ΤΈΤΑΡΤΗ Η ΑΕΚ


Στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, η ΑΕΚ νίκησε στο ΟΑΚΑ την Λάρισα με 3-1 (18΄ Μαϊστόροβιτς, 50΄ πέναλτι Μπλάνκο, 64΄ Νέμεθ - 45΄ Ρομέου). Η Ενωση έφτασε στους 15 βαθμούς και βελτίωσε τη θέση της στην κατάταξη, καθώς είναι πλέον τέταρτη μαζί με την Καβάλα και τον Αρη. Αντίθετα, η θεσσαλική ομάδα παρέμεινε στους 10 βαθμούς και την 11η θέση, μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννινα και την Ξάνθη, μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Η πρώτη αξιόλογη φάση στην αναμέτρηση καταγράφηκε στο 11ο λεπτό, με τον Μπλάνκο να σουτάρει από καλή θέση και να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μάλαρζ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν και πάλι ο Αργεντινός επιθετικός, ο οποίος επιχείρησε να σκοράρει με το κεφάλι, στη σέντρα σουτ του Σκόκο, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων αντέδρασε θετικά. Στο 18ο λεπτό, όμως, ο Μαϊστόροβιτς αξιοποίησε για ακόμη μία φορά τα σωματικά προσόντα και την υπεροχή του στο ψηλό παιχνίδι, ανοίγοντας το σκορ με κεφαλιά, ύστερα από κόρνερ του Μαντούκα.
Από εκεί και ύστερα και εξαιρουμένης μιας προσπάθειας του Αμπουχατζίρα στο 22΄, που κατέληξε σε άστοχο σουτ, το πρώτο ημίχρονο «σημαδεύτηκε» από το νέο ρεσιτάλ αστοχίας του Μπλάνκο: στο 28΄ ο σέντερ φορ της Ενωσης βγήκε σε ένα μοναδικό τετ α τετ με τον Μάλαρζ, αλλά «νικήθηκε» από τον Πολωνό τερματοφύλακα, ενώ στο 37΄ το «σκροπ» του λατινοαμερικανού ποδοσφαιριστή έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Το ημίχρονο όδευε προς τη λήξη του, καθώς δεν απέμεναν παρά οι καθυστερήσεις, όταν στο 45ο λεπτό ο Ρομέου ισοφάρισε στη δεύτερη μόλις ευκαιρία της Λάρισας στο πρώτο μισό, εκμεταλλευθείς τη σέντρα του Βενετίδη και την κόντρα στην πλάτη του Αραούχο. Παρ΄ όλα ταύτα, η ΑΕΚ έχασε ακόμη μία ευκαιρία σχεδόν με τη λήξη, όταν ο Χέρσι διεκδίκησε με πείσμα μια μπαλιά και σούταρε πεσμένος στο έδαφος, για να στείλει τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μάλαρζ.
Το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, ωστόσο, ήταν αρκούντως εντυπωσιακό για τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι απέκτησαν νωρίς-νωρίς προβάδισμα ασφαλείας. Στο 49΄ ο Μπουκουβάλας ανέτρεψε τον Σκόκο και ο Μπλάνκο έβαλε τέλος στην αστοχία του στο πρωτάθλημα, έστω από τα 11 βήματα, ενώ στο 64΄ η άμυνα των «βυσσινί» αδράνησε στο φάουλ του Μαντούκα, επιτρέποντας στον Νέμεθ να σκοράρει με το κεφάλι κάνοντας το 3-1. Η εξέλιξη του αγώνα και το σαφές προβάδισμα της ΑΕΚ απογοήτευσε το θεσσαλικό συγκρότημα, γεγονός που είχε αντίκτυπο και στους γηπεδούχους, οι οποίοι στο διάστημα που απέμενε ως τη λήξη ενδιαφέρθηκαν απλώς να κυκλοφορήσουν τη μπάλα, με αποτέλεσμα να λείψουν έκτοτε οι δυνατές συγκινήσεις. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καφές «σημάδεψε» με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι του Μάλαρζ.
Διαιτητής: Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς)
Κίτρινες: Καράμπελας, Νέμεθ, Κυριακίδης - Βενετίδης, Μπουκουβάλας, Κατσιαρός, Μάλαρζ
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γκέντσογλου, Μαϊστόροβιτς, Αραούχο, Γιαχάγια (46΄ Νέμεθ), Καράμπελας, Καφές, Μαντούκα, Χέρσι (67΄ Γεωργέας), Σκόκο (77΄ Γκερέιρο), Μπλάνκο.
ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρζ, Μπουκουβάλας, Βενετίδης, Νταμπίζας, Φερέιρα (39΄ Μετίν), Σίμιτς (40΄ Κυριακίδης), Ρομέου, Ιγκλέσιας, Μελίσσης, Κατσιαρός (63΄ Γιανακόπουλος), Αμπουχατζίρα
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details