Άριστοι οι αρεστοί Γ.Γ. διά του κομπιούτερ


Ακόμα έξι ονόματα γενικών και ειδικών γραμματέων ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά από τη συμπλήρωση ενός μήνα διακυβέρνησής της, καθιστώντας σαφή τα προβλήματα της "ανοικτής διακυβέρνησης". Με τρεις εκ των έξι γραμματέων να προέρχονται άμεσα από το ΠΑΣΟΚ, είτε ως βουλευτές είτε ως μέλη της νεολαίας του κόμματος, και οι χτεσινές ανακοινώσεις, μετά από εκείνη της περασμένης εβδομάδας, φανερώνουν ότι η διαδικασία της ηλεκτρονικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση των γραμματειών των υπουργείων, που εφάρμοσε η κυβέρνηση με σκοπό τη διαφάνεια και την αξιοκρατία, είναι επικοινωνιακή.

Ειδικότερα, οι δύο από τους έξι γραμματείς που ανακοινώθηκαν για τα υπουργεία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, και Προστασίας του Πολίτη, οι Χάρης Τσιόκας και Θάλεια Δραγώνα διατέλεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, ο κ. Τσιόκας διατέλεσε και υπεύθυνος του τομέα επικοινωνιών και μεταφορών, προεκλογικά. Ακόμα, ο Γρηγόρης Τασούλας διατέλεσε στο παρελθόν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ.


Αναλυτικότερα, στο υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, τη θέση της Ειδικής Γραμματείας Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων, ανέλαβε η Θάλεια Δραγώνα, καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Παν/μιο Αθηνών. Επιπλέον, στην Ειδική Γραμματεία Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Διαχείρισης Προγραμμάτων Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, τοποθετήθηκε η δικηγόρος LLM Ιφιγένεια Ορφανού.

Όσον αφορά στο υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, ο πρώην βουλευτής και υπεύθυνος του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ γαι τις επικοινωνίες και τις μεταφορές, Χάρης Τσιόκας, ανέλαβε τη Γενική Γραμματεία Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών, ο δε καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Σωκράτης Κάτσικας τοποθετήθηκε στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνιών. Ο μηχανολόγος μηχανικός Ιωάννης Οικονομίδης ανέλαβε τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων.

Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τοποθετήθηκε ο πολιτικός μηχανικός, άλλοτε "δεξί χέρι" του Γ. Παπαντωνίου και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, Γρηγόρης Τασούλας.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details