άγνωστο ακόμη σε ποια θέση.

Για τον ΟΠΑΠ, κυκλοφορούν δύο ονόματα. Ο αρχιτέκτονας Πέτρος Συναδινός και ο Πέτρος Λαμπρου, βρίσκονται πολύ κοντά στο να καθίσουν στο τιμόνι της πιο κερδοφόρας κρατικής επιχείρησης.

Ο πρώτος, στενός συνεργάτης του σημερινού πρωθυπουργού-τον έχει βοηθήσει ενεργά στις διοργανώσεις των συγκεντρώσεων του, έχει βρεθεί σε θέσεις κλειδιά στην πορεία του όπως στέλεχος στον "Αθήνα 2004" ενώ είχε ακουστεί και για την ολομέλεια της ΕΟΕ και το τελευταίο διάστημα ακούγεται έντονα το όνομα του και για άλλες θέσεις κλειδιά στο δημόσιο τομέα.



Από κει και πέρα, δυνατή υποψηφιότητα είναι και αυτή του Πέτρου Λάμπρου που διαχρονικά βρίσκεται στους θαλάμους των κέντρων αποφάσεων του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, ήταν από τους πιο στενούς συνεργάτες του πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου και είχε χειριστεί θέματα που αφορούσαν τα οικονομικά του κόμματος.



Ο ίδιος άριστος γνώστης της οργανωτικής δομής του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σήμερα πολύ κοντά στο σημερινό πρωθυπουργικό περιβάλλον και δεν αποκλείεται η αξιοποίηση του στον ΟΠΑΠ
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details