«Δεν αξίζει να είναι κανείς δυστυχισμένος».


Μια γυναίκα που έζησε πάνω από εξήντα χρόνια με «μεταλλικούς πνεύμονες» και αποτελούσε πηγή εμψύχωσης για εκατομμύρια Αυστραλούς πέθανε ήσυχα την Παρασκευή σε ηλικία 83 ετών.
Η Τζουν Μίντλεντον μπήκε στο βιβλίο Γκίνες, αφού έσπασε όλα τα ρεκόρ επιβίωσης με «μεταλλικούς πνεύμονες» για εξήντα χρόνια. Εξήντα ολόκληρα χρόνια ήταν «κλειδωμένη» στη συσκευή.

Η συσκευή αυτή μοιάζει με φούρνο μέσα στο οποίο κείται ο ασθενής. Ο «φούρνος» αυτός μειώνει την ατμοσφαιρική πίεση του σώματος και ιδιαίτερα στην περιοχή των πνευμόνων. Όταν η πίεση πέφτει σε επίπεδα χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που επικρατούν εντός των πνευμόνων του ασθενούς, τότε αέρας διοχετεύεται στους πνεύμονες του.

Η κ. Μίντλετον στα 22 της χρόνια αρρώστησε από πολυομυελίτιδα, αλλά κατάφερε να επιβιώσει χάνοντας, όμως, την ικανότητα οι πνεύμονές της να λειτουργούν φυσιολογικά.

Η μόνη της ελπίδα για να κρατηθεί στη ζωή ήταν ο «μεταλλικός πνεύμονας», που χρησιμοποιούσε 21 ώρες το 24ωρο. Παρόλα αυτά, η ίδια δήλωνε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τη ζωή της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν αξίζει να είναι κανείς δυστυχισμένος».
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details