"Οι Έλληνες πρέπει να δείξουν κουράγιο γιατί τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι σκληρά".

* Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζ.-Κ. Γιούνκερ μάς καλεί να κάνουμε κουράγιο για τα μέτρα που έρχονται τον Ιανουάριο και θα είναι σκληρά





* Ιδιαίτερα ευχαριστημένος δηλώνει για το deal με τις Βρυξέλλες ο Γ. Παπακωνσταντίνου



* Ξανανοίγει θέμα παγώματος των μισθών



Υπό στενή ευρωπαϊκή επιτήρηση, η οποία από τον Φεβρουάριο θα γίνει αυστηρότερη, ετέθη χθες η ελληνική οικονομία και από τον Φεβρουάριο θα γίνει αυστηρότερη. Χθες στο Ecofin
ο υπ. Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου παρουσίασε τα βασικά στοιχεία του προϋπολογισμού για το 2010 αναλαμβάνοντας επιπλέον δεσμεύσεις για περαιτέρω αναθεώρηση του προϋπολογισμού με βάση το πρόγραμμα σταθεροποίησης που θα κατατεθεί τον Ιανουάριο.



Σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι ο πρόεδρος του Eurogroup ζητεί πάγωμα ή και μείωση των μισθών ο Γ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι δεν υπάρχει επίσημο αίτημα, αλλά πρόσθεσε ότι αυτό είναι ένα θέμα που θα κριθεί με τα μέτρα που θα ληφθούν τον νέο χρόνο.



Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τις δηλώσεις Γιούνκερ και Αλμούνια. Νωρίτερα ο κ. Γιούνκερ είχε φροντίσει να στείλει το "μήνυμα" στον ελληνικό λαό: "Οι Έλληνες πρέπει να δείξουν κουράγιο γιατί τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι σκληρά".
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details