ΝΔ: Ανακοινώθηκε η διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου



Η εκλογή θα γίνει την Κυριακή 29 Νοεμβρίου από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ και σε περίπτωση που χρειαστεί και επαναληπτική εκλογή, αυτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου.


Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του κόμματος, τα οποία, είτε είναι εγγεγραμμένα και επαναβεβαιώνουν την εγγραφή τους κατά την ημέρα διενέργειας της εκλογής, είτε εγγράφονται την ......
ημέρα των εκλογών, με την καταχώρησή τους στη νέα ηλεκτρονική βάση δεδομένων του κόμματος, εφόσον είναι όμως εγγεγραμμένα στους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους.



Στην εκλογή συμμετέχουν και Έλληνες στο γένος απόδημοι -ανεξαρτήτως αν έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια- οι οποίοι κατοικούν στη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Σουηδία, την Ιταλία, την Αυστρία και την Κύπρο, εφόσον έχουν αποκτήσει την ιδιότητα του μέλους του κόμματος μέχρι τις 4 Οκτωβρίου του 2009. Δηλαδή, μέχρι την ημέρα που έγιναν οι εθνικές εκλογές.

Νέα μέλη σ' αυτές τις χώρες, μπορούν να εγγραφούν και να ψηφίσουν, αλλά θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους, κάτι το οποίο θα διαπιστώνεται επί τόπου, εκείνη τη στιγμή. Κάθε πολίτης που θέλει να επαναβεβαιώσει την εγγραφή του, είτε να εγγραφεί για πρώτη φορά μέλος του κόμματος, καταβάλλει ως συνδρομή, το ποσό των δύο ευρώ.



Η εκλογή του προέδρου γίνεται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία των μελών του κόμματος, με βάση τους εκλογικούς καταλόγους των Δήμων και των Κοινοτήτων που χρησιμοποιήθηκαν στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.

Δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία έχουν όλα τα μέλη του κόμματος, τα οποία είτε είναι εγγεγραμμένα και θα επιβεβαιώσουν την εγγραφή τους την ημέρα της εκλογής είτε θα εγγράφονται την ίδια ημέρα με την καταχώρισή τους στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του κόμματος, εφόσον είναι εγγεγραμμένα στους εκλογικούς καταλόγους των εθνικών εκλογών.



Η εκλογή θα γίνει σε 1.540 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Κάθε ψηφοφόρος θα παραλαμβάνει ένα έντυπο που θα είναι αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία (αίτηση επαναβεβαίωσης - εγγραφή μέλους). Θα το συμπληρώνει και θα το υπογράφει. Επειτα θα υποβάλλει το έντυπο στον χειριστή της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων του εκλογικού τμήματος, ο οποίος θα αναζητεί και θα διαγράφει τον ψηφοφόρο από τον εθνικό κατάλογο δίνοντάς του τον ειδικό εκλογικό αριθμό του. Κατόπιν θα καταβάλλει το ποσό των δύο ευρώ για τη συμμετοχή του στη διαδικασία και ακολούθως θα ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα. Θα υπάρχουν τρία ψηφοδέλτια, ένα για κάθε υποψήφιο, και δεν θα απαιτείται σταυρός. Επίσης οι ψηφοφόροι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν για να ψηφίσουν, όμως στην επαναληπτική εκλογή, εφόσον χρειαστεί, θα πρέπει να προσέλθουν στο ίδιο τμήμα! Η ψηφοφορία θα γίνει σε δημοτικά καταστήματα, ΚΕΠ, τοπικές οργανώσεις και αίθουσες ξενοδοχείων που θα ανακοινωθούν.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details